• VariCam35 Testimonial
 • VariCam35 Testimonial
 • VariCam35 Testimonial
 • VariCam 35

  Een revolutie in de manier waarop emotie wordt gecreëerd
  VariCam, Professional 4K Camcorder,
 • Natuurfilm met de Varicam35

  Natural History Feature Film with Varicam35
 • VariCam 35

  Een revolutie in de manier
  waarop emotie wordt gecreëerd

VariCam 35

Een revolutie in de manier waarop emotie wordt gecreëerd

De camera's van de VariCam-serie zijn gebruikt voor een groot aantal films, commercials en televisieprogramma's. Ze staan bekend om hun kleurweergave, uiterlijk en omdat ze zorgen voor progressieve workflows in de productiesector. Nu is er de VariCam 35. Voortbouwend op de tradities en het concept van de oorspronkelijke VariCam-serie stelt deze gebruikers in staat emotie te creëren met behulp van de ongelooflijke belichtingsspeelruimte, het brede kleurengamma en de 4K-resolutie. Hij zorgt bovendien voor een revolutie op het gebied van workflows door de toevoeging van dual-codec opnames, kleurgradaties in de camera en zijn modulaire ontwerp. De VariCam 35 zit boordevol functies. Kijk eens wat u kunt gebruiken om emotie te creëren.

De VariCam 35 4K camcorder beschikt over een nieuw ontwikkelde super 35 mm MOS-beeldsensor en AVC-ULTRA videocodecs. Dankzij de uitstekende beeldbehandeling van de nieuwe camera in meerdere formaten, waaronder 4K, UHD, 2K en HD is dit een perfect hulpmiddel voor makers van hoogwaardige films, commercials en series, alsmede live-evenementen in 4K.

Het innovatieve ontwerp van de VariCam 35 omvat  een 4K cameramodule-unit  (AU-V35C1), een opnamemodule-unit (AU-VREC1), die tevens uitwisselbaar is met de nieuwe 2/3-type cameramodule-unit (AU-V23HS1) van Panasonic. Hiermee kunnen professionals schakelen tussen s35mm en 2/3-type camerakoppen, naar gelang van hun creatieve behoeften.

VariCam ROP APP   

 

 

 

 

De VariCam 35 maakt gebruik van een nieuwe Panasonic super 35 mm MOS-sensor voor 4096 x 2160 (17:9) 4K-beeldvastlegging; deze beeldregistrator biedt in combinatie met de AVC-ULTRA codecs voor 4K goed te beheersen en praktische 4K productiebestandsgrootten. De nieuwe beeldregistrator beschikt over een indrukwekkende 14+ stops aan belichtingsspeelruimte en registreert natuurgetrouw en compromisloos beelden met een hoog contrast en een groot dynamisch bereik. Krachtige kleurbeheermogelijkheden zorgen voor een zeer breed kleurengamma, voor prachtig natuurlijke beelden en bieden ondersteuning voor een ACES (Academy Colour Encoding System) workflow voor onberispelijke mastering van oorspronkelijk beeldmateriaal.

De belangrijkste productiefuncties van de camcorder omvatten realtime hoge beeldsnelheid, 4K-opnames met variabele snelheid met maximaal 120fps*1, daarmee geschikt voor 2K/FHD-opnames van masterkwaliteit, en geavanceerde workflows met parallelle simultane 4K/UHD, referentie 2K/HD en proxyopnames voor kleurgradaties in de camera en op de set, alsmede eenvoudige controle/bewerking.  De camera beschikt ook over een nieuw ontwikkelde OLED elektronische viewfinder (EVF) met optische zoomfunctie. Tot slot is 24-bits LPCM-audio toegevoegd voor audiomasteropnames in de camera.

De VariCam 35 levert een uniek scala aan opnameformaten, waaronder 4K en UHD in AVC-ULTRA 4K, en 2K en FHD in AVC-Intra 100/200*2. Als antwoord op de behoefte aan snelle bestandsuitwisseling codeert de camera proxybestanden tegelijk met 4K- en 2K-productieformaten, zodat snelle offline bewerking mogelijk is. Dit omvat ook Apple ProRes 4444- en ProRes 422 HQ*3-ondersteuning voor HD-opnames. De ProRes codec-component wordt gebruikt onder licentie van ATOMOS Global Pty. Ltd., die al jaren ProRes-recorders verzendt.

De VariCam 35 maakt gebruik van de nieuwe expressP2-kaart van Panasonic voor hoge beeldsnelheid en 4K-opnames.  De camera is uitgerust met in totaal vier geheugenkaartsleuven, twee voor expressP2-kaarten en twee voor microP2-kaarten. Op de nieuwe expressP2-kaart kan maximaal 130 minuten 4K/24p-inhoud worden opgenomen.  De microP2-kaart is ontworpen voor het opnemen van HD of 2K bij meer gebruikelijke productiebeeldsnelheden.

Professionele interfaces omvatten: 3G-HD-SDI x4 voor 4K QUAD output; 3G-HD-SDI x2 voor RAW output; een HD-SDI uitgang voor controle (naar beneden converteren van 4K); en twee XLR ingangen voor het opnemen van vier kanalen 24-bits, 48 kHz audio. Met een multiconnector kan de camerakop worden aangesloten op de opnamemodule. Een andere opvallende ontwerpinnovatie is het verwijderbare bedieningspaneel van de VariCam 35, voor realtime bediening en gemakkelijke toegang wanneer de camera op een vaste positie staat. De VariCam 35 heeft een standaard 35mm PL fitting.

 

Klik hier voor de Broadcast & ProAV Solutions Playlist.

Toegevoegde/verbeterde functies

  

Als een 2K ProRes-clip is gerepareerd, kon deze niet meer worden afgespeeld op QT Player (probleem is opgelost)

  

Verbeterde stabiliteit bij opstarten

  

UDP-pakketten zijn uitgebreid. Het is mogelijk gemaakt om de naam, enz. van een clip via wifi door te geven aan een externe toepassing

  

Verbetering in de vorm van een waarschuwing die wordt weergegeven wanneer een kaart met een beschadigde clip wordt ingestoken

  

De randen van tekens trillen (probleem is opgelost). Voer een ABB uit nadat de update is voltooid

  

 

*1 Toekomstige firmware-upgrade.
*2 AVC-Intra200 is alleen beschikbaar voor FHD-opnames.
*3 Het Apple ProRes-formaat wordt gebruikt onder licentie van Apple Inc.