• AJ-PX380G

AJ-PX380G
HD-camcorder

P2HD-camcorder met geheugenkaart

De AJ-PX380G is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan uw behoeften op het gebied van videoproducties en om uw werkzaamheden soepeler te laten verlopen. Deze schouder-camcorder met verwisselbare lens biedt niet alleen een beeld van uitzendkwaliteit en verbeterde werkstromen via het netwerk, maar ook compacte, lichtgewicht mobiliteit en lage bedrijfskosten, zodat deze even goed kan worden gebruikt als camrecorder en bij studio-/livetoepassingen. De 2,2-megapixel 1/3-type 3MOS-sensor van de camcorder heeft een hoge gevoeligheid en hoge S/N. Voor uitzendtoepassingen geschikte AVC-ULTRA*1-codecs (AVC-Intra, AVC-LongG en AVC-Proxy) dragen bij aan een nog betere opnamekwaliteit. 

Met deze verscheidenheid aan opties kunt u probleemloos de meest geschikte codec kiezen. Deze HD-camcorder biedt niet alleen kwalitatief hoogwaardige 4:2:2 10-bits opnamen bij HD-streaming met lage snelheid en FTP-transmissies, maar ondersteunt ook 1080/50p-, 59,94p-vastlegging en 3G-SDI-output. De camcorder is voorzien van een P2-kaartsleuf*2 en microP2-kaartsleuven. Netwerkfuncties** ondersteunen bedraad LAN, draadloos LAN en 4G/LTE-verbindingen. Nieuwe werkstroomfuncties zijn draadloos voorbeeld/afstandsbediening met pc/Mac, tablet of smartphones, opnemen tijdens uploaden en live streaming. Eveneens aanwezig zijn een SDI-ingang en een sleuf voor draadloze communicatie, voor veelzijdige netwerkondersteuning.

De AJ-PX380G beschikt ook over een ingebouwde studiocamera-adapter, waarmee deze veelzijdige camera eenvoudig kan worden veranderd in een volwaardig studiocamerasysteem. Door met twee standaard HD-SDI-kabels*3 verbinding te maken met het basisstation AG-BS300G kan de camera volledig op afstand worden bediend en zijn opnamen*4 naast retourbeelden en intercomfuncties mogelijk.

De AJ-PX380G is leverbaar in twee uitvoeringen, de ene uitsluitend een HD-camrecorder*5 de andere - de AJ-PX380GF - compleet met een FUJINON 17x zoomlens en AG-CVF15G HD-kleurenzoeker. 

*1: AVC-ULTRA is de naam van de serie professionele videocodecs van Panasonic. De AJ-PX380G ondersteunt niet alle indelingen van de AVC-ULTRA-familie.

*2: De geheugenkaartadapter AJ-P2AJ1G kan niet worden gebruikt.

*3: de maximale kabellengte is 100 meter.

*4: Vereist de optionele uitbreidingsregeleenheid AG-EC4.

*5: Dit model is in sommige landen niet verkrijgbaar. ** Voor 4G/LTE is een module van een andere fabrikant vereist; de beschikbaarheid van deze functie kan in hoge mate afhangen van het land. Optionele draadloze module AJ-WM30 vereist voor draadloze LAN-functies, zie 'Service and Support' op de Panasonic-website http://pro-av.panasonic.net voor meer informatie. Het gebruik van DCF-technologieën gebeurt onder licentie van Multi-Format, Inc.

AJ-PX380G HD--camcorder studiosysteem - voorbeeld:

panasonic, broadcast camera, hd camcorder, studio camera system

 

Andere functies

 • Met de 2,2-megapixel 1/3-type 3MOS-beeldsensor beschikt deze geavanceerde camcorder over een hoge gevoeligheid bij f12 (50 Hz)/f11 (59,94 Hz) en een uitstekende beeldkwaliteit.
 • 1080/50p wordt ondersteund, 1080/50i, 25p, 720p multiformaat HD- en SD-opnamen. Schakelbaar tussen 50 Hz en 59,94 Hz voor 60i-, 60p-, 24p- en 30p-ondersteuning*1.
 • Voorzien van de AVC-ULTRA*2 multicodec-familie, inclusief de populaire AVC-Intra100/50, de AVC-LongG50/25 met lage bitsnelheid Full-HD (1920 x 1080) 4:2:2 10-bits beeldkwaliteit en de AVC-LongG12 (8-bits 4:2:0) voor uitgebreide opnamen.
 • Dual-codec opnamen met de lage bitsnelheid AVC-Proxy verbeteren de netwerkfuncties nog verder.
 • Ingebouwde studiocamera-adapter voor volledig functionerende studiotoepassingen.
 • Twee standaard microP2-kaartsleuven zorgen voor een flinke besparing op de mediakosten en maken gelijktijdige opnamen en hot-swappable opnamen mogelijk. Eén P2-kaartsleuf*3 is ook aanwezig. Het gebruik van de DCF-technologieën gebeurt onder licentie van Multi-Format, Inc. Veelzijdige netwerkfuncties** omvatten FTP-gegevensoverdracht en -streaming
 • Bedraad LAN, draadloos LAN en 4G/LTE-verbindingen. Uploaden en streaming naar FTP-server worden ondersteund.
 • Met een nieuwe functie - opnemen tijdens uploaden - worden opgenomen clips automatisch geüpload naar een FTP-server of cloudserver. Het uploaden gebeurt op de achtergrond en het opnemen/afspelen gaat door tijdens de gegevensoverdracht.
 • Live streaming is ook mogelijk tijdens het opnemen. Naast een keuze van 800 kbps tot 6 Mbps (Full-HD) is een QoS (Quality of Service)-modus beschikbaar voor streaming. Hiermee worden de bitsnelheid en framesnelheid automatisch geregeld overeenkomstig de netwerkomstandigheden, voor stabiele streaming-prestaties.
 • Als er een draadloze LAN-verbinding is, kunnen opgenomen clips van tevoren worden bekeken en kunnen metadata worden gecontroleerd en bewerkt met een pc/Mac, smartphone of tablet.
 • P2 ROP-app voor iPad wordt meegeleverd, waardoor geavanceerde draadloze afstandsbediening van de camera mogelijk is.

*1: 60i, 60p, 24p en 30p worden daadwerkelijk opgenomen in respectievelijk 59,94i, 59,94p, 23,98p en 29.97p.

*2: Niet alle AVC-ULTRA-indelingen worden ondersteund.

*3: De geheugenkaartadapter AJ-P2AJ1G kan niet worden gebruikt.