• P2-workflow

10 belangrijke workflowvoordelen

ALTIJD GEREED OP LOCATIE
P2-camproducten bieden doorlopende vooropname en lusopname. Hierdoor is er veel minder kans dat een nieuwsploeg een belangrijke gebeurtenis mist en er hoeft niet te worden gewacht op het opstarten van scanners of media vóór het opnemen.

MARKERING VAN BELANGRIJKE BESTANDSSCENES
De cameraman kan bij de camerakop de belangrijke bestanden en scènes markeren met pictogrammen om het productieteam op kantoor te helpen cruciale scènes te identificeren. Hierdoor wordt tijd bespaard bij de postproductie.

VERZENDEN VAN PROXY-VIDEO VAN CAMERAKOP
Met de P2 kan video worden gezocht, zoals MPEG-4 AVC die van de camerakop via draadloos LAN moet worden verzonden voor controle door het productieteam of voor offline bewerking.

GEEN VERWERKINGSTIJD
Wanneer een P2-kaart in de PCMCIA-sleuf van een laptop wordt gestopt, kan deze onmiddellijk worden herkend als een gemonteerd station. Hierdoor is onmiddellijk bewerken mogelijk of kunnen netwerkoverdrachten worden uitgevoerd, zonder dat hiervoor “digitalisatie” of “verwerking” nodig is.

DIRECT BEWERKEN OP DE KAART
De P2-kaart kan worden gebruikt voor directe bewerking. Dit betekent dat de journalist op locatie een standaard laptop kan gebruiken om het bewerken onmiddellijk te starten, zonder dat deze moet worden opgeladen.

MXF OP DE CAMERAKOP
MXF is “gewikkeld” rond de DVCPRO DIF-bestandsindeling bij de camerakop. Het bestand kan onmiddellijk worden herkend en gelabeld door de nieuwskamer en digitale archiveringssystemen.

WILLEKEURIGE TOEGANG VAN MATERIAAL
In tegenstelling tot tape, biedt de P2-kaart willekeurige toegang, zodat materiaal op de camerakop, P2-deck of laptopeditor snel kan worden gezocht.

FUNCTIE AFSPEELLIJST
Een unieke functie van het P2-deck is de functie voor het maken van afspeellijsten. Het P2-deck kan een eenvoudige niet-lineaire editor zijn wanneer alleen bewerking met geknipte clips moet gebeuren.

EXTRA VERBINDING MET OMGEVING
Voorwaarde van IEEE1394 en USB2.0 digitale gegevensinterfaces op de camera ondersteunt niet-lineaire bewerking in het veld en bied een pad voor opname op harde schijf of videotape waarbij direct van de camera wordt gedubd.

SNELLE OVERDRACHTSNELHEID OP NETWERK
Met een bliksemsnelle 600 Mbps+ kunnen P2-bestanden snel worden overgedragen op het netwerk. Omdat sommige zenders als het materiaal archiveren op het station vóór het bewerken, biedt de P2 een aanzienlijke tijdbesparing.