• P2-technologie
  • P2 technology

Snelle gegevensoverdracht naar IT-systemen stimuleren de gebruiksefficiëntie.

Bestanden worden opgeslagen op de P2-kaart in MXF-formaat. Hiermee zijn directe gegevensoverdrachten mogelijk naar op IT gebaseerde zend- en productiesystemen, geconfigureerd met niet-lineaire editors en netwerkservers. P2-apparatuur wordt ook geleverd met USB 2.0- en IEEE 1394-interfaces voor de ondersteuning van zowel Windows- als Mac-systemen. De P2-kaart wordt direct in de PC-kaartsleuf van een laptop gestopt*. Naast op bestanden gebaseerd opname, zorgt de P2-kaart ook voor snelle toegang en gegevensoverdrachtsnelheden, zodat directe bewerking op de kaart mogelijk wordt.

Niet-lineaire bewerking kan ook beginnen zonder digitaliseren of andere tijdrovende bewerkingen. Bovendien kan het bewerken gebeuren terwijl opnamen worden overgedragen of opgeslagen op een harde schijf of een ander archiveringssysteem op de achtergrond. Deze functies verminderen de tijd voor de programmaproductie aanzienlijk, zorgen voor kleinere productieteams, besparen werk en verminderen kosten voor gebruik en beheer.

* De pc moet worden geïnstalleerd met het bijgeleverde P2-stuurprogramma om P2-kaarten te kunnen plaatsen. Voor de bewerking moet de pc geïnstalleerd zijn met P2-compatibele bewerkingssoftware, verkrijgbaar bij andere bedrijven.