• Professional Camera Solutions

Volledig Panasonic-assortiment nu compatibel met NDI|HX

Panasonic lanceert een firmware-upgrade voor zijn assortiment op afstand bestuurbare camera's: alle camera's ondersteunen nu NDI|HX. De lancering vindt gelijktijdig plaats met de introductie van een nieuwe camera: de AW-HE38.

Dankzij de integratie met Network Device Interface (NDI) en de nieuwe hoog-rendementsmodus kunnen gebruikers de professionele PTZ-camera's van Panasonic rechtstreeks aansluiten op een NDI-netwerk.

Alle bestaande PTZ-camera's van Panasonic (AW-HE40, AW-HE130 en AW-UE70) kunnen worden geüpgraded zodat ze NDI|HX ondersteunen, dankzij een softwarelicentie die wordt verkocht door NewTek.*

Nela Pertl, marketingmanager Broadcast & ProAV voor de EMEA-regio bij Panasonic: "Met de automatische detectie door de professionele videoswitchers uit de NewTek TriCaster®- en IP-series van NewTek, kan het assortiment op afstand bestuurbare camera's van Panasonic nu naadloos worden geïntegreerd met honderden andere met NDI-compatibele producten. Zo worden op NDI gebaseerde videoproductie-workflows mogelijk, zonder dat hiervoor aanvullende configuraties nodig zijn. Dit is een grote stap in de richting van de mogelijkheid om daadwerkelijk op afstand te produceren."

Bovendien heeft Panasonic zijn PTZ-assortiment versterkt met de lancering van de AW-HE38 die ook NDI|HX ondersteunt. Het is een aantrekkelijk geprijsde, op afstand bestuurbare Full HD-camera met geïntegreerde pan-tilt-functie, die over dezelfde specificaties beschikt als de AW-HE40H, maar daarnaast een 22x-zoom heeft. De camera is alleen beschikbaar met HDMI-output waardoor hij ideaal is voor allerlei verschillende toepassingen, waaronder gebruik in collegezalen en vergaderruimtes.

Bovendien heeft Panasonic zijn PTZ-assortiment uitgebreid met de lancering van de AW-HE38 die ook NDI|HX ondersteunt. Het is een aantrekkelijk geprijsde, op afstand bestuurbare Full HD-camera met geïntegreerde pan-tilt-functie. De camera beschikt over dezelfde specificaties beschikt als de AW-HE40H, maar heeft daarnaast een 22x-zoom. De camera is alleen beschikbaar met HDMI-output waardoor hij geschikt is voor vele, verschillende toepassingen, waaronder gebruik in collegezalen en vergaderruimtes.

De AW-HE38-serie is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 1/2.3-type MOS-sensor en Digital Signal Processors (DSP) voor superieure video-opnames met een hoge gevoeligheid en resolutie in zeer diverse omstandigheden.

*Om NDI|HX te kunnen ondersteunen, moeten Panasonic-camera's worden geüpgraded naar de laatste versie van de firmware. Dit is gratis. Via de onderstaande links kunnen bestaande modellen worden geüpgraded:

AW-HE130-serie: https://eww.pass.panasonic.co.jp/pro-av/support/content/download/EN/ep2main/soft/upghe130_e.htm

AW-UE70-serie: https://eww.pass.panasonic.co.jp/pro-av/support/content/download/EN/ep2main/soft/upgue70_e.htm

AW-HE40- en AW-HE38-serie: https://eww.pass.panasonic.co.jp/pro-av/support/content/download/EN/ep2main/soft/upghe40_e.htm

Vervolgens kan een licentie van NewTek worden aangeschaft waarmee de camera's NDI|HX-compatibel zijn.

Om de licentie van NewTek aan te schaffen, gaat u naar: https://store.newtek.com/index.php/panasonicndihxlicense.html

Ga voor meer informatie over Panasonic Broadcast & ProAV naar:

https://business.panasonic.nl/professional-camera/producten-en-accessoir...