• Professional Camera Solutions

VariCam maakt zijn debuut bij de BBC bij de uitzending van Doctor Foster

Doctor Foster, een gloednieuwe vijfdelige dramaserie op de BBC, is de eerste Britse serie waarvoor de Panasonic VariCam 35 gebruikt wordt. De serie, geproduceerd door Drama Republic en geschreven door toneelschrijver Mike Bartlett, bekroond met de Laurence Olivier Award. De eerste aflevering werd woensdag 9 september uitgezonden op BBC One.

"De BBC en Drama Republic hadden veel vertrouwen in de nieuwe VariCam van Panasonic," zegt Panasonic Group Manager Nigel Wilkes. “We hebben nauw samengewerkt met het productieteam gedurende het hele opnameproces en zijn feedback was heel waardevol. Ze hebben niet alleen een pakkende dramaserie geproduceerd, maar het ziet er ook absoluut geweldig uit. De serie bewijst dat de Varicam perfect is voor drama en film." 

"We werkten met een hele, nieuwe camera en er was even twijfel of de VariCam op de set zou blijven,” verklaart Christine Healy, lijnproducent voor Doctor Foster. “Toch zijn we heel blij dat we doorgezet hebben. Nadat we een paar kleine technische probleempjes hadden opgelost, was het productieteam enthousiast over de camera en trots op het resultaat. De beelden zijn perfect voor drama, want we konden huidtinten heel natuurgetrouw reproduceren en de kleuren zijn warm en aangenaam."

Graham Hawkins, Managing Director van verhuurbedrijf 24/7 Drama: "De VariCam verovert snel een plek op de markt. De camera geeft beelden de typische 'Panasonic-look' en met de dubbele native ISO-instellingen biedt de camera twee totaal verschillende filmmogelijkheden  Bovendien kun je met dual record je master en ruwe opnamen tegelijk opnemen. De 4K-werkstroom werd hierdoor veel eenvoudiger en bleek de overstap naar 4K niet zo lastig als we eerst dachten."

Doctor Foster werd gemaakt in opdracht van Charlotte Moore, zendercoördinator van BBC One, en Ben Stephenson, coördinator van BBC Drama Commissioning. De uitvoerende producenten zijn Roanna Benn, Greg Brenman en Jude Liknaitzky voor Drama Republic en Matthew Read voor de BBC.

Een trailer van de serie is hier te zien.

Meer informatie is te vinden op nl.business.panasonic.nl.