• Professional Camera Solutions

4K-camera-assortiment van Panasonic uitgebreid

Panasonic breidt het assortiment professionele 4K camera’s uit met twee kostenefficiënte camcorders, die beschikken over sterke zoomfuncties en een geïntegreerde lens. De beide nieuwe camera's zijn de opvolgers van de AVCCAM-serie, die bestaat uit professionele AVCHD-camcorders. Het nieuwe UX-premiummodel (AG-UX180) is uitgerust met een 1-type MOS-sensor, 20x optische zoom en UHD 60p-opnamefunctionaliteit. Het nieuwe UX-standaardmodel (AG-UX90) heeft een 1-type MOS-sensor, 15x optische zoom en is geschikt voor UHD 30p-opnames.

Met de introductie van de UX-serie wordt het vastleggen van 4K-beelden nog toegankelijker voor professionele videomakers", aldus Guilhem Krier, hoofd Product Marketing & Business Development Europe. “De vraag vanuit de sector naar 4K stijgt snel. De UX-camcorders vormen een 4K-update op onze zeer succesvolle HD-modellen, zoals de AG-AC90 en bieden grote mobiliteit en dezelfde workflowfaciliteiten waaraan de gebruikers van  onze bestaande camcorders al gewend zijn.”

De UX-serie ondersteunt opnames tot 4K (4096x2160, alleen 24p), UHD (3840x2160) en FHD bij maximaal 120p en gebruikt een SD-geheugenkaart* als opnamemedium. Het UX-premiummodel ondersteunt ook dual-codec opnames (UHD**/FHD), IR-opnames bij weinig licht en SDI/HDMI2.0-uitvoer via 3G.

De 1-type MOS-sensor van de UX-camcorders zorgt voor een gevoeligheid die vergelijkbaar is met die van conventionele handheld camera's. Er zijn plannen voor een opnamefunctionaliteit (2-60 fps) met een variabele framesnelheid (VFR) in de FHD-modus.

Beide modellen zijn nog in ontwikkeling en komen in de herfst van 2016 op de markt. Als de UX-modellen beschikbaar zijn, bestaat het assortiment professionele 4K-camera's van Panasonic uit vijf camera’s, waaronder het vlaggenschip de VariCam 35, de VariCam LT en de AG-DVX200.

Meer informatie over Broadcast- en ProAV-producten van Panasonic vindt u op https://nl.business.panasonic.be/professional-camera/

Opmerkingen:

* Voor video-opnames bij 100 Mbps of hoger is een SD-kaart vereist die compatibel is met de UHS-snelheidsklasse 3 (U3).

**Exclusief UHD 60p, 4K