• Professional Camera Solutions

Panasonic kondigt op IBC 2016 nieuw expressP2-kaartstation met Thunderbolt™3 aan

Panasonic kondigt vandaag op de IBC 2016 een nieuw expressP2-kaartstation met Thunderbolt™ 3 aan - de AU-XPD3. De AU-XPD3, die is uitgerust met Thunderbolt™ 3 voor gegevensoverdracht met 10 Gbps, bereikt opmerkelijk hoge overdrachtssnelheden, waardoor een supersnelle workflow mogelijk wordt.

De AU-XPD3 ondersteunt overdracht en bewerking van beelden met superhoge resolutie, waaronder de volgende generatie 4K, voor de uitzendworkflows van de toekomst. De kaarten uit de B-serie zijn specifiek ontworpen voor opnames in hoge kwaliteit en met een hoge framesnelheid bij 4K/120fps en HD/240fps en zijn aanzienlijk verbeterd om te kunnen voldoen aan de eisen voor opnames met superhoge resolutie.

"Binnen de productiesector bestaat de wens om over te stappen op 4K, maar tegelijkertijd merken we weerstand vanwege de omvang van de gegevens, die de workflow kan vertragen", aldus Guilhem Krier, Head of Product Marketing Europe & Business Development Europe voor Broadcast&ProAV bij Panasonic. "Met onze compressietechnologie en deze kaartlezer laten we zien dat we oplossingen leveren voor deze uitdagingen."

"Voor het eerst biedt één computerpoort aansluitingsmogelijkheden voor Thunderbolt™-apparaten, elk beeldscherm en miljarden USB-apparaten", aldus Jason Ziller, Director of Thunderbolt Marketing bij Intel. "Producten zoals de Panasonic AU-XPD3 voor ExpressP2 tonen aan dat Thunderbolt™ 3 de bandbreedte en snelheid levert die de uitzendsector nodig heeft."

Het station zelf komt naar verwachting uit tijdens het eerste kwartaal van 2017 en krijgt een adviesprijs van minder dan € 2000.

Thunderbolt en het Thunderbolt-logo zijn handelsmerken van Intel Corporation in de V.S. en andere landen.

Bezoek voor meer informatie over het assortiment Broadcast & ProAV-producten van Panasonic Stand C45, Hall 11 op de IBC 2016, of klik hier:

https://business.panasonic.nl/professional-camera/producten-en-accessoires/welkom-bij-ons-proav-assortiment