• Professional Camera Solutions

Panasonic komt met nieuwe palm-camcorder op instapniveau

Panasonic heeft een nieuwe hand-held camcorder aangekondigd als vervanging van de populaire AG-AC90. De camcorder is bedoeld voor semiprofessionele videomakers, die opnames maken tijdens bijvoorbeeld evenementen. De AG-AC30 is een in Japan ontworpen en geproduceerde 1-chip Full HD-camcorder die beschikt over een groot aantal nuttige tools en functies waarmee onder alle omstandigheden professioneel uitziende videobeelden kunnen worden opgenomen. 

De compacte camera weegt slechts 1,5 kg is daarmee een van de lichtste in zijn klasse. De camcorder heeft een krachtige, geïntegreerde led-videolamp met een lichtopbrengst van 300 lx op één meter ter ondersteuning van opnames bij weinig licht zoals op trouwfeesten in de avond  en ‘run and gun’ interviews.

De AG-AC30 heeft een nieuw ontworpen lens met een zeer groot brandpuntbereik (20x zoom en 29,5 mm groothoek), drie handmatige instelringen voor focus, irisdiafragma met zoomstand en tweekanaals XLR-audio-ingangen. De camera heeft een nieuwe 1/3.1-type BSI-sensor (Back Side Illumination), die groter is dan de sensor op het huidige model en een hoge resolutie en zeer goede beeldkwaliteit biedt.

Daarnaast heeft de camera een innovatieve ‘tally’, waarbij een led-ring duidelijk aangeeft wanneer de camcorder aan het opnemen is. De vijfassige hybride Optical Image Stabiliser (OIS) corrigeert onscherpte in vrijwel alle omstandigheden. Hierdoor is de stabiliteit bij opnames met een bewegende camera aanzienlijk beter. De camera biedt professionele beeldkwaliteit dankzij deze OIS en de nieuwe functie Level Shot, die automatisch de kanteling van vastgelegde beelden detecteert en corrigeert.

“Dit is een compacte camcorder die volledig voldoet aan de eisen van videomakers op locatie”, aldus Guilhem Krier, Head of Product Marketing & Business Development Europe. “Als de kaart in de eerste card-slot vol is, gaat de camcorder automatisch door met opnames op de tweede kaart. Daarnaast kan de gebruiker tijdens het opnemen kaarten verwisselen in de camcorder. Als kaarten met opnames worden vervangen door lege, biedt de AC30 een eindeloze opnamecapaciteit voor het vastleggen van evenementen die lang doorgaan.”

De dubbele opnamefunctie kan ook worden gebruikt voor veilige, simultane opnames, zodat er direct een betrouwbare back-up is.

De AG-AC30 is verkrijgbaar vanaf september 2016. De adviesprijs van de AG-AC30 zal naar verwachting onder de 1.600 euro liggen.