• Professional Camera Solutions

PANASONIC EN GRASS VALLEY KONDIGEN TESTS MET VIDEO OVER IP AAN

Panasonic en Grass Valley kondigden op IBC’15 in Amsterdam een ontwikkelingspartnerschap aan. Samen gaan ze het gebruik van op SMPTE 2022 gebaseerde Video over IP onderzoeken. Deze technologie wordt beschouwd als een nieuwe generatie netwerksysteem voor broadcasting, omdat ze mogelijk de systeemkosten verlaagt en de installatie van broadcastsystemen vereenvoudigt. Van belang is hoe Video over IP de overgang naar 4K en 8K kan vergemakkelijken en hoe het live producties op locatie kan vereenvoudigen.

"Panasonic ziet interoperabiliteit en systeemflexibiliteit als de belangrijkste voordelen van Video over IP", zegt Kunihiko Miyagi, directeur van Professional AV Business Unit. "Daarom zijn we samen met partners begonnen Video over IP te standaardiseren, om zo de interoperabiliteit te maximaliseren. We zien dat Video over IP werkt naast conventionele systemen zoals SDI, maar met meer gemak en operabiliteit en met lagere installatiekosten. Panasonic wil een pionierspositie hebben bij deze flexibele benadering, die ervoor zorgt dat gebruikers per scène de voor hen beste methode kunnen kiezen."

"Hoewel SMPTE 2022 het transmissieprotocol definieert, is de uitdaging dat er voor professionele media in een netwerk andere factoren nodig zijn, zoals codecs, synchronisatie, identificatie, registratie, detectie en verbindingsbeheer,” verklaart Mike Cronk, senior vice-president Strategic Marketing bij Grass Valley. “Elk daarvan moet een algemene implementatie zijn, zodat er een systeem met echte interoperabiliteit ontstaat."

Panasonic en Grass Valley zullen deelnemen aan de standaardisatie-activiteiten van EBU, SMPTE en VSF, en zich inspannen voor de verder ontwikkeling van de technologie. Ook wordt samengewerkt met andere bedrijven in de sector om open en flexibel gebruik van Video over IP te stimuleren.

Kom voor meer informatie over de broadcast-producten van Panasonic naar stand C45 op de IBC, of ga naar nl.business.panasonic.nl.