• Professional Camera Solutions

PANASONIC ADDS VARICAM LT TO CINEMA LINEUP

Panasonic breidt haar camera-assortiment verder uit met de VariCam LT, een compacte lichtgewicht camera die beschikt over vergelijkbare functies als de 4K VariCam 35. Met de VariCam LT kunnen opnames in zowel 4K (4096 x 2160) als UHD (3840 x 2160) gemaakt worden en de camera beschikt over een hoge gevoeligheid, een laag geluidsniveau, een breed dynamisch bereik en filmische scherptediepte.

Om de typische VariCam-look te behouden is de VariCam LT uitgerust met een 35 mm single-chip MOS-sensor, die oorspronkelijk ontwikkeld is voor de VariCam 35 en die een vergelijkbaar breed dynamisch bereik heeft. Dit garandeert een nauwkeurige beeldweergave over het gehele beeld; van de donkerste tot de lichtste gedeelten.

De sensor heeft twee native ISO-instellingen: 800 en 5000. Hierbij zorgen twee afzonderlijke analoge circuits voor een veel grotere gevoeligheid zonder extra ruis. Dankzij het 'V-gamma' in de VariCam LT heeft de camera een breder kleurengamma dan traditionele films. De 'V-log-gammacurve’ is verder ontwikkeld zodat het dynamisch bereik nu meer dan 14 stops omvat. Daarnaast biedt de VariCam LT de mogelijkheid om de EF-vatting (standaard) te vervangen door een PL-vatting (optioneel), waardoor een groter aantal lenzen gebruikt kan worden.

"Dit is de volgende generatie in digitale filminnovatie", aldus Luc Bara, Technical Product Manager bij Panasonic. "Zelfs bij weinig verlichte scènes, die belangrijk zijn bij filmproducties, levert de VariCam LT beelden met weinig ruis zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit. We zien dat dit type camera ook populair is bij freelancers en documentairemakers die behoefte hebben aan een echte 4K-camera die ontworpen is voor gebruik in het veld door één cameraman."

De VariCam LT kan 60fps in 4K opnemen en heeft tevens een nieuwe bijsnijdmodus voor het midden van de sensor, waarmee 240fps mogelijk wordt voor slow motion in zowel HD als 2K. Dit is kostenefficiënt voor opnames en workflow, dankzij de kleurcorrectie in de camera, de codec AVC-Ultra en meerdere opnameformaten (4K/UHD/2K/HD proxy).

De VariCam LT ondersteunt viewfinders van zowel Panasonic als andere fabrikanten en heeft een aantal optionele extra's zoals een schoudersteun, handgreep en PL-vatting. De camera heeft een adviesprijs van € 18.000 en is verkrijgbaar vanaf maart 2016.

Ga voor meer informatie over het assortiment Broadcast en ProAV-producten van Panasonic naar: https://business.panasonic.nl/professional-camera/