Phone number:
  • Professional Camera Solutions

Berliner Philharmoniker en Panasonic werken samen voor technologie-ontwikkeling

Panasonic heeft een overeenkomst getekend met de Berliner Philharmoniker (BPH) om samen te werken aan de ontwikkeling van audiovisuele technologieën, waaronder verbeterde 4K/HDR video en hogeresolutie-audioplatforms. Deze samenwerking ging van start op 1 januari 2017 en is bedoeld om de mogelijkheden te verkennen van een authentieke live-ervaring van een concertzaal thuis en in de auto te creëren.

De live ervaring van de uitvoeringen van de BPH, die sinds jaar en dag publiek en liefhebbers uit de hele wereld aantrekt, wordt met een gedeelde passie voor innovatie en traditie herschapen door de beide partijen, die daarmee bijdragen aan de ontwikkeling van de beeld- en audiocultuur.

Panasonic verzorgt voor de Berliner Philharmoniker het Digital Concert Hall-platform (DCH), dat wordt uitgerust met geavanceerde 4K/HDR-videoapparatuur zoals televisiecamera’s, mixers en monitors voor de concertzaal en de videostudio van het filharmonisch orkest. De installatie begint in juli 2017 en de nieuwe studio zal in het concertseizoen 2017/2018 klaar zijn voor gebruik. De DCH gaat dan kwalitatief hoogwaardige 4K/HDR videoconcertopnamen uitzenden in verbeterde audioformaten.

Daarnaast gaat de BPH samenwerken met Panasonic en Technics, het high-end audiomerk van Panasonic, om een authentieke concertzaalervaring te brengen op de nieuwste video- en audioapparatuur van Panasonic, zowel thuis als in de wagen. Samen met Berlin Phil Media GmbH, het groepsbedrijf van BPH, evalueert Panasonic het proces  voor muziekopname en -bewerking, het mixen en optimaliseren van de opnames. Het doel hierbij is de artistieke bedoelingen van de musici natuurgetrouw te reproduceren.

Ga voor meer informatie over Panasonic Broadcast & ProAV naar https://nl.business.panasonic.be/professional-camera/producten-en-accessoires/welkom-bij-ons-proav-assortiment