30x zoom en 1080 50p 3G-SDI ondersteunde PTZ-camera
AW-HE42 DISCONTINUED
Lenzen met een hoge functionaliteit en uiteenlopende interfaces ondersteunen een grote hoeveelheid omgevingen voor live videoproductie
Main product image
Belangrijkste functies

Lens met hoge resolutie zorgt voor sublieme beeldkwaliteit met vrijwel verliesloze i.Zoom x30 (optisch x20)

Optische beeldstabilisator verhoogt de flexibiliteit van de installatie

Ondersteuning via meerdere interfaces waaronder 3G-SDI en GENLOCK voor videoproductie en live-uitzendingen

IP-streaming en -bedieningsmogelijkheden met ondersteuning voor PoE+-voeding

NDI|HX wordt ondersteund (hiervoor moet een licentie van NewTek, Inc. worden aangeschaft)

Lenzen met een hoge functionaliteit en uiteenlopende interfaces ondersteunen een grote hoeveelheid omgevingen voor live videoproductie

De AW-HE42-camera is ontworpen voor de productie van geweldige beelden voor verschillende toepassingen die HD-video van hoge kwaliteit vereisen, — zoals videoconferenties, opnames van evenementen, evenementenorganisatie, leren op afstand en in gebedshuizen. De AW-HE42-serie heeft een primeur: het is nu mogelijk gelijktijdig videobeelden te zenden via 3G-SDI, HDMI en IP, waardoor deze veelzijdige camera geschikt is voor vele evenementen. Voor professionele toepassing in videoproducties en uitzendingen is een Generator-Lock toegevoegd voor de synchronisatie. 

Naast de 20x optische zoom biedt de AW-HE42 ook intelligente zoom tot 30x om haarscherpe close-ups te maken, zelfs in grote auditoriums en collegezalen. De HE42 heeft bovendien een bredere kijkhoek van 65,1 graden, waarmee het eenvoudiger wordt om de actie op grote of kleine locaties vast te leggen.

De AW-HE42 bevat een groot aantal innovatieve standaardfuncties die zijn ontwikkeld om de mogelijkheden voor gebruikers van professionele videosystemen uit te breiden. Naast Panasonics Dynamic Range Stretch (DRS) en advanced Digital Noise Reduction (DNR) is er een ingenieuze High Dynamic Range (HDR)-modus voor het maken van zeer goed videomateriaal zelfs onder omstandigheden met zeer veel contrast en extreem licht. Uitvergrote accenten en blokkerende schaduwen kunnen worden gecorrigeerd met de HDR-modus.

Bij het filmen in nagenoeg volledige duisternis maakt de nachtstand van de HE42 het mogelijk automatisch te schakelen naar het opnemen van HD-monochroomvideo met gebruik van (optionele) IR-verlichting in het assortiment van 850 nm. De camera is dankzij deze stand ideaal voor de productie van realityprogramma's, nachtopnamen en ondersteuning bij evenementen.

Het pan-bereik van ±175° en het tilt-bereik van -30° tot +90° zorgen voor een brede filmhoek. De pan-tilt-functie heeft een maximale snelheid van 90° per seconde en reageert snel op afstandsbediening. De HE42 werkt geruisloos op een geluidsniveau van NC35 of lager. Er zijn tot wel 100 vooringestelde posities en camera-instellingen opgeslagen op de camera. Dat is zelfs voor de meest veeleisende installaties meer dan genoeg. De camera weegt slechts 1,5 kg en verbruikt net iets meer dan 14,4 W bij 12 VDC.

 

 

DOWNLOAD
PTZ Angle of View & Object Distance calculator

 

Belangrijkste kenmerken:

 • Full HD 3G-SDI
 • Bredere kijkhoek van 65,1 graden
 • Gelijktijdige HD-output: 3G-SDI, HDMI en IP
 • 20x optische zoom met 10x intelligente zoom
 • 1/2.3-type MOS-sensor
 • High Dynamic Range (HDR)-functie, geschikt voor verlichte omgevingen
 • Oplossingen met één kabel voor externe video en audio
 • Ondersteunt PoE+

 

Video-uitgangen: Standaard professionele interfaces bevatten 3G-SDI, maar ook IP/Netwerk voor materiaal van hoge kwaliteit tot 1080/60p of 1080/60i via één kabel.

 

Audio-ingang: Audio-ingang en integratie (op IP, HDMI) zijn ook beschikbaar via een schakelbare stereo-MIC/LINE-ingang.

 

Seriële bediening: RS-422 seriële compatibiliteit is beschikbaar voor bedieningsworkflows met seriële aansluiting (bijvoorbeeld verbinding met AW-RP150, AW-RP50/120 of eerdere controllers). De RS-232 en RS-422 VISCA-protocollen zijn beschikbaar om een Panasonic-camera te koppelen aan een bestaande controlestructuur.

 

Opnemen via USB- of microSD-kaart: Met de mini-USB-connector kan de AW-HE42 worden gebruikt als een USB-camera met gebruik van standaardstuurprogramma's van USB Video/Audio-klasse. Veel toepassingen die verbinding maken via USB-camera’s, zoals teleconferentieservices of 'software switching solutions', kunnen zonder externe converters verbinding maken met de HE42. Daarnaast kan er met microSD-opname intern in ISO MP4/H.264 opgenomen worden op de HE42 en kunnen gegevens over het netwerk via een browser of FTP uitgewisseld worden.

 

Netwerkverbinding: De LAN-poort op de HE42 zorgt voor de volgende mogelijkheden:

 • Power of Ethernet+ (PoE+) voor eenvoudigere systeeminstallatie en -configuratie, waardoor er minder kabels vereist zijn en de kosten worden verlaagd.
 • Bedien de camera via het netwerk met een AW-RP150/AW-RP50/AW-RP120-hardwarecontroller of Panasonic-softwareoplossingen.
 • Toegang tot de ingebouwde webinterface om alle aspecten van de camera te bewaken en te bedienen.
 • Gebruik een bedieningssysteem van derden voor uitzendingsbedieningssystemen, schakelaars, opnamesystemen voor lezingen, AV-bedieningssysteem en meer.
 • De camera bevat standaard een ingebouwde H.264/MJPEG-encoder voor 7 coderingskanalen tot 25Mbps. Koppelen met een ondersteunde hardware- of softwaredecoder.

 

Aanvullende licentie vereist: Beschikbare NDI|HX-upgrade (een technologie van New Tek, Inc.) voor de ultieme productieworkflow van video, audio, bediening, telling en kracht met ultraweinig vertraging via één kabel.

 

Flexibele installatie en bevestiging:

 • Past overal: De camera is makkelijk te integreren en is beschikbaar in twee kleuren, waardoor hij voor een groot aantal toepassingen geschikt is: -W = parelwit en -K = mat zwart
 • Plafondbeugel: Een plafondbeugel met twist-lock wordt meegeleverd als standaardaccessoire.
 • Statiefbevestiging voor mobiele productie: De HE42 is ook voorzien van een bevestigingsschroefhouder voor een 1/4-20 statief en een veiligheidskoord die gebruikt kunnen worden in combinatie met vele bevestigingssystemen.
 • Wandbeugel: Een optionele wandbeugel is verkrijgbaar bij KST Moschkau GmbH (KST-WM-HE40/UE70)

 

Ondersteunde videoformats:

 • 1080/59.94p, 29.97p, 59.94i, 29.97psF
 • 1080/50p, 25p, 50i, 25psF
 • 720/59.94p en 50p

 

Extra functies:

 • De camera is uitgerust met een optische beeldstabilisator (OIS)/4-as hybride beeldstabilisator.
 • Het 'Four Drive Lens System' houdt in dat er drie zoomlenzen en een focus tegelijkertijd maar onafhankelijk van elkaar kunnen werken.
 • De camera is voorzien van de functie Bevriezen tijdens voorinstelling, waarmee de video tijdens vooraf ingesteld afspelen kan worden stopgezet.
 • Uitgerust met de generator-lockfunctie.
 • IP-browser ondersteunt camerabediening vanaf externe locaties. Pc, Mac en mobiele apparaten worden ondersteund.
 • Externe bediening van de start/stop-functies bij opnames en het overdragen van opgeslagen bestanden naar een FTP-server kunnen worden uitgevoerd via een IP-netwerk.
 • Met de functie JPEG-beeld opslaan kan videomateriaal als stilstaande JPEG-beelden op een microSD-kaart worden opgeslagen, afgespeeld en verwijderd.

 

Ondersteuning via meerdere interfaces:

LAAT MEER ZIEN

 • Brochures
Marketing
Brochures
Firmware
Ecodesign

Service and Support
 • 2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  Tue, 11/08/2020 - 15:32
  Download pdf - 2.2 MB
  PTZ Line-up Brochure [April 2022]
  PTZ Line-up Brochure [April 2022]
  Tue, 17/11/2020 - 16:23
  Download pdf - 3.38 MB
  System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [March 2019]
  System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [March 2019]
  Catalog : System Camera and Switcher Product Lineup Catalog PDF
  Wed, 17/04/2019 - 13:29
  Download pdf - 21.53 MB
  AW-HE42 Brochure
  AW-HE42 Brochure
  June 2019-1
  Wed, 12/06/2019 - 09:44
  Download pdf - 5.52 MB
 • Broadcast & ProAV Firmware Database
  Broadcast & ProAV Firmware Database
  Global Broadcast & ProAV Firmware Database
  Wed, 02/11/2022 - 12:31
  Download File
  OLD Broadcast & ProAV Firmware Database
  OLD Broadcast & ProAV Firmware Database
  Global Broadcast & Firmware Database
  Tue, 08/11/2022 - 13:06
  Download File

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no other services available.

Specifications

General
Power Requirements DC 12 V (Supplied AC adaptor) DC 42 V to 57 V (PoE+ power supply)
Current Consumption 1.3 A (Supplied AC adaptor) 0.5 A (PoE+ power supply)
Ambient Operating Temperature 0 °C to 40 °C (32 °F to 104 °F)
Storage Temperature -20 °C to 50 °C (-4 °F to 122 °F)
Mass Approx. 1.5 kg (3.30 lb)
Dimensions (W x H x D) (mm) 160 mm x 186 mm x 179 mm[excluding protrusions, direct ceiling mount bracket]
Dimensions (W x H x D) (inch) 6-5/16 inches x 7-41/128 inches x 7-3/64 inches[excluding protrusions, direct ceiling mount bracket]
Finish [AW-HE42W] Pearl white [AW-HE42K] Metallic black
Controller Supported*1 AW-RP150GJ*1, AW-RP50, AK-HRP1000GJ*1, AK-HRP1005GJ*1
Input
Power DC 12 V IN, PoE+ (IEEE802.3at standard)
MIC/Line Input Stereo mini-jack (φ3.5 mm) Input impedance: Approx. 2 kOhm(unbalanced) [Mic input] Supported microphones: Stereo mic (plug-in power, on/off switching via menu) Supplied voltage: 2.5 V ± 0.5 V Mic input level: -60 dBV ± 3 dBV (0 dB=1 V/Pa,1 kHz) [Line input] Input level: -10 dBV ± 3 dBV
G/L In
Maximum speed during manual: 90°/s
Output
Video Output | HDMI HDMI connector * HDCP is not supported. * VIERA Link is not supported.
Video output | 3G/HD-SDI OUT Compliant with the SMPTE424/SMPTE292M standards/75 (BNC x 1)
Input/Output
Input/Output Connector | LAN LAN connector for IP control (RJ-45) Equipped with straight/crossover cable auto detection function
Input/Output connector | RS232C Mini DIN 8-pin (IN) Mini DIN 8-pin (OUT)
Input/Output connector | RS422 CONTROL IN RS422A (RJ-45)
INPUT/OUTPUT connector | USB Mini-B port
INPUT/OUTPUT connector | SD card microSD card slot
FUNCTIONS AND PERFORMANCE
[Camera unit]
Imaging Sensors 1/2.3-type MOS
Lens Motorized 20x zoom, F1.8 to F3.6 [f=4.08 mm (5/32 inches) to 81.6 mm (3-7/32 inches); 35 mm (1-3/8 inches) equivalent: 29.5 mm (1-5/32 inches)to 612.0 mm (24-3/32 inches)]
Focus Switching between auto and manual
Focus Distance Entire zooming range:1.5 m (4.92 ft) Wide end: 10 cm (0.33 ft)
Color Separation Optical System On-chip color filter system
Minimum illumination | 59.94 Hz 0.7 lx (50 IRE, F1.8, 48 dB,1/60 without accumulation) 0.35 lx (50 IRE, F1.8, 48 dB,1/30 with accumulation[Frame Mix 6 dB])
Minimum illumination | 50 Hz 0.7 lx (50 IRE, F1.8, 48 dB,1/50 without accumulation) 0.35 lx (50 IRE, F1.8, 48 dB,1/25 with accumulation[Frame Mix 6 dB])
Horizontal Resolution HD: 1000 TV lines Typ (Center area)
Gain Selection*2 Auto, 0 dB to 48 dB (3 dB step)
Frame Mix*3 Auto, Off, 6 dB, 12 dB, 18 dB, 24 dB
ND Filter Auto*4, Through, 1/4, 1/16, 1/64
Electronic shutter speed | During Full Auto 1/60 to 1/2000 (Auto Slow Shutter: Off)[59.94 Hz] 1/30 to 1/2000 (Auto Slow Shutter: On)[59.94 Hz] 1/50 to 1/2000 (Auto Slow Shutter: Off)[50 Hz] 1/25 to 1/2000 (Auto Slow Shutter: On)[50 Hz]
Electronic shutter speed | During Auto 1/60 to 1/2000 [59.94 Hz] 1/50 to 1/2000 [50 Hz]
Electronic shutter speed | During Manual 1/100, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/10000 [59.94 Hz] 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/10000 [50 Hz]
Synchro Scan 59.94 Hz : 59.94 Hz to 660.09 Hz (255 step) 50 Hz : 50.00 Hz to 570.12 Hz (255 step)
Gamma Off, Normal (Low, Mid, High), Cinema
White Balance ATW, AWB A, AWB B, ATW, 3200K,5600K, VAR (2400K to 9900K)
Chroma Amount Variability ±3 step
Scene File Full Auto, Manual1, Manual2, Manual3
Output Format HD 1080:59.94p/50p 1080:59.94i/50i 1080:29.97p/25p 1080:29.97PsF/25PsF 720:59.94p/50p
Synchronization System Internal synchronization/External synchronization (BBS, Tri-level sync)
Image Stabilization Optical /4-axis hybrid image stabilizer for stable
[USB connection] * This may vary depending on the operating environment.
Video Output USB Video Class Ver1.0
[USB connection]Video compression format Motion JPEG
Resolution 1920 x 1080, 1280 x 720, 640 x 360
Frame Rate max 30 fps (59.94 Hz) max 25 fps (50 Hz)
Audio Output USB Audio Class Ver1.0
[USB connection]Audio compression format Linear PCM, 48 kHz, 16-bit, 2 channels
Transfer modes(JPEG) 1920x1080/1280x720/640x360 59.94 Hz: 30fps/15fps/5fps, 50 Hz: 25fps/12.5fps/5fps Supported
Supported Models Devices standardly equipped with a USB 2.0 compatible port
[Pan-tilt head unit]
Installation Method Stand-alone (Desktop) or suspended (Hanging)*5
Pan/Tilt Operation Speed Maximum speed during preset: 300°/s Maximum speed during manual: 90°/s
Panning Range ±175°
Tilting Range -30°to 90°*6
Quietness During preset: NC40 or less During manual: NC35 or less
[Camera/pan-tilt head control]
IP Connecting Cable When connecting through a hub: LAN cable*7 (category 5 or above),max. 100 m (328 ft) When using a PoE+ hub: LAN cable*7 (category 5e or above),max. 100 m (328 ft) When a hub is not used: LAN cable*7 (category 5 or above),max. 100 m (328 ft)
AW Protocol Connecting Cable LAN cable*7 (category 5 or above,straight cable), max. 1000 m (3280 ft)
Standard Protocol Connecting Cable Mini DIN 8-pin cable, male
[SD card recording]
SD Card Recording MPEG-4 AVC file standard compliant (.MP4)
Video Compression Format MPEG-4 AVC/H.264 High Profile
Audio Compression Format AAC-LC (48 kHz, 16 bit, 2 ch, 128 kbps)
Recording format/Bit rate | 59.94 Hz 1920x1080/59.94p (Up to 28 Mbps), 1920x1080/29.97p (Average 15 Mbps/Average 10 Mbps/Average 6 Mbps), 1280x720/59.94p (Average 15 Mbps), 1280x720/29.97p (Average 8 Mbps/Average 4 Mbps/Average 2 bps/Average 1 Mbps)
Recording format/Bit rate | 50 Hz 1920x1080/50p(Up to 28 Mbps), 1920x1080/25p(Average 15 Mbps/Average 10 Mbps/Average 6 Mbps), 1280x720/50p(Average 15 Mbps), 1280x720/25p(Average 8 Mbps/Average 4 Mbps/Average 2 Mbps/Average 1 Mbps)
[Network]
Transfer modes | JPEG 1920x1080, 1280x720, 640x360, 320x180, 59.94 Hz (30fps/15fps/5fps)*8, 50 Hz (25fps/12.5fps/5fps)*8
Transfer modes | H.264 1920x1080, 1280x720, 640x360, 320x180, 59.94 Hz (60fps*9/30fps/15fps/5fps)*8, 50 Hz (50fps*9/25fps/12.5fps/5fps)*8
Supported protocol | IPv4 TCP/IP, UDP/IP, HTTP, HTTPS, RTSP, RTP, RTP/RTCP, FTP, DHCP, DNS, NTP, IGMP, UPnP, ICMP, ARP, RTSPoverTCP, RTSPoverHTTP, SSL(TLS), MultiCast/UniCast
Supported protocol | IPv6 TCP/IP, UDP/IP, HTTP, HTTPS, RTSP, RTP, RTP/RTCP, FTP, DHCPv6, DNS, NTP, ICMPv6(MLD), RTSPoverTCP, RTSPoverHTTP, SSL(TLS), MultiCast/UniCast
iOS, Android Support JPEG image display
Accessories Mount bracket for installation surface (Hanging*10 / Desktop): 1 Drop-prevention wire (already attached to the unit): 1 Bracket mounting screws (bind-head) M4 x 10 mm: 4 Main unit mounting screw (with flat washer, spring washer) M3 x 6 mm: 1 Power cable (1.5 m [4.92 ft]): 1 AC adaptor: 1 CD-ROM: 1
Note *1: It may be necessary to upgrade the version of the controller so that the controller will support the unit. *2: During Auto, 6 dB to 48 dB (6 dB step) are available for AGC Max Gain setting. *3: During Auto, 0 dB, 6 dB, 12 dB and 18 dB are available for Auto F.Mix Max Gain setting. *4: “Auto” is available when “Scene” setting is “Full Auto”. *5: To ensure safety, the unit must be secured using the mount bracket supplied. *6: Depending on the pan or tilt position, the camera may be reflected in the image. *7: Use of an STP (shielded twisted pair) cable is recommended. *8: The frame rate may be lower than the setting depending on the operating conditions. *9: When the image resolution is “640x360” or“320x180”, 60fps or 50fps cannot be selected for the frame rate. *10: To ensure more safety, AW-HE42W/K can be secured by using the direct ceiling mount bracket (WV-Q105A).