AW-UE80
4K 50/60p PTZ-camera met ondersteuning voor protocollen voor NDI met volledige bandbreedte, SRT en FreeD
Main product image
Belangrijkste functies

Ondersteunt een breed spectrum aan IP-transmissieprotocollen, waaronder NDI*1 met hoge bandbreedte, NDI|HX en SRT*2

Ondersteunt 4K 50p/60p-opnamen

Wordt geleverd met een groothoeklens met een gezichtsveld van 74,1° en een optische zoom van 24x

Ondersteunt FreeD voor het bouwen van AR/VR-systemen

Nieuw direct-drivesysteem voor verbeterde responsiviteit en stille werking

De nieuw ontworpen en compacte behuizing weegt slechts 2,0 kg, waardoor de AW-UE80 in elk soort omgeving gemakkelijk te hanteren en te installeren is, vooral wanneer hij op een truss of aan een plafond moet worden geplaatst.

De AW-UE80 is voor de volgende markten ontworpen:

 • Fixed-rig/feitelijke programmering
 • Verhuur en evenementen
 • E-sport
 • Broadcast- en mixed-reality studio-omgevingen
 • Parlementen en theaters
 • Hoger onderwijs
 • Bedrijfsinstallaties

 

Één-kabel oplossing

De AW-UE80 biedt PoE++-ondersteuning voor camera voeding, bediening en videotransmissie via één kabel.

 

Direct drivesysteem

De AW-UE80 is voorzien van het op de eigen technologie van Panasonic gebaseerde direct drivesysteem voor stille en vloeiende verticale en horizontale bewegingen, met een lager bedieningsgeluid van NC25 of lager. Direct drive biedt ook meer mogelijkheden voor PTZ-bediening, waaronder snellere, nauwkeurige bewegingen met een hogere nauwkeurigheid in vooraf ingestelde positionering – wat dit de snelste, stilste en meest nauwkeurige PTZ van Panasonic tot nu toe is.

 

Verbeterde 4K-sensor

De AW-UE80 is voorzien van een nieuwe 1/2.5-type 4K MOS-sensor die verbluffende UHD-video produceert met een true 4K-resolutie van 1500 tv-lijnen in UHD. De UE80 ondersteunt 3G SDI, HDMI en IP en is daardoor een ideale optie voor gebruik binnen bestaande HD- of 4K-workflows dankzij de functie voor simultane video-uitvoer.

 

Groothoeklens

De AW-UE80 introduceert een nieuwe groothoeklens met een gezichtsveld van 74,1° en 24x optische zoom, waardoor een groot gebied kan worden opgenomen vanuit een beperkte installatieruimte terwijl de hoge beeldkwaliteit ook bij hoge zoomverhoudingen behouden blijft. Hierdoor is opname mogelijk in grote binnenruimtes. Dankzij intelligente zoom worden de mogelijkheden nog verder uitgebreid tot 28x in UHD en 36x in Full-HD.

 

Optische zoom en beeldstabilisatie

De camera is ook voorzien van Optical Image Stabilisation (OIS) en Electronic Image Stabilisation (EIS), om een ​​soepele pan-tilt-beweging te garanderen in drukke of bewegende omgevingen of bij plaatsing op bijvoorbeeld een robotsysteem.

 

Nieuwe processor

De AW-UE80 bevat de krachtige Venus-engineprocessor, waardoor de PTZ ongelooflijk responsief is en in staat is om meer videoverwerkingstaken uit te voeren voor een hogere beeldkwaliteit en een lagere latentie-output.

 

Analoge 4K- en HD-uitgangen

De AW-UE80 ondersteunt tot 4K 50p/60p-video bij 3840 x 2160 voor professionele en hoogwaardige opnamen van bewegbeelden, evenals een breed scala aan uitvoerinterfaces zoals 3G-SDI, HDMI en IP – die tegelijkertijd kunnen worden geactiveerd voor HD- en 4K-workflows.

Nieuwe NDI,- SRT- en IP-uitgangen

Er is ook standaard een breed scala aan IP-transmissieprotocollen beschikbaar, waaronder NDI*1, NDI|HX versie 2 en SRT*2. NDI met hoge bandbreedte kan Full HD-video verzenden tot 100 Mbps.

De AW-UE80 biedt ook zeer efficiënte NDIHX versie 2 met lage bandbreedte om videotransmissie bij lage bitsnelheid mogelijk te maken. In beide gevallen is slechts één enkele LAN-kabel nodig.

Secure Reliable Transport (SRT*2) wordt ook ondersteund om de stabiliteit te behouden tijdens het verzenden van videos van hoge kwaliteit, zelfs in onstabiele netwerkomgevingen. Het maakt videodistributie via openbaar internet op een veilige en betrouwbare manier mogelijk. SRT biedt codering en automatische detectie en opnieuw verzenden van verloren pakketten.

RTMP/RTMPS*4 biedt directe streaming naar live-uitzenddiensten zoals YouTube Live en Facebook Live, vanuit de camera.

 

FreeD-ondersteuning voor virtual en augmented reality-toepassingen

Net als de AW-UE150 en AW-UE100 biedt de AW-UE80 FreeD*5-ondersteuning om verbinding met AR/VR*6-systemen mogelijk te maken. Met FreeD*5 kan de camera-trackinginformatie (pan/tilt/zoom/focus/iris) samen met een synchronisatiesignaal worden uitgevoerd om eenvoudig systemen te bouwen zonder een encoder.

 

Nieuwe webinterface en vereenvoudigde workflows

Er is een nieuwe webinterface geïntroduceerd voor professionele operators die in donkere omgevingen werken zodat ze eenvoudig door de geavanceerde GUI kunnen navigeren.

Panasonic biedt een volledig ecosysteem van oplossingen om de nieuwe PTZ-camera’s gemakkelijk in bestaande camerasystemen te kunnen opnemen. Dit omvat het gebruik met externe cameracontrollers, PTZ Control Center gecentraliseerde besturingssoftware en deautomatische trackingsoftware voor presentaties en lezingen, mogelijk gemaakt door gezichtsherkenning en detectie van het menselijk lichaam.

 

*1: NDI: NDI met hoge bandbreedte
*2: SRT: Secure Reliable Transport
*3: NDI|HX: NDI|HX met hoge efficiëntie en lage bandbreedte.
*4: RTMP: Real-Time Messaging Protocol, RTMPS: Real-Time Messaging Protocol Secure
*5: FreeD is een protocol dat veelal wordt gebruikt in virtuele studiosystemen voor het versturen van cameratrackinginformatie.
*6: AR: Augmented Reality, VR: Virtual Reality

Modellen die voldoen aan uiteenlopende videoproductie behoeften, zoals het opnemen van realityshows en evenementen

De AW-UE80W/K is een PTZ-camera die geschikt is voor de opname natuurlijke gezichtsuitdrukkingen van acteurs/artiesten en voor de opname van evenementen zonder de sfeer te verstoren.    

Het koepelvormige ontwerp minimaliseert “het gevoel op video te worden opgenomen”. De nieuwe direct-drivemotor produceert een heel zachte bedieningsgeluid, zodat de productieactiviteiten niet worden gestoord en de sfeer niet wordt bedorven. De camera biedt een 4K/60p-resolutie met hoge beeldkwaliteit, een groothoek van 74,1° en optische zoom met een vergroting tot 24x voor een uitstekende videobeeldkwaliteit. De AW-UE80W/K biedt ook uitstekende stabiliteit en veiligheid tijdens videostreaming, zodat hij voor elk type videoproductie kan worden gebruikt. Van de productie van een realityshow tot de opname van een intern bedrijfs- of educatieve evenement, het eersteklas standaardmodel AW-UE80W/K kan in uiteenlopende toepassingen worden gebruikt.

 

Functies

Compact & quiet design past naadloos in de omgeving.

 • Het onopvallende, kleine koepelvormige ontwerp valt weg in de omgeving en vermindert zo "het gevoel op video te worden opgenomen".
 • Kan overal worden gebruikt dankzij het lage bedieningsgeluid.
 • Originele beeldstabilisatoren zorgen voor een duidelijke en stabiele video-opname.
 • Kan aan het plafond worden opgehangen of op een statief worden gemonteerd om opnamen te maken vanuit plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn voor een persoon.

 

Flexibel aan te passen aan diverse video-opnamesituaties, zoals grootschalige opnamen (met meerdere camera's).

 • Dankzij de 4K-resolutie, groothoek en zoom met hoge vergroting blijft “de levendige sfeer in de hal” intact in streamingvideo's.
 • Eén controller kan maximaal 200 camera-units besturen.
 • Ondersteunt FreeD om kostenefficiënte AR/VR-opnames mogelijk te maken

 

Video's van hoge beeldkwaliteit zonder onderbreking en met een lage latentie.

 • Vloeiende weergave van video's van hoge kwaliteit.
 • Veilig en stabiel streamingprotocol voor minder risico van communicatieproblemen.

 

 

Compact & quiet design past naadloos in de omgeving.

 

Dankzij het compacte ontwerp en het stille bedieningsgeluid kan de AW-UE80 worden gebruikt in alle opnamesituaties en -locaties. De camera-unit is zo onopvallend dat er meer natuurlijke gezichtsuitdrukkingen en acties van de artiesten kunnen worden opgenomen.

 

Het compacte koepelvormige ontwerp valt weg in elke omgeving en vermindert zo bij de artiest het "gevoel op video te worden opgenomen".

De koepelvormige unit met de verzonken lens maakt de beweging van de camera onmerkbaar. Hierdoor kunnen de natuurlijke gezichtsuitdrukkingen van de artiesten worden opgenomen zonder dat er hinderende gevoelens te veroorzaken. De camera-eenheid weegt ongeveer 2,2 kg voor gemakklijke draagbaarheid.

 

Kan overal worden gebruikt dankzij het stille bedieningsgeluid.

Het bedieningsgeluid is zo stil, zodat de camera de sfeer niet zal storen, zelfs niet bij het produceren van een realityshow of het opnemen van een evenement. De nieuwe direct-drivemotor werkt stil tijdens pan (horizontal) en tilt (vertical) beweging, zodat het geluid de opname van cruciale scènes niet verstoort.
De nieuwe direct-drivemotor stopt bovendien exact op een gewenste positie, keert exact terug naar een vooraf ingestelde positie wanneer de preset-functie wordt gebruikt voor nauwkeurig camerawerk, beweegt soepel om onderwerpen die met verschillende snelheden bewegen nauwkeurig te volgen en maakt snelheidsinstelling mogelijk. In combinatie met de stille bediening kunnen deze kenmerken en functies een actieve rol spelen in een uiteenlopende videoproducties.

 

* afbeelding is ter illustratie.

 

Originele beeldstabilisatoren voor stabiele video-opnamen.

Zelfs wanneer de camera op een onstabiele plaats zoals een kraan of rail is gemonteerd, zorgen de twee verschillende beeldstabilisatiefuncties voor scherpe en heldere beelden. De elektronische beeldstabilisatie (EIS) maakt aanpassingen door te zorgen voor een soepele beweging van de camera in rolrichting, terwijl de optische beeldstabilisatie (OIS) fijnafstelling van de lens maakt. Samen zorgen ze voor een stabiele opname van beelden van hoge kwaliteit.

 

Kan aan het plafond worden opgehangen of op een statief worden gemonteerd om opnamen te maken van plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn voor een persoon.

De AW-UE80 kan flexibel worden gemonteerd op een plaats die moeilijk toegankelijk is voor een persoon, zodat het in uiteenlopende opnamesituaties kan worden gebruikt.

 

 

Flexibel aan te passen aan diverse video-opnamesituaties, zoals grootschalige opnamen (met meerdere camera's).

 

De rijkdom aan functies om aan diverse opnamebehoeften te voldoen, zoals vermindering van de vereiste arbeidskracht op de opnamelocatie zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

 

Dankzij de 4K-resolutie, groothoek en zoom met hoge vergroting blijft “de sfeer van de hal” intact in streamingvideo's.

De combinatie van de hoge 4K-resolutie, de groothoek en de zoom met hoge vergrotingsfactor maakt het mogelijk de sfeer van evenementen en concerten op te nemen, evenals de gezichtsuitdrukkingen van acteurs/artiesten, zodat het realisme en de sfeer kunnen worden overgebracht in online videostreams. Met de zoomfunctie kan een gewenst gebied nauwkeurig worden vergroot, zodat de streamingvideo aantrekkelijker wordt om naar te kijken. Door gebruik te maken van de brede hoek van 74,1° en tot 24x optische zoom, kan het missen van belangrijke scènes bij evenementen worden voorkomen met een minimaal aantal camera's. Dit maakt de AW-UE80 geschikt voor gebruik in een breed scala van toepassingen, ongeacht de grootte van de hal.

 

Eén controller*1 kan maximaal 200 camera-units besturen.

Een enkele controllerunit kan worden gebruikt om meerdere camera-units te besturen. Wanneer apparatuur die compatibel is met PoE++*2 wordt gebruikt voor aansluiting op het netwerk, kan één LAN-kabel de video-, audio- en besturingssignalen en de stroomtoevoer overbrengen. Het lagere aantal gebruikte kabels betekent minder problemen met de kabelverbinding, zoals het losraken van een kabel waardoor de opname wordt onderbroken. Ook de bedrading van stroomtoevoeris niet meer nodig. Bovendien kan bij buitenopnamen met een tijdelijk platform de tijd en moeite voor het opstellen en verwijderen van het platform worden beperkt.

*1: Bij gebruik van externe cameracontroller AW-RP150GJ of AW-RP60GJ.
*2: Afkorting van Power over Ethernet Plus Xu. Dit verwijst naar de technologie voor stroomtoevoer via een LAN-kabel.

 

< Vereenvoudigde kabelaansluiting >

< Afbeelding van systeemconfiguratie >

Perfect voor AR/VR-videoproducties tegen lage kosten.

De AW-UE80 kan opdrachten uitzenden die voldoen aan FreeD*1, zodat hij kan worden aangesloten op een AR/VR systeem. Het gebruik van de AR / VR* 2-functie maakt het mogelijk om een nieuw type video's te maken dat totaal anders is dan voorheen.

*1: FreeD: Een protocol dat cameratrackinggegevens uitvoert voor het gebruik met een AR/VR-systeem. De AW-UE80W/K voert de pan-, tilt-, zoom- en focusinformatie van de camera uit die nodig is voor het maken van AR/VR-beelden.
*2: AR en VR staan voor respectievelijk Augmented Reality en Virtual Reality.

 

 

Video's van hoge beeldkwaliteit zonder onderbreking en met een lage latentie.

 

De AW-UE80 realiseert streaming van video's van hoge beeldkwaliteit met een lage latentie, zelfs wanneer de communicatie onstabiel is. Bovendien zorgt hij voor een uitstekende stabiliteit en veiligheid tijdens het streamen, zodat hij veilig voor alle toepassingen kan worden gebruikt.

 

Vloeiende weergave van video's van hoge kwaliteit.

De AW-UE80 wordt standaard geleverd met High Bandwidth NDI®*1,2 en NDI®|HX versie 2*3,4 voor IP-transmissie van video's van hoge beeldkwaliteit. NDI® met hoge bandbreedte maakt IP-overdracht van video’s van hoge beeldkwaliteit met een lage latentie mogelijk, terwijl NDI®|HX versie 2 efficiënte videotransmissie met een beperkte bandbreedte bereikt. Omdat de videokwel toegankelijk is vanaf elk apparaat op hetzelfde netwerk, worden zelfs onbekende IP-adressen automatisch herkend. Dit zorgt voor een flexibele videoproductie bij de opnamelocatie.

 

Verschil tussen NDI® met hoge bandbreedte en NDI®|HX versie 2

  NDI met hoge bandbreedte® NDI®|HX versie 2
Compressiesysteem Het eigen systeem van NewTek
(lage compressie)
H.264-basis
(hoge compressie)
Bitsnelheid FHD 60p 125 mbps 4-24 Mbps
Netwerkapparatuur
(kabels, routers enz.)
Gewone gigabit Ethernet-omgeving
Standaard 1-Gbps Ethernet-kabel

Bron: https://www.ndi.tv/about-ndi/

*1: NDI® is een nieuw door NewTek, Inc. ontwikkeld protocol dat de IP-videoproductieworkflow ondersteunt.
*2: NDI® is een geregistreerd handelsmerk van NewTek, Inc. in de Verenigde Staten.
*3: In dit geval wordt NDI® gebruikt om lage latentie met NDI® met hoge bandbreedte aan te geven, NDI®|HX wordt gebruikt om NDI®|HX met een hoog rendement en lage bandbreedte aan te geven.
*4: In de NDI®|HX-modus kunnen geen 4K-videosignalen worden uitgevoerd. AW-UE80 ondersteunt NDI®|HX versie 2- en Full HD-uitvoer.

 

 

Veilig en stabiel streamingprotocol dat het risico op communicatieproblemen vermindert.

De AW-UE80 ondersteunt SRT*1, een videotransportprotocol van de volgende generatie dat, zelfs bij een onstabiele netwerkomgeving goed werkt en dat robuuste beveiliging biedt. Dit voorkomt problemen zoals transmissieonderbrekingen tijdens de productie van programma’s of opnames van gebeurtenissen, waardoor stabiele en betrouwbare videostreaming wordt verzekerd. Dit protocol kan risico's zoals het informatielekkage voorkomen, zodat het veilig kan worden gebruikt voor video content

*1: Afkorting van Secure Reliable Transport

 

< Belangrijkste punten van SRT >

Veiligheid
Versleutelt videogegevens vóór de verzending om een hoge beveiliging te garanderen.

Stabiliteit
De pakketverliesherstelfunctie detecteert automatisch pakketten die verloren zijn gegaan tijdens de uitzending en verzendt ze opnieuw om een stabiele, storingsvrije videotransmissie te bereiken.

Ondersteunt transmissie via openbare lijnen
Het flexibele en zeer aanpasbare bufferbeheersysteem maakt stabiele videotransmissie mogelijk, zelfs in een netwerkomgeving met een onstabiele bitsnelheid. Openbaar internet kan worden gebruikt voor een video-uitzending over lange afstanden.

Source: https://www.haivision.com/products/srt-secure-reliable-transport/features/

 

*1: NDI: NDI met hoge bandbreedte
*2: SRT: Secure Reliable Transport

LAAT MEER ZIEN

 • Brochures
Marketing
Brochures
Marketing Videos
Image Data

Service and Support
 • Activate FreeD protocol with the AW-UE100 and AW-UE150 | How to - Video
  Activate FreeD protocol with the AW-UE100 and AW-UE150 | How to - Video
  Mon, 07/03/2022 - 11:48
  View video
  PTZ Panasonic Step by Step Tutorials "Start Up Guide Series" #1
  PTZ Panasonic Step by Step Tutorials "Start Up Guide Series" #1
  Mon, 07/03/2022 - 10:28
  View video
  Meet the AW-UE80 4K UHD PTZ Camera
  Meet the AW-UE80 4K UHD PTZ Camera
  Meet the AW-UE80 4K UHD PTZ Camera | Panasonic’s new UE-Series
  Mon, 28/02/2022 - 12:45
  View video

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no other services available.

Specifications

General
Power Requirements 12 V DC (10.8 V to 13.2 V) (Supplied AC adapter)
PoE++ IEEE802.3bt compliant: DC42 to 57 V (Camera Input)(Software authentication (LLDP) is supported)
Current Consumption 3.0 A (Supplied AC adaptor), 1.0 A (PoE++ power supply)
Ambient Operating Temperature 0 °C to 40 °C (32 °F to 104 °F)
Ambient Operating Humidity 20 % to 90 % (no condensation)
Storage Temperature -20 to 50°C (-4 °F to 122 °F)
Mass Approx. 2.0 kg (4.41 lbs) (excluding ceiling mounting bracket),Approx. 2.25 kg (4.96 lbs) (including ceiling mounting bracket)
Dimensions (W x H x D) (mm) 170.0 mm x 211.0 mm x 171.0 mm
Dimensions (W x H x D) (inch) 6.693 inches x 8.307 inches x 6.732inches
Finish AW-UE80W: WhiteAW-UE80K: Black
Controller Supported AW-RP150GJ, AW-RP60GJ, AW-RM50AG, AK-HRP1000*1, 2, AK-HRP1005*1, 2, AK-HRP1015*2, AK-HRP250*2
Camera Unit
Imaging Sensors 1/2.5-type MOS×1
Lens Motorized Optical 24x zoom, F1.8 to F4.0[f=4.12 mm (5/32 inches) to 98.9 mm (3‑29/32 inches);35 mm (1‑3/8 inches) equivalent: 25.0 mm (31/32 inches) to 600.0 mm (23‑5/8 inches)]
Zoom • Optical zoom: 24x• i.Zoom UHD 28x, FHD 36x• Digital extender zoom: 1.4x, 2x
Conversion Lens Not supported
Angle of View Range Horizontal angle of view: 74.1° (wide) to 3.3° (tele)Vertical angle of view: 46.0° (wide) to 1.9° (tele)Diagonal angle of view: 81.8° (wide) to 3.8° (tele)
Optical Filter Through, 1/4, 1/16, 1/64, IR through (IR through is used as "night mode")
Focus Switching between auto and manual
Focus Distance Entire zooming range: 1200 mm (3.9 ft)Wide end: 100 mm (0.33 ft)
Color Separation Optical System 1MOS
Minimum Illumination 3 lx (F1.8, 59.94p, 50IRE, 42 dB, without accumulation)
Horizontal Resolution 1,500 TV Typ (Center area, UHD mode, wide)1,000 TV Typ (Center area, FHD mode, wide)
Gain Selection Auto, 0 dB to 36 dB*3 (Super Gain function equipped : 37 dB to 42 dB)
Frame Mix Auto, 0 dB, 6 dB, 12 dB, 18 dB, 24 dB*4
Electronic Shutter Speed
Electronic Shutter Speed | 59.94p/59.94i 1/60, 1/100, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/8000, 1/10000
Electronic Shutter Speed | 29.97p 1/30, 1/60, 1/100, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/8000, 1/10000
Electronic Shutter Speed | 23.98p/24p 1/24, 1/48, 1/60, 1/100, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/8000, 1/10000
Electronic Shutter Speed | 50p/50i 1/60, 1/100, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/8000, 1/10000
Electronic Shutter Speed | 25p 1/25, 1/50, 1/60, 1/100, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/8000, 1/10000
Syncro Scan
Synchro Scan | 59.94p/59.94i 60.0 Hz to 7200 Hz
Synchro Scan | 29.97p 30.0 Hz to 7200 Hz
Synchro Scan | 23.98p/24p 24.0 Hz to 7200 Hz
Synchro Scan | 50p/50i 50.0 Hz to 7200 Hz
Synchro Scan | 25p 25.0 Hz to 7200 Hz
Gamma HD / Normal / Cinema1 / Cinema2 / Still Like
White Balance • ATW: 3200 K, 5600 K (ATW Speed 3-stage variables.)• AWB: AWB-A / AWB-B• VAR (selectable between 2000 K and 15000 K by designating a value)
Chroma Amount Variability OFF, -99 % to 99 %
Scene File
Synchronization System Internal/External synchronization (BBS/Tri-level sync)
Input
Input Connectors DC 12 V IN, G/L IN(BNC)BBS (Black Burst Sync), tri-level sync supported)
Output
Output Format
Output Format | SDI | HD 1080/59.94p, 50p, 1080/59.94i, 50i, 1080/29.97p (Native), 25p (Native), 23.98p (over59.94i), 1080/29.97psF, 25psF, 23.98psF, 1080/24p (Just), 23.98p (Native), 720/59.94p, 50p
Output Format | HDMI | 4K 2160/59.94p, 2160/50p, 2160/29.97p (Native), 2160/25p (Native), 2160/24p (Just), 2160/23.98p (Native)
Output Format | HDMI | HD 1080/59.94p, 50p, 1080/59.94i, 50i, 1080/29.97p (Native), 25p (Native), 23.98p (over59.94p), 1080/24p (Just), 23.98p (Native), 720/59.94p, 50p
Video Output
Video Output | HDMI HDMI 2.0 connector, 4:2:2/10bit• HDCP is not supported.• Viera Link is not supported
Video Output | 3G-SDI OUT SMPTE292M/424M/ 75 Ω(BNC×1)• Level-A/Level-B supported
Input/Output
Input/Output Connector
Input/Output Connector | LAN LAN terminal for IP control (RJ-45)
Input/Output Connector | RS-422 CONTROL IN RS422A(RJ-45)
MIC/Line Input AAC compatibility (compatible with IP only)Φ3.5 mm stereo mini jack• During MIC inputInput level: -40 dBV (0 dB=1 V/Pa, 1 kHz)Supply voltage: 2.5 V±0.5 V (plug-in power compatible)"• Input impedance: Approx. 2 kΩ (when plug-in power is turned ON)Approx. 20 kΩ (when plug-in power is turned OFF)"• During LINE inputInput level: -10 dBVInput impedance: Approx. 3 kΩ• Input volume variable range: -36 dB to 12 dB (3 dB step)• Embedded audio output level: -12 dBFS• Sampling frequency: 48 kHz• Quantization bit rate: 24 bit (SDI, HDMI), 16 bit (IP)
Pan Tilt Head Unit
Camera/Pan-Tilt Head Control
IP Connecting Cable • If you have a PoE++ ethernet hubLAN cable*5, 6 (category 5e or above, straight cable) Max 100 m (328 ft)• If you don't have a PoE++ ethernet hubLAN cable*5, 6 (category 5e or above, straight cable) Max 100 m (328 ft)
AW Protocol Connecting Cable LAN cable*5 (category 5e or above, straight cable) Max 1000 m (3280 ft)
Installation Method Stand-alone (Desktop) or suspended (Hanging)*7
Pan/Tilt Operation Speed Speed range: 0.08°/s to 60°/s (Normal mode)*8 • 3 speed modes installedNormal:60°/s, Fast1:90°/s, Fast2:180°/s
Panning Range ±175°
Tilting Range -30°to 90°*9
Quietness NC25 or less
Image Streaming Mode JPEG(MJPEG), H.264, H.265, NDI®|HX version 2*11, 12, 13 (H.264), High Bandwidth NDI®
Supported operating systems and web browsers
Windows Windows 10 Windows® Internet Explorer® 11(32 bit / 64 bit) Microsoft Edge Google Chrome
Mac Mac OS v11.0.1 / Safari 14.01 Mac OS v11.0.1 / Google Chrome Mac OS v10.15 / Google Chrome Mac OS v10.14 / Google Chrome
iPhone / iPad iOS Safari iPadOS
Android Android OS Google Chrome
IP Streaming
Image Resolution 1920×1080, 1280×720, 640×360, 320×180 
Image Transmission setting (JPEG) Frame rate: Maximum 30fpsImage quality (Fine / Normal)
Image Transmission Setting (H.264) Transmission Type: Unicast port (AUTO), Unicast port (MANUAL), Multicast port Transmission  Priority: Constant bit rate, Frame rate, Best effort Frame Rate: [60 Hz] 5fps / 15fps / 30fps / 60fps, [50 Hz] 5fps / 12.5fps / 25fps / 50fps Max Bit Rate: 512kbps / 768kbps / 1024kbps / 1536kbps / 2048kbps / 3072kbps / 4096kbps / 6144kbps / 8192kbps / 10240kbps / 12288kbps / 14336kbps / 16384kbps / 20480kbps / 24576kbps
Image Transmission Setting (H.265) Transmission Type: Unicast port (AUTO), Unicast port (MANUAL), Multicast port Transmission  Priority: Constant bit rate, Frame rate, Best effort Frame Rate: [60 Hz] 30fps / 60fps, [50 Hz] 25fps / 50fps Max Bit Rate: 512kbps / 768kbps / 1024kbps / 1536kbps / 2048kbps / 3072kbps / 4096kbps / 6144kbps / 8192kbps / 10240kbps / 12288kbps / 14336kbps / 16384kbps / 20480kbps / 24576kbps
Audio Compression Type AAC-LC, 48 kHz, 16 bit, 2 ch
Supported Protocol
Supported protocol | IPv6 TCP/IP, UDP/IP, HTTP, HTTPS, DNS, NTP, DHCPv6, RTSP/RTP, MLD, ICMP, ARP, SRT
Supported protocol | IPv4 TCP/IP, UDP/IP, HTTP, HTTPS, RTSP/RTP, MPEG2-TS, DHCP, DNS, DDNS, NTP, IGMP, ICMP, ARP, RTMP, RTMPS, SRT
NDI Support NDI®|HX version 2: Included as standardHigh Bandwidth NDI®: Included as standard*14
Output Formats High Bandwidth NDI®  : 【HD】1080/59.94p, 1080/50p, 1080/29.97p, 1080/25p, 1080/24p, 1080/23.98p, 720/59.94p, 720/50p
Image Resolution | NDI®|HX version 2 1920x1080, 1280x720
Image Transmission Setting (High Bandwidth NDI®) Transimission Type: TCP/UDP, Unicast/Multicast Max Bit Rate: 250 Mbps
Image Transmission Setting (NDI®|HX version 2) Transimission Type: TCP/UDP, Unicast/Multicast
Audio Compression Type | High Bandwidth NDI® AAC-LC, 48 kHz, 2 ch
Audio Compression Type | NDI®|HX version 2 AAC-LC, 48 kHz, 16 bit, 2 ch
New Functions
F-Number Display Displayed on the AW-RP150GJ and AW-RP60GJ sides
Menu Display on IP Video Supported*15
Power LED ON/OFF control
Tripod Screw Penetration Measures Possible
Pan/Tilt Mechanical Method New Direct Drive System
Privacy Mode The lens surface faces backward when standing by (ON/OFF)* Default is OFF
Image Stabilization OIS 2-axisMENU switching: Select between Off/O.I.S.(STABLE)/O.I.S.(PAN/TILT)
Other Function
Tally LED display color red / green
VR Compatibility Supports FreeD protocol
Note *1:Discontinued Model*2:Will be supported in the future*3:Can be set in 1 dB step increments.*4:Cannot be set when the format is 2160/29.97p, 2160/23.98p, 2160/24p, 2160/25p, 1080/29.97p, 1080/23.98p (59.94i), 1080/29.97PsF, 1080/23.98PsF, 1080/25p, 1080/25PsF.*5:STP (Shielded Twisted Pair) is recommended.*6:Use Category 6 or higher when transmitting 4K video.*7:To ensure safety, the unit must be secured using the mount bracket supplied.*8:Note that the operating noise may be loud in high speed. If the operating noise is disturbing, use the Normal mode.*9:The main unit may appear in the video depending on the pan/tilt position.*10:Supported OS indicated are for browsers current as of August 2020. See “Service and Support / PASS” for the latest information on browser support.*11:NDI® is a new protocol developed by NewTek, Inc. that supports IP video production workflow.*12:NDI® is a registered trademark of NewTek, Inc. in the United States.*13:In this instance, NDI® is used to indicate low latency with high bandwidth NDI®, NDI®|HX is used to indicate high efficiency low bandwidth NDI®|HX. In the NDI®|HX mode, 4K video signals cannot be output. AW-UE80 supports NDI®|HX version 2 and Full HD output.*14:Simultaneous operation with the AW protocol is not possible.*15:Non-synchronous with SDI-OUT