HD PTZ-buitencamera
AW-HR140
Robuuste Full-HD PTZ-buitencamera met speciale functies: slim, waasonderdrukking en nachtstand
Main product image
Belangrijkste functies

1/2.86-type Full HD 3MOS-sensoren en DSP (digitale signaalprocessor)

20x optische zoom (plus 1,4x digitale extender)

IP65-bescherming, zoutbestendige verf en inclusief wissers, verwarmingselement en ontdooiingsvoorziening (sproeier optioneel)

Hybrid Image Stabilizer (mechanisch en optisch, DISS genaamd) voor stabiele opnames

IP-besturing en -streaming en ondersteunt PoE+

De AW-HR140 is een geïntegreerd extern camerasysteem met een behuizing voor buitengebruik, een camera, lens en pan/tilt-kop, voor het maken van stabiele opnamen in lastige omgevingen. Het systeem is voorzien van dezelfde DSP en Full HD 3MOS-sensoren als de AW-HE130, wat resulteert in hoge gevoeligheid, een hoge S/N-verhouding en een hoge resolutie dankzij de geavanceerde videoverwerking.

HighlightsAW-HR140

 • Beveiliging IP65
 • 3MOS-sensor (dezelfde als AW-HE130)
 • 20x optische zoom (plus 1,4x digitale extender)
 • ND-filters (Clear, 1/8, 1/64).
 • Inclusief wisser, verwarming en ontdooiing (optioneel sproeier)
 • Zoutbestendige lak
 • Hybrid Image Stabilizer (mechanisch en optisch, DISS genaamd)
 • Ondersteunt 1080/50p (2x 3G-SDI-uitgangssignalen)
 • Speciale functies: slim, waasonderdrukking, nachtstand
 • Ondersteunt PoE++
 • IP-bediening en -streaming
 • Compatibel met bestaande afstandsbedieningen van Panasonic

 

Hoge beeldkwaliteit

AW-HR140 OverheadDe nieuwe AW-HR140 is een geïntegreerd extern camerasysteem met een behuizing voor buitengebruik, een camera, lens en pan/tilt-kop. Het systeem is voorzien van dezelfde digitale signaalprocessor (DSP) en 1/2.86-type Full HD 3MOS-sensors als de AW-HE130, wat resulteert in hoge gevoeligheid, een hoge S/N-verhouding en een hoge resolutie dankzij de geavanceerde videoverwerking.

De HR140 levert constant stabiele opnameprestaties in de lastigste omstandigheden en is geschikt voor verscheidene buitenomgevingen en toepassingen.

Naast een scherpe, snelle f1.6 lens met 20x optische zoom, is de HR140 uitgerust met een innovatieve 1,4x digitale extender die de effectieve brandpuntsafstand van de lens met 40% kan vergroten en tegelijkertijd vloeiende videobeelden met een hoge resolutie levert.

 

 

 

DOWNLOAD
PTZ Angle of View & Object Distance calculator

 

Ontworpen voor buitengebruik

AW-HR140 Lens Wiper

De HR140 is bestand tegen winddruk, met de garantie dat alle functies blijven werken bij windsnelheden tot 15 m/s. De basisprestaties blijven in stand bij windsnelheden tot 50 m/s zonder dat de camera onherstelbaar beschadigd raakt. Onderdelen van aluminium of ander metaal hebben een coating die dient als bescherming tegen ernstige aantasting door zout, waardoor installatie aan de kust bij blootstelling aan zoute lucht mogelijk is. De camera heeft een coating van hars die zorgt voor uitstekende weerstand tegen hoge temperaturen.​

Dankzij een ontdooiingsvoorziening raakt het glas niet bevroren bij lage temperaturen tot -15 ºC (5 °F). Zelfs bij sneeuwstormen smelt het sneeuw dat op het glas terechtkomt weg en blijft het zicht behouden. Omdat het schoonhouden van de lens in lastige omstandigheden moeilijk kan zijn, wordt een lenswisser meegeleverd bij de HR140.

 

Voordelen voor installatie

AW-HR140 DISS
De AW-HR140 maakt gebruik van een nieuwe stabilisatietechologie, met zowel optische als mechanische stabilisatie. Deze technologie wordt Dynamic Image Stabilizing System (D.I.S.S.) genoemd en maakt vloeiende buitenopnamen mogelijk zonder verlies van resolutie.

 

AW-HR140 Low Installation Cost

 

De HR140 kan werken met 12V-24V gelijkstroomvoeding. Daarnaast ondersteunt de HR140 PoE++ voor lagere installatiekosten omdat geen extra voedingskabel of zelfs een plaatselijk stopcontact hoeft te worden geïnstalleerd. Door aansluiting op netwerkapparatuur die de standaard IEEE 802.3bt conceptversie 2.0 ondersteunt, kan de voeding worden geleverd via de LAN-kabel.

De camera kan voeding leveren aan een extern apparaat, zoals een SDI-naar-glasvezel conversiemodule.

 

Speciale functies

 
 • Waasonderdrukkingsfunctie: deze vermindert de waas in het beeld en maakt het makkelijker om het object bij weinig contrast te zien. De sterkte van het effect kan handmatig worden aangepast afhankelijk van de dikte van de mist. AW-HR140 Haze Reduction
 • DRS: het dynamisch bereik kan worden vergroot door het beeldsignaal te comprimeren voor uitzonderlijk heldere gebieden die overbelicht zijn tijdens normale opnamen, terwijl het contrast behouden blijft
 • Hybride digitale ruisonderdrukking (Hybrid DNR): er worden twee soorten ruisonderdrukking - 2D en 3D - bij elkaar gebruikt om heldere videobeelden vast te kunnen leggen onder een breed scala aan lichtomstandigheden, met minimale nabeeldvervaging of beeldaantastingAW-HR140 Night Mode
 • Slimme functie: automatische correctie van het beeldniveau en de kleurtemperatuur als reactie op veranderingen buiten. Hiermee kunnen automatisch de witbalans, gain, iris, sluiten en ND-filter worden geregeld
 • Nachtstand: in combinatie met een optionele infraroodverlichting kan de camera zwart-wit videobeelden van hoge kwaliteit leveren in totale duisternis

Verscheidenheid aan video-indelingen

AW-HR140 Rear View

De camera ondersteunt meerdere uitgangsindelingen die nodig zijn voor gespecialiseerde toepassingen, zoals 1080/50p, 1080/50i, 1080/25p en 720/50p. Video-opnamen met afstandbediening kunnen nu eenvoudiger worden gemaakt voor gespecialiseerde toepassingen zoals teleproductie en wetenschappelijk onderzoek.

De camera heeft twee 3G-SDI-compatibel uitgangen en één Genlock-ingang. Daarnaast is er ondersteuning voor Audio Line IN (2 kanalen).

AW-HR140 IP Connectivity

 

IP-connectiviteit

Flexibele IP-bedieningsarchitectuur vereenvoudigt het systeemontwerp en de bediening omdat maximaal 100 eenheden kunnen worden bediend via IP vanaf één Panasonic-controller. De eenheid is voorzien van beeldcompressie en IP-transmissie met maximaal 50 fps, waardoor tot 4 videostreams van verschillende kwaliteit kunnen worden overgedragen.

Met behulp van een IP-browser, zoals Internet Explorer of Safari, is het mogelijk de camera van op een afstand in te stellen en te bedienen. Deze functie vereenvoudigt het beheer van camera’s verspreid of een campus of een wereldwijd bedrijfsnetwerk. IP-videobewaking en afstandsbediening van de camera's kunnen ook worden uitgevoerd vanaf mobiele apparaten zoals een iPhone, iPad of Android-apparaten.

 

Uitstekend pan/tilt-mechanisme

AW-HR140 Pan-Tilt

Dankzij het sterk ontwikkelde pan/tilt-ontwerp levert de HR140 vloeiende en meer natuurlijke bewegingen bij livebeelden. De pan/tilt-kop heeft een breed opnamebereik, met een pan-bereik van ±175° en een tilt-bereik van -30° tot 210°. De eenheid kan worden opgehangen.

De nieuw ontwikkelde pan/tilt-aandrijving voorziet in snelle bediening bij maximaal 60°/s, uitstekende respons bij afstandsbediening en uiterst nauwkeurige stopregeling. Deze functies zorgen samen voor een nauwkeurige vastlegging van snelle sportbeelden of vloeiende concertopnamen. De camera biedt bovendien een laag geluidsniveau wanneer deze in werking is, bij NC45 of minder en een pan/tilt-snelheid van 60°/s.

AW-HR140 System Controllers

 

Compatibiliteit met controllers van Panasonic

De AW-HR140 kan worden bediend met elk van de volgende afstandsbedieningen van Panasonic:

 • AW-RP50 en AW-RP120 (een firmware-upgrade is vereist)
 • AK-HRP200 (een firmware-upgrade is vereist)
 • Ondersteunt het VISCA-protocol via een RS422-interface

 

Systeemvoorbeeld

AW-HR140 System Example

LAAT MEER ZIEN

 • Videos
 • Afbeeldingen
 • https://www.youtube.com/watch?time_continue=126&v=TR3H_nwlgbo
 • Casestudy’s
 • Whitepapers
 • Brochures
 • AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  Het installeren van Panasonic-technologie in heel Media City Bergen brengt een modern, technologisch geavanceerd mediacentrum tot stand.
 • WHITEPAPER: PTZ cameras have grown up
  In the last few years, PTZ (Pan, Tilt and Zoom) cameras have become more powerful - and versatile. The latest cameras are full broadcast quality (up to 4K) and have such comprehensive connectivity that there's usually no need for a conventional broadcast infrastructure.This is ideal for modern video productions in an environment where broadcast infrastructure is rapidly being replaced by IP/IT technology.At the same time, demand for video content is mushrooming beyond the capacity of traditional budgets. This calls for more TV production facilities but without the cost. Here's how PTZ cameras can help.
Marketing
Casestudy’s
Brochures
Image Data
Marketing Videos
White Paper
Operating Instructions

Service and Support
 • AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  Het installeren van Panasonic-technologie in heel Media City Bergen brengt een modern, technologisch geavanceerd mediacentrum tot stand.
  Thu, 01/11/2018 - 09:58
  Download pdf - 1.95 MB
 • PTZ Line-up Brochure [April 2022]
  PTZ Line-up Brochure [April 2022]
  Tue, 17/11/2020 - 16:23
  Download pdf - 3.38 MB
  PTZ_Camera_Software_Catalog_en.pdf
  PTZ_Camera_Software_Catalog_en.pdf
  PTZ_Camera_Software_Catalog_en.pdf
  Wed, 27/04/2022 - 12:10
  Download pdf - 2.66 MB
  AW-HR140_April 2022
  AW-HR140_April 2022
  AW-HR140_Brochure_April 2022
  Mon, 04/04/2022 - 14:01
  Download pdf - 11.46 MB
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  Tue, 11/08/2020 - 15:32
  Download pdf - 1.81 MB
  System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [March 2019]
  System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [March 2019]
  Catalog : System Camera and Switcher Product Lineup Catalog PDF
  Wed, 17/04/2019 - 13:29
  Download pdf - 21.53 MB
 • Live@ISE 2017 | Jaume Miro talking about robotic camera technology as part of live events
  Live@ISE 2017 | Jaume Miro talking about robotic camera technology as part of live events
  Live@ISE 2017 | Jaume Miro talking about robotic camera technology as part of live events
  Thu, 01/03/2018 - 13:25
  View video
  Panasonic Live @ IBC - remote cameras systems and the AW-HE230
  Panasonic Live @ IBC - remote cameras systems and the AW-HE230
  Panasonic Live @ IBC - remote cameras systems and the AW-HE230
  Thu, 01/03/2018 - 13:25
  View video
  AW-HR140 (Full-HD Outdoor Integrated Camera)
  AW-HR140 (Full-HD Outdoor Integrated Camera)
  Full-HD Outdoor Integrated Camera, AW-HR140
  Thu, 30/08/2018 - 14:37
  View video
  AV technology is the story at Media City Bergen!
  AV technology is the story at Media City Bergen!
  The challenge for ‘Media City Bergen’ was to create a modern, functional office space benefitting some of Norway’s leading media and tech companies.
  Tue, 04/09/2018 - 10:23
  View video
 • WHITEPAPER: PTZ cameras have grown up
  WHITEPAPER: PTZ cameras have grown up
  In the last few years, PTZ (Pan, Tilt and Zoom) cameras have become more powerful - and versatile. The latest cameras are full broadcast quality (up to 4K) and have such comprehensive connectivity that there's usually no need for a conventional broadcast infrastructure.This is ideal for modern video productions in an environment where broadcast infrastructure is rapidly being replaced by IP/IT technology.At the same time, demand for video content is mushrooming beyond the capacity of traditional budgets. This calls for more TV production facilities but without the cost. Here's how PTZ cameras can help.
  Tue, 06/03/2018 - 17:43
  Download pdf - 92.58 KB
 • Broadcast & ProAV Operating Manual Database
  Broadcast & ProAV Operating Manual Database
  Link to the Panasonic global Operation Manual Database for Broadcast & ProAV Products
  Mon, 12/02/2018 - 13:50
  Download File

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no other services available.

Specifications

General
Power Requirements DC 12 V to 21.8 V (DC IN connector) DC 42 V to 57 V (PoE++ power supply)
Current Consumption 3.1 A to 5.5 A (DC IN connector) 1.2 A (PoE++ power supply)
Ambient Operating Temperature -15 °C to 45 °C (5 °F to 113 °F) (preheating is required when -5 °C (23 °F) or less)
Ambient Operating Humidity 10% to 100% (no condensation)
Storage Temperature -20 °C to 55 °C (-4 °F to 131 °F)
Storage Humidity 10% to 95% (no condensation)
Mass Approx. 9.0 kg (19.84 lb)
Dimensions (W x H x D) 258 mm x 357 mm x 397 mm (10-5/32 inches x 14-1/16 inches x 15-5/8 inches) (including protrusions and cable cover)
Finish Silver, salt resistant coating
Waterproof and Dust Proof IP65 compliant
Maximum Permissible Wind Speed 15 m/sec: Operates normally 50 m/sec: Operation possible 60 m/sec: No damage
Wiper Installed as standard
Heater Installed as standard
Defroster Installed as standard
Controller Supported AW-RP120G, AW-RP50, AK-HRP200G ・ It may be necessary to upgrade the version of the controller in order to support the unit. For details on upgrading, visit the support page on the following website.
Camera Unit
Imaging Sensors 1/2.86-type Full-HD 3MOS
Lens Optical 20x zoom/10x digital zoom, F1.6 to F3.4 (f=4.5 mm to 90 mm; 35 mm equivalent: 32.13 mm to 642.5 mm)
Focus Switching between auto and manual
Focus Distance Entire zooming range: 800 mm (2.62 ft) Wide end: 400 mm (1.31 ft)
Color Separation Optical System 3MOS
Minimum Illumination 2 lx (50 IRE, F1.6, 36 dB, without accumulation)
Horizontal Resolution 1000 TV lines Typ (Center area)
Gain Selection Auto, 0 dB to 42 dB (1 dB steps) 37 dB to 42 dB is Super Gain Mode
Frame Mix 0 dB, 6 dB, 12 dB, 18 dB, 24 dB ・ This cannot be configured when the format is 1080/29.97p, 1080/23.98p, 1080/29.97PsF, 1080/23.98PsF, 1080/25p, or 1080/25PsF. ・ When [Iris Mode] or [Focus Mode] is set to [Auto], this cannot be set to 18 dB or 24 dB.
Electronic Shutter Speed | 59.94p/59.94i 1/100, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/10000
Electronic Shutter Speed | 29.97p 1/30, 1/60, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/10000
Electronic Shutter Speed | 23.98p 1/24, 1/60, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/10000
Electronic Shutter Speed | 50p/50i 1/60, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/10000
Electronic Shutter Speed | 25p 1/25, 1/60, 1/120, 1/250, 1/500, 1/1000, 1/2000, 1/4000, 1/10000
Synchro Scan | 59.94Hz 60.15 Hz to 642.21 Hz (255 steps)
Synchro Scan | 50Hz 50.15 Hz to 535.71 Hz (255 steps)
Gamma HD, FILMLIKE1, FILMLIKE2, FILMLIKE3 0.30 to 0.75 (Manual setting)
White Balance AWB A, AWB B, ATW, 3200K, 5600K, VAR (2000K to 15000K)
Chroma Amount Variability OFF, -99% to 40%
Scene File Scene1, Scene2, Scene3, Scene4
Intelligent Functions Auto function for each of accumulation, gain, iris, electronic shutter, ND, and ATW
Output Format 1080/59.94p, 1080/29.97p*1 , 1080/23.98p*2 , 1080/59.94i, 1080/29.97PsF*3 , 1080/23.98PsF*3 , 720/59.94p, 1080/50p, 1080/25p*1 , 1080/50i, 1080/25PsF*3 , 720/50p
Synchronization System Internal/External synchronization (BBS/Tri-level sync)
Line Input Audio In 1/2 | Input Impedance High impedance
Line Input Audio In 1/2 | Input 2 channels, XLR balanced input ・ Input signal level: +4 dBu/0 dBu/-20 dBu (selectable in menu) ・ Volume variable range: -40 dB to +12 dB (can be changed in 1 dB steps in the menu)
Line Input Audio In 1/2 | Output ・ 4 channels, superimposed over SDI output ・ Embedded audio output level: FS-12 dB: -12 dBFS, FS-18 dB: -18 dBFS, FS-20 dB: -20 dBFS (selectable in menu) ・ Sampling frequency: 48 kHz (synchronized to video) ・ Quantization bit rate: 24-bit (LPCM) ・ Audio compression format (IP): G.726, AAC-LC (High quality)
Input
Input Connector | 12V In XLR connector
Input Connector | G/L In BNC connector ・ BBS (Black Burst Sync), tri-level sync supported ・ Locking to a subcarrier is not possible with BBS.
Input Connector | Audio Input mini XLR connector (line input) #1: INPUT1 Common, #2: INPUT1 HOT, #3: INPUT1 COLD, #4: INPUT2 Common, #5: INPUT2 HOT, #6: INPUT2 COLD
Output
Video Output | HD-SDI Out SMPTE424/SMPTE292 standards 75 Ω (BNC x 2) ・ OSD output is possible from the SDI OUT 1/PM connector but not from the SDI OUT 2 connector.
Input/Output
Input/Output Connector | LAN LAN connector for IP control/video output/audio output/ PoE++ power supply PoE++ (IEEE802.3bt Draft ver.2.0 standard)
Input/Output Connector | RS-422 CONTROL IN RS-422A
Input/Output Connector | EXT #1: DC GND, #2: HOT, #3: COLD, #4: 12V-OUT
Pan-Tilt Head Unit
Installation Method Stand-alone (Desktop) or suspended (Hanging) ・ To ensure safety, the unit must be secured using the mount bracket supplied.
Camera/Pan-Tilt Head Control | IP Connecting Cable ・ When connecting through a PoE++ hub: LAN cable*4 (category 5e or above, straight cable), max. 100 m (328 ft) ・ When a PoE++ hub is not used: LAN cable*4 (category 5 or above, straight cable) max. 100 m (328 ft)
Camera/Pan-Tilt Head Control | AW Series Connecting Cable/Standard Protocol Connecting Cable LAN cable*4 (category 5 or above, straight cable), max. 1000 m (3280 ft)
Pan/Tilt Operation Speed Maximum speed 60°/s or higher
Panning Range ±175° ・ For suspended installations, the positions of the pins that determine the movement range must be changed.
Tilting Range -30° to 210° ・ Depending on the pan or tilt position, the camera may be reflected in the image. ・ For suspended installations, the positions of the pins that determine the movement range must be changed.
Quietness 60°/s (NC45 or less)
Vibration Correction D.I.S.S. (Dynamic Image Stabilizing System)
Accessories Hexagonal bolt M8 × 30 mm: 4 M8 washer : 4 Spring washer: 4 Cable cover : 1 Washer nozzle mount bracket: 1 Drop-prevention wire : 1 Drop-prevention wire mounting screw (with hexagonal socket, for unit) M4 × 10 mm : 1
Note *1: Native output *2: Over 59.94i output *3: For 1080/25PsF, 50i may be displayed on the monitor screen. Furthermore, for 1080/23.98PsF and 29.97PsF, 59.94i may be displayed on the monitor screen. *4 Use of an STP (shielded twisted pair) cable is recommended. ・ When connecting directly to a controller without an Ethernet hub, use a cross cable.