• P2 Cast Workflow

P2 Cast Workflow
Versnelt het bewerken van nieuwsbeelden waardoor verslagen sneller kunnen worden uitgezonden

Biedt een nieuwe en snellere samenwerking tussen camera's op locatie en nieuwsredacties

P2 Cast is een cloudgebaseerd nieuwsproductiesysteem dat gebruikmaakt van de netwerkfuncties van de AJ-PX5000, AJ-PX800 en AJ-PX270 P2 HD-camcorders met AVC-ULTRA-opnamecapaciteit van Panasonic. P2 Cast integreert de netwerkmogelijkheden van deze camcorders zodat content wordt geüpload naar de cloud voor snellere weergave en bewerking. Met P2 Cast kan nieuws veel sneller worden uitgezonden, terwijl het bewerken kan worden uitgevoerd op elk apparaat dat een internetverbinding heeft.

P2 Cast Flow

P2 Cast
P2 Cast geeft nieuwsploegen meer tijd om beelden vast te leggen. Beeldmateriaal hoeft niet handmatig te worden geüpload en de cameraploeg hoeft niet terug naar de redactie te gaan nadat de reportage is geschoten. Medewerkers van het station kunnen direct door de beelden bladeren en ze uitzenden. Voor het management betekent P2 Cast een lagere total cost of ownership omdat de tijd van filmen tot uitzenden wordt ingekort. Met P2 Cast kunt u de beelden beheren via metagegevens, wat een lager satellietverbruik tot gevolg heeft.

Een groot voordeel van P2 Cast is de mogelijkheid om via de cloud proxyvideo met een lage bitsnelheid maar hoge kwaliteit te versturen van een camcorder, een videoscène van de gewenste fragmenten te maken en vervolgens de redactiesystemen in staat te stellen automatisch hogeresolutie-videobeelden terug te halen van de camera om uit te zenden. De kwaliteit van deze hogeresolutievideo kan variëren van AVC-LongG12 tot AVC-Intra Class100, afhankelijk van voorkeuren en beschikbare bandbreedte (gekozen kwaliteit hangt af van het cameramodel).

AVC-ULTRA-camera's op locatie worden verbonden met de redactie via mobiele netwerken (4G/LTE, Wi-Fi of een speciale verbinding) en de cloud, waardoor het mogelijk wordt om snel nieuwsitems te produceren van gebeurtenissen die op dat moment plaatsvinden. Nu distributieformaten voor videocontent zich uitbreiden en de mogelijkheden toenemen om ruwe nieuwsbronnen te gebruiken, ondersteunt P2 Cast het gehele proces, van het verzamelen van nieuwsbeelden tot het voordelig distribueren van de beelden in een kort tijdsbestek, en met minder mankracht. Dit vergroot de winstmogelijkheden voor gebruikers en biedt nieuwe zakelijke kansen.

Delen van proxybestanden

Gedeelde tijdelijke opslag wordt voorbereid op de cloudserver. De proxybestanden die van camcorders worden geüpload, kunnen vanaf stations worden bekeken en weergegeven. Het proxybestand kan worden gedownload en gebruikt voor brekend nieuws.

Highlight-montage, overdracht van beelden van hoge kwaliteit

De redacteur kan op een station de proxybestanden die op de server zijn geüpload 'highlight-monteren' (In-punt/Out-punt), en zo een EDL (Edit Decision List) maken en die overbrengen naar de camera. Op basis van de EDL selecteert de camera alleen de gewenste beelden van hoge kwaliteit, die op hun beurt weer worden overgebracht naar de server.

Nieuwe, efficiënte werkstromen met metagegevens

Camera's en cameramannen krijgen een id, zodat er metagegevens van de redactie naar de camcorders op locatie worden verzonden. Metagegevens worden automatisch opgenomen bij opnames die op locatie worden gemaakt, en de gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om de doorzoekbaarheid van de ruwe opnames aanzienlijk te verbeteren en de tijd die nodig is voor archiveren en zoeken voor secundair gebruik te verkorten.

Voor de AVC-ULTRA-camcorders is mogelijk een firmware-upgrade nodig zodat de camera's kunnen communiceren met P2 Cast.