• Professional Camera Solutions

DE PERFECTE PARTNER VOOR PRIME TV

Prime TV maakte nieuwe muziekvideo met vier externe camera's van Panasonic.

De video moest een hedendaagse versie worden van 'Experimental Generation of Interpersonal Closeness', een experiment van de psycholoog Arthur Aron dat werd uitgevoerd om erachter te komen of mensen die elkaar niet kenden verliefd op elkaar konden worden als gevolg van bepaalde stimulansen. Het experiment bestaat uit het stellen van een reeks van 36 vragen, waarna elk stel vier minuten lang in de ogen van de ander staart.

Bij Prime TV realiseerde men zich dat om een geloofwaardige video te maken die een emotionele impact zou hebben op het publiek, ze echt natuurlijke reacties zouden moeten vastleggen van de betrokken stellen. 

Met dit in gedachten, koos het bedrijf - dat in 1990 werd opgericht als leverancier van apparatuur aan verschillende nieuwsnetwerken over de hele wereld - ervoor gebruik te maken van onopvallende externe camera's van Panasonic.

"Het belangrijkste in deze video is dat alles natuurlijk overkomt", aldus Nick Ludlow, Managing Director van Prime TV. "Om een dergelijk intiem en ingewikkeld experiment opnieuw te kunnen laten zien, stonden we voor de uitdaging het eindproduct te laten overkomen als een authentieke ervaring voor de deelnemers.

"Daarom moesten de camera's die we gebruikten in de muziekvideo zowel kwalitatief hoogwaardige beelden kunnen produceren als discreet genoeg zijn om de mensen in de ruimte niet af te leiden."

Voor het opnemen van de muziekvideo werden in totaal vier AW-UE70 externe camera's van Panasonic gebruikt. De AW-UE70 is een PTZ-camera die 4K UHD-beelden kan opnemen, met een uitstekend zoombereik en uitzonderlijke pan-tilt-capaciteiten. De bediening verloopt via één kabel, met Power-over-Ethernet, een functie die door Nick Ludlow werd aangestipt vanwege het feit dat "het installeren veel eenvoudiger is" met één kabel.

Burning Reel Productions is een meermaals bekroond productiebedrijf, dat films maakt voor 's werelds bekendste artiesten, platenlabels, bedrijven en merken. "We zijn heel blij met het eindresultaat", aldus Cal Gordon, Executive Producer. "Het is tamelijk ongebruikelijk om volledig afhankelijk te zijn van dergelijke emotionele beelden in een muziekvideo, dus we realiseerden ons dat elke glimlach, blik en verlegenheid absoluut echt moest overkomen om het publiek te kunnen boeien." 

Gevraagd naar de beslissing om gebruik te maken van de AW-UE70 voor de productie van de muziekvideo, legt Nick Ludlow uit: "Dit was een zeer kosteneffectieve manier om het gewenste effect voor het opnemen van de video te bereiken zonder opdringerig te zijn. Mensen reageren anders wanneer ze zien dat ze actief worden gefilmd door een camera, maar een camerakop op afstand die slechts subtiel beweegt, kan positief uitpakken: mensen weten dat ze worden gefilmd, maar voelen zich niet bekeken."

"Je kunt mooie resultaten bereiken met deze camera's."

De uitdaging om met een kleine externe camera iets te maken dat kan wedijveren met de kwaliteit van een vaste studiocamera, werd door het productieteam voortvarend aangepakt. Door gebruik te maken van gecontroleerde lichtomstandigheden en de filmmodus die beschikbaar is op de UE70, kwam de beeldreproductiecapaciteit van de camera goed tot zijn recht.

"De UE70-camera's hebben, vergeleken met de vorige generatie externe camera's, het grote voordeel dat ze zo'n veelzijdige frequentiemogelijkheden bieden. Ze maken opnames met 50i, 25p, 29,97psF enz. en dat is een groot voordeel. Slechts zeer weinig camera's kunnen echte 25p produceren', vervolgt Ludlow.

Oliver Newland, UK Regional Marketing Manager bij Panasonic: "Het is prachtig om zulke positieve feedback te krijgen uit de markt. De UE70-camera's zijn ideaal voor dit soort situaties vanwege hun compacte ontwerp en het zeer lage geluidsniveau. Het is een onopvallende camera met de mogelijkheid om beelden van uitstekende kwaliteit te leveren, allemaal enorme voordelen voor een externe camera."

Door gebruik te maken van de voorinstellingsmodi van de UE70 en deze te combineren met een zekere mate van beïnvloeding door de gebruiker, slaagde het team van Prime TV erin te creëren wat Ludlow beschrijft als "echt natuurlijke opnames die je nooit zou krijgen met een studiocamera". 

Van nerveus geschuif met handen, een gelaten moment van reflectie, tot het over en weer glimlachen, is in de muziekvideo de werkelijke emotie van personen vastgelegd, met een authentiek en overweldigend effect.

De AW-UE70 is de nieuwste toevoeging van Panasonic aan het uitgebreide assortiment externe camera's, dat mogelijkheden biedt van SD-kaarten tot 4K UHD-opnames en eenkabeloplossingen. Het assortiment omvat ultragroothoekcamera's, inklapbare HD camera's, pan-tilt-koppen voor binnen en buiten, toonaangevende geïntegreerde PTZ-camera's (pan/tilt/zoom), plus multifunctionele, hoogwaardige pan-tilt-controllers die geschikt zijn voor alle professionele en televisietoepassingen.

Van panoramische opnames van een sportveld tot close-ups van dieren, van sporthallen tot nieuwsverslaggeving en evenementen buiten, Panasonic heeft de ideale externe camera-oplossing.

De muziekvideo Wildfire van Seafret is hier online te zien: https://www.youtube.com/watch?v=RHhkd2B87Q8