• wettberb collage
 • AU-EVA1
  Compacte filmcamera

AU-EVA1
Compacte filmcamera

Compacte 5,7 K super 35 mm filmcamera

 

     

     

 

Dit product maakt deel uit van het 2 jaar optioneel garantie programma. Dit programma behoort tot één van de beste service programma's in de industrie en biedt alle klanten de best mogelijke after-sales service.

De gloednieuwe, compacte en lichte AU-EVA1 met 5,7K super 35 mm sensor is ideaal voor handopnames, maar ook zeer geschikt voor het maken van documentaires, reclames en muziekvideo’s. 

 • 5,7K super 35 mm sensor (5720x3016)
 • Dynamisch bereik van 14 stops
 • Dubbele gevoeligheid: ISO 800 en 2500
 • EF-fitting
 • 4K 10-bits 4:2:2 en RAW

5,7 K super 35 mm sensor

Onze compacte en lichte filmcamera EVA1 is voorzien van een nieuw ontworpen 5,7K super 35 mm sensor (5720x3016, oftewel circa 17,25 miljoen pixels), waarmee beelden van bioscoopkwaliteit kunnen worden gemaakt. Omdat de 5,7K-sensor een hogere native resolutie heeft, levert downsampling naar 4K, UHD, 2K en zelfs naar 720p een hogere beeldresolutie op. De verbeterde kleurinformatie zorgt voor een fijner, nauwkeuriger eindbeeld.

AU-EVA1 Cave
Dual native ISO-instellingen: 800 en 2500

De EVA1 beschikt over dual native ISO, net als de VariCam 35, VariCam LT en VariCam Pure. Door gebruik te maken van een proces waarmee de sensor op een wezenlijk andere manier kan worden uitgelezen, haalt dual native ISO meer informatie uit de sensor zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Dit levert een camera op die eenvoudig kan schakelen van standaard naar hoge gevoeligheid zonder toename van ruis of andere artefacten. Dankzij de dual native ISO heeft een cameraman op de set minder licht nodig. Dit bespaart tijd en geld en maakt tegelijkertijd diverse artistieke keuzes mogelijk. V-log/V-gamut

De mogelijkheid om levensechte kleuren en rijke huidtinten vast te leggen is een must voor elke filmmaker. Net als de VariCam-serie camcorders heeft de EVA1 V-log/V-gamut-vastlegging, die zorgt voor een hoog dynamisch bereik en een breed kleurengamma met de mogelijkheid om een dynamisch bereik van 14 stops te creëren. De logcurve van V-Log doet denken aan negatieve film en V-gamut levert een kleurruimte die nog groter is dan film. De EVA1 neemt ook de veelgeprezen colorimetrie uit de VariCam-serie over.

Opnemen met hoge framesnelheid: 4K 60 fps/2K 240 fps

EVA1 Drone

Gebruikers kunnen kiezen tussen MOV wrapped codecs tot 10-bits 422, zelfs in 4K, alsmede AVCHD. Door intern vast te leggen in 4K, UHD, 2K, Full HD en HD, biedt de EVA1 tot 59,94fps/50fps voor 4K/UHD, tot 120fps/100fps voor 2K/Full HD, of 240fps/200fps (bijgesneden gebied) voor opnamen met hoge snelheid.

Filmische actiescènes

Met een gewicht van slechts 1,2 kg (behuizing), een compacte vorm (17 x 13,5 x 13,3 cm) en een afneembare handgreep, is de EVA1 geschikt voor efficiënte opname met de hand. Ook kan de camera worden gemonteerd op een drone, stabilisator of jib om complexe maar soepele camerabewegingen te maken. De instelbare handgreep biedt verschillende bedieningselementen, waaronder menu, REC start-stop, iris en twee door de gebruiker geconfigureerde knoppen. De lcd-monitor heeft een aanraakscherm en kan flexibel worden gemonteerd.

Opnames op goedkope media/SD-kaart

De EVA1 neemt op via twee SD-kaartsleuven, met de optie om opnames te maken met Relay Rec (doorlopend opnemen) of Simul Rec (gelijktijdige dubbele opnames). Er is ook een one-shot opnamefunctie, voor video met enkelvoudige beelden voor stop-motion vastlegging.

EVA Seaside

Lenzen met EF-fitting

De camera maakt gebruik van een eigen EF-fitting, waarmee filmmakers toegang hebben tot het brede ecosysteem van EF-lenzen, waaronder tientallen professionele prime- en zoomlenzen van diverse fabrikanten.

EIS en geïntegreerde ND-filters

Elektronische beeldstabilisatie (EIS) wordt toegepast om cameratrillingen en beweging te compenseren. Handopnames en opnames met schoudersteun, bijvoorbeeld voor documentaires of actiescènes, worden daarmee gestabiliseerd. Achter de lensbevestiging bevindt zich een geïntegreerd ND-filterwiel met 2, 4 en 6 stops voor precieze controle van de sluitertijd. Met de EVA1 kan het IR-cutfilter ook met één druk op de knop uit het pad van de sensor geschoven worden. Deze controle over infrarood maakt unieke foto-effecten en nachtopnamen mogelijk.

Professionele features

Als professionele videoproductietool biedt de EVA1 dubbel gebalanceerde XLR-audio-invoer met Dolby AudioTM-codering. 4K-video-uitgangen in zowel HDMI als SDI, waarbij elk afzonderlijk kan worden ingesteld. Daardoor kan HD worden doorgegeven naar een zoeker of een monitor van een andere fabrikant, terwijl 4K wordt verzonden naar een externe recorder of monitor. Timecode In/Out wordt ook ondersteund op de EVA1, in tegenstelling tot enkele andere camera’s in deze klasse. Door het toevoegen van de AJ-WM50 wifi-adapter kunnen alle menufuncties van de EVA1 met een speciale app op afstand worden bediend via iOS of Android.

* Dolby, Dolby Audio en het dubbele D-symbool zijn gedeponeerde merken van Dolby Laboratories.

EVA1 ROP

 

Binnenkort een nieuwe Firmware-upgrade beschikbaar!

Panasonic heeft een firmware-upgrade aangekondigd voor zijn AU-EVA1 compacte cinema camera die, na reeds vele verbeteringen, geschikt zal zijn voor het opnemen van ALLE I codecs en output in RAW.

Deze gratis upgrade, die beschikbaar zal zijn vanaf eind maart 2018, betekent dat de super 35mm sensor camera zowel Panasonic's ALL-Intra codecs1, RAW output2 en time-lapse recording ondersteunt als de nieuwe HD-422 interlaced codec 3 voor TV toepassingen.

Firmware upgrade VER 2.5

  

Nieuwe SMOOTH modus voor geluidsvermindering

  

Uitgebreide lens compatibiliteit/support

  

Improvements

  

Weergave Scene File name op COLOR SETTINGS menu

  

FOCUS EXPAND MODE: default Menu wijzigen [HOLD] -> [10SEC]

  

Melding "No IRIS" opgelost bij high speed frame rate met Canon EF17-40mm F4L USM 

  

SensorEVA1 closeup

 • Super-35
 • 5,7K (5720x3016)
 • Dubbele gevoeligheid: ISO 800 en 2500
 • Prachtige colorimetrie

Lens/beeldpad

 • EF-fitting
 • Elektronische beeldstabilisatie (EIS)
 • IR-cut in/out
 • ND-filterwiel (2/4/6 stops)

VerwerkingEVA1 shooting

 • 4K 60p/2K maximaal 240p
 • 422 10-bits en RAW
 • Videocodec maximaal 400 Mbps voor robuuste opnames
 • V-log en V-gamut Dynamisch bereik van 14 stops
 • SD-kaartopname
 • 5,7 K raw uitgangssignaal (toekomstige update)

Overige

 • XLR-audio
 • HDMI en SDI 4K video-uitgangssignalen
 • 1,2 kilogram
 • 17cm x  13,5cm x 13,3cm (l x h x b)

 

Panasonic heeft de handgreep herontworpen van de nieuwe AU-EVA1 compacte cinema camera,
zo wordt het toevoegen van accessoires of grotere lenzen nog makkelijker. Klik hier om er meer over te weten.

 
Opgelet, de LCD connector mag enkel gebruikt worden voor de Panasonic AU-EVA1 LCD. 
De connector gebruiken voor een andere camera of toestel-type kan de camera en conndector schaden. Hierdoor veroorzaakte schade valt buiten de garantievoorwaarden.