• AG-UX90

AG-UX90
4K (UHD)/FHD-camcorder met groothoek 24,5 mm, 15x optische zoomlens en MOS-sensor type 1.0

Camerarecorder met geheugenkaart (50 Hz-model)

De AG-UX90 is het "standaardmodel van de UX-serie", voor gemakkelijk en met hoge kwaliteit filmen in 4K/FHD. De camcorder is uitgerust met een nieuwe compacte lens met een groothoek van 24,5 mm*1 en 15x optische zoom. De Optical Image Stabilizer (O.I.S.), de intelligente AF-functie en de drie met de hand te bedienen ringen zijn ideaal voor professioneel camerawerk.

De AG-UX90 is uitgerust met een MOS-sensor met hoge gevoeligheid van het type 1.0. Er is ondersteuning voor opnames in meerdere indelingen, met UHD 25p en FHD 50p/25p. Naast 4K (UHD) hoge resolutie zijn ook opnames van hoge kwaliteit in FHD bij 50 Mbps mogelijk. Dankzij de twee SD-geheugenkaartsleuven is afwisselend/simultaan opnemen mogelijk.

Het design en de bediening van de AG-UX90 zijn bekend voor professionele fotografen. De camera heeft bovendien verschillende interfaces, waaronder een HDMI-uitgang en een XLR-ingang. De AG-UX90 heeft dezelfde flexibiliteit en mobiliteit als een conventionele HD handheld camcorder en biedt krachtige ondersteuning voor videoproducties met een hoge beeldkwaliteit in 4K/HD.

 

 

Nieuwe LEICA DICOMAR-lens met een groothoek van 24,5 mm*1 en 15x optische zoom

 • 15x optische zoom: Het 4-drive lenssysteem zorgt voor hoge beeldkwaliteit/gevoeligheid en is compact, met een groothoek van 24,5 mm*1 en een 15x optische zoomlens. Deze zoomlens zoomt zeer snel in en uit.

 • Intelligent zoomen met hoge resolutie: In de FHD-modus vergroot de i.Zoom-functie de zoomcapaciteit tot maximaal 25x, waarbij de hoge resolutie behouden blijft. De i.Zoom-functie wordt naadloos geactiveerd als de limiet van de optische zoom wordtbereikt.

 • Digitale zoom (x2/x5/x10): De digitale zoomfunctie veroorzaakt geen enkele vermindering van de lichtintensiteit. Bij combinatie van de optische zoom en i.Zoom ontstaat een maximale zoom van 250x*2

 • LEICA DICOMAR*3-lens: Deze lens voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen van Leica Camera AG. Het gebruik van een multi-coatingproces minimaliseert schaduwbeelden en flikkering, waardoor bijzonder heldere beelden ontstaan.
*1 equivalent aan 35mm-filmcamera in de FHD-modus. 35,4mm in de UHD-modus.
*2 Bij gebruik van 15x optische zoom + i.Zoom + digitale zoom 10x in de FHD-modus. Hoe hoger de vergroting, hoe groter het kwaliteitsverlies.
*3 Leica is een geregistreerd handelsmerk van Leica Microsystems IR GmbH. DICOMAR is een geregistreerd handelsmerk van Leica Camera AG. LEICA DICOMAR-producten worden gemaakt met door Leica gecertificeerde meetinstrumenten en kwaliteitsbewakingssystemen die zijn gebaseerd op strenge, door Leica Camera AG goedgekeurde kwaliteitsnormen.

  MOS-sensor type 1.0 voor UHD 25p- of FHD 50p-opnames met hoge nauwkeurigheid

   
  • 4K MOS-sensor type 1.0 met hoge beeldkwaliteit en hoge gevoeligheid: De MOS-sensor type 1.0 biedt een uitstekende scherptediepte en een excellente balans tussen beeldkwaliteit en gevoeligheid. Filmen met hoge resolutie is mogelijk in de UHD (3840x2160) 25p-modus.
  • FHD-opnames met hoge beeldkwaliteit: Professionele en geavanceerde opnames zijn mogelijk in de FHD (1920x1080)-modus bij een bitrate van 50 Mbps.
  • UHD/FHD/SD Multi-format: Er kunnen veelzijdige opnamemodi worden geselecteerd op basis van resolutie, framesnelheid, bitrate en bestandsindeling.

   

  Geavanceerde Optical Image Stabilizer en snelle, zeer nauwkeurige en intelligente AF

   
  • Geavanceerde Optical Image Stabilizer [UHD/FHD]: Het correctiegebied van de Optical Image Stabilizer (O.I.S.) is uitgebreid, waardoor zelfs in onstabiele opnamesituaties, zoals bij opnames vanuit een lage of hoge hoek, krachtige correctie mogelijk is.
  • Hybrid Image Stabilizer met 5 assen [FHD]: Wanneer in HD-opnamemodi handshakecorrectie wordt gebruikt waarin de effecten van optische en elektronische beeldstabilisatie worden gecombineerd, wordt handshake gedetecteerd en gecorrigeerd in verschillende richtingen, waaronder de draairichting.
  • Intelligente autofocus: De Microdrive-focuseenheid bereikt superieure autofocus met snellere tracering en stabiliteit, zelfs bij 4K-beelden. In 4K-videocamera's worden focussnelheid, tracering en stabiliteit van de hoogste klasse*4 bereikt.
  • Aangepaste AF-functie: De werking van de autofocusfunctie kan worden aangepast door het instellen van de AF-snelheid, AF-gevoeligheid en AF-gebiedsbreedte. Met deze functie werkt de AF precies zoals de gebruiker bedoelt, op basis van het onderwerp of de toepassing.
  *4 Als een camcorder met geïntegreerde lens met een sensor van het type 1.0. (September 2016, volgens een onderzoek van Panasonic.)

   

  FHD VFR-filmen (Variable Frame Rate), dubbele SD-geheugenkaartsleuf

  • FHD VFR-filmen: VFR kan worden ingesteld in 9 stappen, van 2 tot 50 fps.
  • Onbeperkt afwisselend opnemen: Met de dubbele SD-geheugenkaartsleuf kan automatisch ononderbroken worden opgenomen naar afwisselend sleuf 1 en sleuf 2. Door steeds een andere SD-kaart te gebruiken kunnen er urenlang*5 ononderbroken beelden worden opgenomen.

   

  Beeldaanpassingsfuncties op de camera, waaronder Details en Gamma-modi

  • Huiddetail: Voor zachte, mooie huidskleuren. Met name effectief bij het van zeer dichtbij filmen van personen.
  • 8-modus gamma: De AG-UX90 is uitgerust met acht selecteerbare gamma-modi, waaronder twee Cine-Like-gamma's, gebaseerd op technologie die is ontwikkeld voor de VariCam.
  • Scènebestanden: Zes preset bestanden met beeldkwaliteitsinstellingen die zijn meegeleverd als scènebestanden (Standard, Shooting under fluorescent lights, Spark, Still like, CINE-LIKE contrast en CINE-LIKE dynamic range). U kunt alle instellingen naar wens veranderen. Ook kunt u één set als een aangepast bestand in de AG-UX90 opslaan, en maximaal acht sets op een SD-geheugenkaart.

   

  Functies en designs ondersteunen professioneel camerawerk

  • Touchpanel-lcd en EVF
  • HDMI: Digitale output tot UHD 25p en FHD 50p.
  • VIDEO/AUDIO OUT: Uitvoer van analoge signalen voor video- en audiobewaking
  • XLR AUDIO IN: Voorzien van twee kanalen voor XLR-audio-invoer (met schakelbare 48 V-fantoomstroomvoorziening, MIC en LINE), handmatig audiovolume en OSD-niveaumeter.
  • Afstandsbediening op iPad: De AG ROP-app voor iPad*6 is gratis verkrijgbaar in de App Store van Apple. Hiermee kan de AG-UX90 draadloos worden bediend als er een draadloze module is geïnstalleerd (optioneel, AJ-WM50 of AJ-WM30). Verschillende handelingen kunnen via de afstandsbediening worden uitgevoerd, zoals zoom, iris, REC start/stop en beeldkwaliteitsinstellingen.
   

  *5 De maximale hoeveelheid gegevens die met meerdere SD-kaarten kan worden opgenomen, is 96 GB. De opname stopt niet als de gegevensgrens van 96 GB wordt overschreden.
  *6 iOS 7.1, iOS 8.1 en iOS 9 worden ondersteund. App Store is een servicemerk van Apple Inc. Apple, het Apple-logo en iPad zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de V.S. en andere landen.