Phone number: 073-6402576
  • TOUGHBOOK FZ-N1

    Dunne en lichte 4,7-inch handheld tablet
    met ergonomisch geïntegreerde
    barcodescanner

Robuuste Panasonic Toughbook-handhelds gecertificeerd als Android Enterprise Recommended

De TOUGHBOOK T1 en N1 handhelds voldoen aan alle eisen voor de Google-certificering voor robuuste Android-apparaten

Den-Bosch – Twee van de robuuste handhelds van Panasonic zijn door Google gecertificeerd als Android Enterprise Recommended Rugged Devices – wat betekent dat ze aan alle specificatie-eisen voldoen. De Toughbook T1 en Toughbook N1, beide met geïntegreerde barcodescanner, spraak- en datafuncties, zijn de eerste Android-apparaten van Panasonic die zijn gecertificeerd onder het nieuwe systeem voor robuuste apparaten.

Dankzij de Android Enterprise Recommended-certificatie kunnen bedrijven eenvoudig Android-apparaten en services, die voldoen aan hogere, door Google gevalideerde, zakelijke vereisten, selecteren, implementeren en beheren. Android Enterprise Recommended for Rugged Devices is een specifiek onderdeel van de certificatie voor apparaten die zijn gebouwd voor gebruik onder ruwe omstandigheden en bestand zijn tegen onder meer valpartijen, schokken en stof. Android Enterprise Recommended Rugged Devices blijven ook updates ontvangen bij de langere gebruiksduur, wat ideaal is voor zakelijke klanten.

De Panasonic Toughbook T1 en N1 voldoen beide aan de eisen die Google stelt voor Rugged Certification, waaronder betrouwbaarheid, beveiliging, eenvoudig beheer en toekomstbestendige criteria voor een Android Enterprise-ondersteuningssysteem.

Betrouwbaarheid
De eis van Google is dat robuuste apparaten voldoen aan de militaire standaard MIL-STD810G, waarbij de apparaten een IP64 beschermingsgraad moeten hebben tegen stof en water en bestand moeten zijn tegen vallen van een hoogte tot 1,2 meter. Beide Panasonic Toughbook-apparaten voldoen aan de veel hogere IP68 beschermingsgraad. De Toughbook N1 overleeft vallen van een hoogte tot 2,1 meter en de Toughbook T1 kan vallen van een hoogte tot 1,5 meter aan. Hiermee overtreffen beide apparaten de Google-eisen.

Beveiliging
Google vereist dat fabrikanten binnen 90 dagen na uitgifte beveiligingsupdates implementeren gedurende een periode van vijf jaar. Panasonic biedt drie ondersteuningsniveaus. De gratis standaardservice levert minimaal twee keer per jaar updates tot 1 jaar nadat het product niet meer verkrijgbaar is. Het optionele servicepakket biedt ongeveer om de 45 dagen (twee keer per kwartaal) beveiligingsupdates, gedurende vijf jaar of tot drie jaar nadat het product niet meer verkrijgbaar is. Met een speciale projectovereenkomst kan deze support nog verder worden uitgebreid, wat kan resulteren in een totaal van 10 jaar.

Eenvoudig beheer
Google eist dat door Google gecertificeerde apparaten "zero touch"-beheermogelijkheden bieden na een eerste installatie met een QR-code of NFC (Near Field Communication). Panasonic biedt een uitgebreide beheeropties aan, waaronder QR, NFC en ondersteuning voor klanten die MDM-toepassingen (Mobile Device Management) en EMM-toepassingen (Enterprise Mobility Management) van vooraanstaande leveranciers gebruiken, evenals de eigen Panasonic Rapid Configuration Tool (PARC).

Toekomstbestendig
Om langdurige ondersteuning van OS-versies te garanderen, eist Google ten slotte dat alle gecertificeerde fabrikanten van apparaten ten minste één belangrijke OS-release ondersteunen voor apparaten met Android 7.0 en hoger. De handheld apparaten T1 en N1 van Panasonic gebruiken momenteel het besturingssysteem Android 8.1 (Oreo) en worden in de toekomst geüpgraded naar Android 9 (Pie). Extra OS-updates zullen mogelijk zijn, afhankelijk van toekomstige mogelijkheden van Android-hardware.

Jan Kaempfer, General Manager of Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions: "Zakelijke klanten gebruiken steeds vaker mobiele Android-apparaten voor hun medewerkers. Ze willen er zeker van zijn dat de apparaten die ze kiezen, gebouwd zijn voor de zakelijke markt en dat ze de ondersteuning krijgen dat ze nodig hebben. Panasonic is Europees marktleider op het gebied van robuuste mobiele computers. We doen graag mee aan de Android Enterprise Ready for Rugged Devices-certificering van Google en zijn blij om te zien dat onze Android-standaards voor betrouwbaarheid, veiligheid, beheergemak en toekomstbestendigheid de hoge eisen van Google al overtreffen."

Robuuste handhelds met een extra
De Toughbook T1 combineert de beste functies van een handheld en een smartphone in één robuuste 5-inch tablet. Met zijn spraak- en datamogelijkheden, geïntegreerde barcodescanner, uitgebreide functies en een groot aantal accessoires is deze handheld de ideale tool voor mobiele werknemers in de detailhandel, productie, opslag, transport & logistiek en openbare veiligheid.

De Toughbook N1 combineert de beste functies van een handheld, smartphone en barcodescanner in een van de dunste en lichtste handheld tablets in de 4,7-inch categorie. De gekantelde barcodescanner aan de achterkant verhoogt het gebruiksgemak en verbetert de productiviteit. Een optionele passieve en actieve pen kan worden gebruikt voor het nauwkeurig vastleggen van handtekeningen. Dankzij het fully-rugged ontwerp heeft het apparaat een lange levensduur en zeer lage exploitatiekosten. De “hot-swappable” accu en de verschillende accessoires, zoals speciale houders en carkits, maken het apparaat echt mobiel.