• Toughbook. De laagste TCO in mobiele apparaten

  Laat uw investering al in het eerste
  jaar renderen

 • The lowest industry
  failure rates in
  mobile computing*

  Achieve a return on investment in the first
  year alone

Robuuste mobiele devices leveren bedrijven besparing op van 15%

Door mobiele medewerkers uit te rusten met robuuste notebooks, tablets en handhelds kunnen bedrijven in vijf jaar tijd 15% op hun TCO besparen. Dat blijkt uit een onderzoek door IDC in opdracht van Panasonic Business. Voor dit onderzoek werden meer dan 800 IT decision makers geïnterviewd om een volledig inzicht te krijgen in de totale kosten als gevolg van schade aan notebooks, tablets en handhelds.

Naar aanleiding van dit onderzoek introduceert Panasonic een TCO Calculator op haar website. Deze laat zien tot welke besparingen de lagere uitvalpercentages en de toegenomen gebruiksduur van Panasonic Toughbook- en Toughpad-apparaten kunnen leiden.

Het is belangrijk om IT decision makers te overtuigen dat investeringen met het oog op de lange termijn gedaan moeten worden en dat ze de TCO van apparatuur over de volledige levenscyclus in het beslissingsproces moeten meewegen”, aldus Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. “Het speciale design en de extra beschermingsmaatregelen maken robuuste apparatuur vaak duurder dan traditionele consumentennotebooks of -laptops. Deze initieel hogere kosten kunnen echter aantoonbaar snel worden terugverdiend. Voor robuuste tablets en handhelds zijn ze al in het eerste jaar terugverdiend en voor notebooks in het tweede. Als je dan weet dat robuuste devices gemakkelijk tien jaar meegaan, is het duidelijk dat bedrijven hierin flinke kostenbesparingen kunnen realiseren.”

Uitvalpercentages
Een van de conclusies van het rapport is dat gemiddeld 18% van alle ‘gewone’ notebooks van een bedrijf binnen het jaar een reparatie moet ondergaan. De reparatiepercentages voor tablets en handheld-apparaten liggen met respectievelijk 16% en 14% iets lager, maar zijn nog altijd aanzienlijk.

Waar in het eerste jaar 11% van de notebooks uitval kent, verdubbelt dat percentage tegen het vijfde jaar tot 21%. Uitvalpercentages van tablets lopen op van 13% in jaar één tot 19% in jaar vijf. Uitvalpercentages van handheld-apparaten lopen op van 14% in jaar één tot 17% in jaar vijf.

De componenten die bij notebooks het vaakst beschadigd raken, zijn het scherm, het toetsenbord en de HDD of SSD. Voor tablets zijn dat het scherm, gevolgd door poorten of connectoren en daarna de casing. Bij handheld-apparaten lopen het scherm, de accu en de casing het meeste risico op beschadigingen.

ROI-berekeningen
De respondenten geven aan, dat ze gemiddeld 1.220 euro aan een niet-robuuste notebook besteden en 1.835 euro aan een robuuste notebook. Een blik op de gemiddelde uitvalpercentages en de gemiddelde reparatiekosten van 3.151 euro per incident leert dat de kosten van robuuste apparatuur - en dus het rendement op investeringen (ROI) -  vergeleken met consumentenapparatuur als in het tweede jaar al veel voordeliger uitkomen. Deze termijn valt ruim binnen de gemiddelde vernieuwingscyclus voor pc's van twee jaar en acht maanden die respondenten in het onderzoek melden.

Bij tablets zijn de meerkosten voor robuuste apparatuur lager dan bij notebooks en worden dus nog sneller financiële voordelen behaald. Respondenten betalen 1.154 euro voor niet-robuuste tablets versus 1.294 euro voor robuuste apparatuur. Bij een gemiddeld reparatietarief van 2.275 euro wordt de ROI al binnen het eerste jaar reeds behaald.

Voor handhelds bedraagt de gemiddelde prijs voor niet-robuuste apparatuur 748 euro en voor robuuste apparatuur 865 euro. Bij een gemiddeld reparatietarief van 2.852 euro voor deze apparaten, kan de ROI naar verwachting na het eerste jaar worden behaald.

“Robuuste devices zijn duurder in aanschaf, maar de besparingen die haalbaar zijn in termen van inactiviteit van medewerkers, IT-servicetijd en andere gerelateerde kosten, zorgt ervoor dat de investering in hoogwaardige robuuste apparatuur jarenlang voordeel opleveert”, concludeert Jan Kaempfer.

Download hier een samenvatting van het rapport “Pay Now, Save Later”.

Wilt u zelf berekenen hoeveel uw organisatie kan besparen, ga naar de TCO Calculator