Panasonic Toughpad introduceert nieuwe ijzersterke versie van zijn fully-rugged Android 10.1-inch-tablet

Nieuwe tablet bijzonder geschikt voor alle professionals die toegang moeten hebben tot informatie op locatie

DEN BOSCH, 8 JUNI 2016. Panasonic heeft vandaag zijn nieuwste fully-rugged 10.1-inch Android-tablet geïntroduceerd tijdens de Automotive Innovation Summit in Barcelona, waar de Europese automobielindustrie zich verzameld heeft om te discussiëren over de nieuwste technologieën.

Dankzij de fully-rugged uitvoering, de flexibele zakelijke opties en de uitstekende prestaties is de Panasonic Toughpad FZ-A2-tablet een ideaal mobiel apparaat voor alle mobiele professionals die op locatie toegang moeten hebben tot informatie.

De Panasonic Toughpad FZ-A2 fully-rugged tablet is een lichte (880 g) en slanke (16,4 mm) tablet zonder ventilator die draait onder het meest recente Android 6.0 Marshmallow-besturingssysteem met Enterprise Security van Android for Work. De tablet is uitgerust met de nieuwste, krachtige Intel® AtomTM x5-Z8550 Quad Core-processor (2 MB cache, 1.44 GHz tot 2.4 GHz) met 4GB RAM en een eMMC van 32GB.

Helder beeld
De 10.1-inch display (1920x1200) met hoge schermhelderheid (800 cd/m2) is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en voor een helder beeld zowel binnen als buiten. Het 10-punts capacitieve touchscreen kan worden bediend met de hand, met handschoenen aan of met een passieve styluspen.

Uitgebreide zakelijke functionaliteiten
De Panasonic Toughpad FZ-A2-tablet heeft een uitgebreide set aanpasbare interfaces en draadloze verbindingsopties. Zo kan het apparaat op maat worden gemaakt voor specifieke zakelijke toepassingen. Naast een volledige set poorten en voorzieningen (1xUSB 3.0 Type A, 1xUSB 3.1 Type C OTG, 1xHDMI en 1xMicro SD) kunnen optioneel een smartcardlezer, een 2D-barcodescanner, 4G en GPS worden toegevoegd. De USB 3.1 Type C-poort voor een omkeerbare aansluiting heeft transmissiesnelheden tot 5 Gbps, powerladen (tot 5V 900 mA - USB PD wordt niet ondersteund) en USB On The Go-functionaliteit voor het eenvoudig kopiëren en overbrengen van bestanden van het ene Android-device naar het andere.

De Toughpad FZ-A2 is geoptimaliseerd voor connectiviteit op alle mogelijke locaties en is voorzien van de nieuwste WLAN 802.11ac Intel® Dual Band® Wireless-AC 8260-technologie voor supersnelle gegevensoverdracht en Bluetooth® v4.2 klasse 1.

Eenvoudig beheer
Het beheer van het apparaat is eenvoudiger geworden dankzij Google Android for Work, waarmee het apparaat kan worden voorzien van afzonderlijke profielen voor werk- en persoonlijk gebruik. IT-beheerders profiteren zo van flexibiliteit en veiligheid, terwijl gebruikers privétoegang hebben tot hun eigen persoonlijke toepassingen en gegevens. Google Android for Work omvat ook een groot aantal geïntegreerde productiviteitstools voor alledaagse taken zoals het beheer van e-mail, contactpersonen en agenda.

“Deze nieuwste uitbreiding van onze serie Android Toughpad-tablets, van 4.7 tot 10.1 inch, onderstreept het belang dat wij eraan hechten om bedrijven mobiele apparaten te bieden die eenvoudig te beheren en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze kunnen aan de specifieke eisen van hun IT-systemen en hun medewerkers worden aangepast. De Toughpad FZ-A2-tablet is met zijn flexibele functionaliteit en diverse connectiviteitsopties perfect geschikt voor alle professionals die op locatie toegang moeten hebben tot informatie en applicaties", zegt Jan Kaempfer, General Manager of Marketing voor Panasonic Computer Product Solutions.

Accu en camera’s
De Panasonic Toughpad FZ-A2-tablet heeft een verwisselbare batterij die negen uur werkt waardoor de tablet een volledige werkdag kan worden ingezet. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een optionele hot-swappable batterij voor 24-uurs gebruik.

Voor gebruikers die de mogelijkheid tot live videovergaderingen nodig hebben of die op locatie foto's van documenten moeten maken, is de FZ-A2 uitgerust met een Full HD-webcamera aan de voorkant en een 8 MP-camera met flitser aan de achterkant. De tablet is ook uitgerust met geïntegreerde directionele arraymicrofoons die ideaal zijn voor communicatie, videovergaderingen en spraakherkenningssoftware.

Het stevige werk
De Toughpad FZ-A2 is gebouwd voor gebruik onderweg en voor het stevige werk. Hij is volledig robuust gemaakt met een magnesiumlegering, doorstaat valtests tot 1,20 m* hoogte, heeft een IP65-classificatie voor stof- en waterbestendigheid en blijft uitstekend werken bij temperaturen tussen -10 en +50 °C*.

De tablet heeft een uitgebreid ecosysteem met randapparaten die grotendeels compatibel zijn met de robuuste Panasonic Toughbook CF-20-notebook met afneembaar toetsenbord; gaande van een bureaucradle tot en met een 4-bay batterijlader.

Het apparaat kan ook worden uitgebreid met twee voertuigdockings - een standaard en een uitgebreide versie, afhankelijk van de configuratie van het apparaat. Deze lichte en compacte dockings met een VESA 75 mm-bevestigingspatroon en een knijpmechanisme voor snel loskoppelen, zijn ontworpen en geproduceerd door Panasonic Global Docking Solutions.

Beschikbaarheid en prijs
De Toughpad FZ-A2 is leverbaar vanaf eind juli 2016 voor een adviesprijs vanaf €1270 excl. btw. Ga voor meer productinformatie naar de productpagina van de Toughpad FZ-A2. Voor leverinformatie en prijzen, gelieve ons te contacteren via het contactformulier.

* Getest in de fabriek van Panasonic