Panasonic Toughbook introduceert partnerprogramma voor verdere groei op de Europese markt voor rugged handhelds

60 resellers zijn al geselecteerd, Panasonic zoekt actief naar andere gespecialiseerde handheld-resellers voor nieuw Toughbook Edge partnerprogramma

Panasonic Toughbook heeft zestig resellers, die gespecialiseerd zijn in rugged handhelds uit de belangrijkste Europese markten aangetrokken voor haar nieuwe Edge channel programme. Dit gespecialiseerde distributiekanaal gaat bijdragen aan de verdere groei van Panasonic op de Europese markt voor rugged handhelds, na een groei van 176% ten opzichte van het voorgaande jaar. *

Bijna een derde van de robuuste mobiele apparaten van Panasonic richt zich op de handheldmarkt en met de recente aanstelling van ScanSource als gespecialiseerde Europese distributeur, wil Panasonic haar successen op de robuuste notebook- en tabletmarkten uitbreiden naar dit marktsegement.

Daarvoor heeft Panasonic het speciale handheld partnerprogramma Edge gelanceerd. Edge is ontworpen ter ondersteuning en stimulering van Value-Added Resellers (VAR's) in de sector. Het programma biedt resellers speciale marketing-, sales- en technische ondersteuning indien zij voldoen aan bepaalde kwalificatiecriteria.

"De nieuwe resellers hebben zich bewezen als leverancier van robuuste handheld-oplossingen met toegevoegde waarde op het gebied van hardware, software en service", zegt Steven Vindevogel, Sales Director van Panasonic Toughbook. "Er worden verkoopsdoelstellingen met de nieuwe partners afgesproken en als ze die vervolgens halen, promoveren ze naar een volgend partnerniveau in het partnerprogramma. Terzelfdertijd plukken ze de vruchten van ons gezamenlijke succes op de Europese markt voor robuuste handhelds met een waarde van 735 miljoen1."

Panasonic wil deze initiële lijst met partners vooral aanvullen met gespecialiseerde handheldresellers in de belangrijkste Europese regio's. Het bedrijf werkt daarvoor samen met zijn nieuwe distributeur, ScanSource, die de nieuwe partners identificeert en engageert om deel te nemen aan het programma.

Resellers hebben toegang tot oplossingen en apparaten, zoals de Panasonic Toughpad FZ-F1 en FZ-N1 handheld tablets met hun kenmerkende gekantelde barcodescanner die beschermt tegen RSI en de productiviteit van de gebruiker verhoogt. Deze robuuste maar ergonomische apparaten beginnen al een goede reputatie op te bouwen bij medewerkers in sectoren zoals transport en logistiek, detailhandel en productie.

De Edge voor resellers
Edge is een apart programma om gespecialiseerde ondersteuning te bieden aan resellers en Independent Software Vendors die volledig uitgeruste rugged-handheldoplossingen leveren aan gespecialiseerde verticale markten, zoals buitendienst, supply chain en bewijs van aflevering, en die kunnen en willen voldoen aan de criteria van het programma.
 
Het Edge-programma is ontworpen rondom de huidige en toekomstige 5-inch rugged handhelds, zoals de FZ-F1 en de FZ-N1, met de bijbehorende randapparatuur en garanties. Alle producten zijn leverbaar via ScanSource Europe, de grote trade-only Value-Added Distributor.

*Volgens VDC Research, maart 2017
1 VDC Research, 2016