Phone number: 073-6402576

PANASONIC TOUGHBOOK 55: eerste semi-robuuste modulaire notebook

Panasonic presenteerde deze week de Toughbook 55 notebook: een nieuwe semi-robuuste notebook voor professioneel gebruik in veeleisende omgevingen. Voor het eerst kunnen gebruikers hun Toughbook op locatie aanpassen aan de veranderende werkzaamheden door verschillende modules aan de Toughbook Universal Bay aan te sluiten. Dit verbetert de flexibiliteit en productiviteit van professionele gebruikers drastisch. Tegelijkertijd halen bedrijven het maximale rendement uit de duurzame investering.

Met de Toughbook 55 notebook kunnen gebruikers met een simpele klik de grafische mogelijkheden verbeteren of een smartcardlezer, extra opslag of een dvd- of Blu-Ray-drive in de Toughbook Universal Bay toevoegen. Bovendien kan de uitbreidingspoort aan de voorzijde worden gebruikt om snel een vingerafdruklezer, RFID-reader of een standaard smartcardlezer of een tweede batterij te integreren.

Bij aankoop kunnen gebruikers dankzij het uitbreidingsslot ook kiezen voor 3 extra poorten met VGA, True Serial en een vierde USB-, 2e GLAN- of Rugged USB 2.0-slot.

“Dit apparaat brengt semi-robuust mobiel computergebruik naar een nieuw niveau van flexibiliteit, productiviteit en duurzaamheid", stelt Jan Kaempfer, General Manager of Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. “Gebruikers kunnen hun notebook onderweg aanpassen al naargelang de behoefte op ieder moment. Hierdoor kunnen bedrijven in een professionele notebook investeren, wetende dat hij de flexibiliteit heeft om zich - ook op de lange termijn - aan te passen aan de veranderende bedrijfs- en gebruikersbehoeften. Ten slotte verlaagt hij de CO2-voetafdruk omdat de afzonderlijke onderdelen makkelijk kunnen worden gerepareerd of vervangen. Men hoeft de notebook dus niet weg te gooien als er één onderdeel kapot is of het hele apparaat voor reparatie op te sturen, zoals nu vaak gebruikelijk is.”

De Toughbook 55 is flexibeler, sneller, steviger, veiliger en gaat langer mee dan zijn voorganger, maar kan nog steeds worden gebruikt met accessoires van de Toughbook 54, inclusief voertuig-   en desktopdockings.

Ideaal voor mobiel werken
De Tougbook 55 is een semi-robuust apparaat met het uiterlijk van een zakelijk notebook. Het is licht van gewicht (2,08 kg), slank (32,8 mm) en gemakkelijk te dragen met het ingebouwde handvat. Het nieuwe apparaat is steviger met een verbeterde Ingress Protection Rating (IP53) tegen stof en spatwater en is beschermd tegen valpartijen tot 91cm (MIL-STD810H *). De werking bij extreme temperaturen tussen -20 ° C tot + 60 ° C is ook verbeterd*. De batterij heeft een gebruiksduur van maximaal 20 uur die met de hot-swap tweede batterij kan worden uitgebreid tot 40 uur.

Gebruiksgemak
De Toughbook 55 is zo ontworpen zodat hij met verbeterde spraakherkenning en luidsprekervolumemogelijkheden makkelijk in een voertuig kan worden gebruikt.. Met vier optionele microfoons heeft de notebook een ongelooflijke spraakherkenningsgraad van 98%** Met de eveneens verbeterde stereoluidsprekermogelijkheden (92 dBA) kan de Toughbook ook worden gebruikt bij gesprekken in voertuigen of in lawaaiïge werkomgevingen.

Het Toughbook 55-toetsenbord is makkelijk in gebruik en kan worden aangepast aan de werkzaamheden voor een hogere efficiëntie. Het apparaat heeft optionele toetsenbordverlichting die in verschillende kleuren kan worden ingesteld. De geïsoleerde toetsen hebben een comfortabele aanslag en zijn voorzien van met hars geverfde letters voor goede leesbaarheid in het licht en het donker.

Gebruikers kunnen kiezen hoe ze willen werken met het capacitieve touchscreen: met 10 vinger-touchmodus; met of zonder handschoenen; of met behulp van een pen met een fijne punt van 2 mm om nauwkeurig te kunnen schrijven.

Het apparaat kan worden gebruikt in fel zonlicht of op locaties waar licht tot een minimum moet worden beperkt (max helderheid 1000 cd / m2., min. helderheid 2 cd / m2). Voor videoconferenties kan de notebook aan de voorzijde worden uitgerust met een 2MP camera met IR en een privacy shutter.

Beschermd tegen zowel fysieke als digitale aanvallen
De Toughbook 55 is met zijn robuustheid beschermd tegen fysieke schade, maar met een nieuw niveau van beveiliging is het systeem ook volledig beschermd tegen vijandige digitale aanvallen. Zo kan de harde schijf simpel worden verwijderd en is de Toughbook 55 één van de eerste notebooks op de markt met een nieuw geavanceerd beveiligingsplatform.

Het moderne Windows 10 Pro-apparaat wordt standaard geleverd met hardware-, software- en identiteitsbescherming.
 
De 8e generatie Intel Core i5 vPro-processor, geavanceerde Panasonic-componenten en Windows 10 Pro-functies zorgen voor de hoogste bescherming tegen firmware-aanvallen en beveiligen de gegevenstoegang tegen de BIOS- en computeraanvallen, zelfs wanneer het besturingssysteem in de stand-bymodus staat. Bovendien biedt de Toughbook 55 identiteitsbescherming met optionele vingerafdruklezer, smartcardlezer, contactloze smartcardlezer en Windows Hello gezichtsherkenning via een optionele camera aan de voorzijde.

Verbeterde prestaties en communicatie
De Toughbook 55 is nog krachtiger met de 8e generatie Intel Core i5 vPro Quad Core CPU en is uitgerust met 8 GB RAM (tot 64 GB) en 256 GB SSD (512 GB, 1 TB, OPAL256, OPAL 512, OPAL1 TB). De interfaces zijn USB3.1 x2, USB 3.1 type C PD, HDMI, LAN, micro SDXC-slot en optionele Dual Path Through.

De communicatiemogelijkheden met Bluetooth 5.0 faciliteren snellere gegevensuitwisseling en communicatie over langere afstanden. De nieuwe Toughbookondersteunt ook WLAN met Intel Dual Band Wireless AC-9560.

De Toughbook 55 is geoptimaliseerd voor gebruik bij Global Positioning met Galileo en GPS in Europa, GLONASS in Rusland en Beidou-ondersteuning in China met behulp van de optionele ublox-NEO-M8N.

Beschikbaarheid en prijzen
De Toughbook 55 is vanaf september 2019 in drie versies verkrijgbaar : HD, Full-HD en Full-HD Touchscreen voor een adviesprijs vanaf €.1.988,00

* Ontworpen voor MIL-STD810H. Getest door een onafhankelijk laboratorium van een derde partij volgens MIL-STD810H zal 2H 2019 worden uitgevoerd.
** Getest in Panasonic-fabriek.