Phone number: 073-6402576

Panasonic introduceert Toughbook N1 Tactical: een robuuste AndroidTM handheld voor de defensie

Panasonic introduceert vandaag de Toughbook N1 Tactical, een variant van zijn robuuste Android handheld apparaat, ontworpen voor militairen en openbare veiligheidsfunctionarissen zoals de politie. Deze tactische teams en speciale operators hebben de meest betrouwbare apparaten nodig voor missieplanning, situationeel bewustzijn en missie-uitvoering. De Toughbook N1 Tactical is een next-generation apparaat dat speciaal voor deze omstandigheden is ontwikkeld en maakt gebruik van SA-toepassingen zoals ATAK.

Klaar voor gebruik in de meest veeleisende omgevingen, de TOUGHBOOK N1 Tactical is een volledig robuuste handheld  met een IP68 rating tegen stof en water, ontworpen volgens MIL-STD-810G normen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en trillingen en voldoet aan de gemeenschappelijke NIAP-criteria[1]. Het 4,7" anti-reflecterend daglicht leesbaar 550 cd/m² scherm is voorzien van een regensensor en een handschoen aanraakmodi om ervoor te zorgen dat het display onder alle omstandigheden leesbaar en bruikbaar blijft. 

Acht programmeerbare snelstarttoetsen maken het starten en schakelen tussen toepassingen snel en eenvoudig. Het apparaat kan tot 12 uur werken en de batterij kan verwisseld worden zonder dat het apparaat uit valt. De apparaat draait op het Android 11 besturingssysteem met langdurige beveiligingsupdates en kan worden gebruikt met Panasonic COMPASS, de krachtige implementatie-, ondersteuning- en monitoringtool voor Android. Met zijn Qualcomm Octa Core-processor en 4 GB RAM en 64 GB Flash-opslag is het toestel perfect uitgerust om alle toepassingen voor teams op het terrein te ondersteunen. 

"Wij zijn zeer verheugd over de lancering van dit nieuwe, robuuste tactische apparaat voor onze klanten bij de defensie- en openbare veiligheidsdiensten. Door het aanbieden van lange termijn service en ondersteuning, alsmede een uitgebreid ecosysteem van accessoires, zijn wij ervan overtuigd dat wij de ideale partner vormen voor onze klanten die het zich niet kunnen permitteren dat hun toestellen tijdens gebruik defect raken", zegt Peter Thomas, Vertical Strategy Manager, Public Sector Europe at Panasonic Mobile Solutions Business. 

De Toughbook N1 Tactical is verkrijgbaar vanaf september 2022. Voor meer informatie, ga naar.

Android een een handelsnaam van Google LLC
[1] NIAP certificering voor Android 11 wordt verwacht in Q4 2022.