Panasonic hernieuwt het contract voor de levering van robuuste notebooks voor de technici van Proximus

Panasonic Computer Product Solutions heeft een contract met Proximus, de voornaamste telecommunicatieleverancier in België, gewonnen voor de gefaseerde vernieuwing van ongeveer 3.500 laptops voor service engineers. Panasonic levert al 18 jaar notebooks waarmee de onderhoudsmonteurs van Proximus netwerken bij hun klanten installeren, onderhouden en upgraden.

Het nieuwe contract maakt deel uit van een continu vernieuwingstraject bij Proximus. Technici en onderhoudsmedewerkers van Proximus worden voorzien van verbeterde tools om sneller en efficiënter op locatie te kunnen werken. Het project is niet alleen bedoeld voor de 2900 Proximus-technici van de afdeling Customer Operations die bij klanten thuis reparaties uitvoeren als voor de 400 technici van de afdeling Network Operations die onderhoudswerkzaamheden verrichten aan zendmasten en in datacenters.

Na verschillende tests door zowel de technici in het veld als door de IT-afdeling koos Proximus uiteindelijk voor de Panasonic CF-54mk3 semi-rugged notebooks. Deze worden nu gefaseerd uitgeleverd aan alle technici van Proximus. Eind 2017 moeten al 1.450 van hen aan het werk zijn met de nieuwe notebooks.

Gaëtan Desneux Domain Manager bij Proximus: “Een van de belangrijkste eisen voor ons was de ergonomie en de gebruiksvriendelijkheid van de notebooks. Hierbij speelde het gewicht van de toestellen een belangrijke rol. Daarnaast moesten ze beschikken over een lange batterijduur zodat onze technici gemakkelijk een volledige dag kunnen werken. Tenslotte moesten de notebooks ook verschillende type zakelijke poorten ter beschikking hebben zodat onze technici overal op locatie gemakkelijk verbinding kunnen maken. De CF-54 voldeed het best aan deze eisen.”

Margot Lannoy, Country Manager Benelux bij Panasonic Computer Product Solutions: “We zijn verheugd, dat Proximus ons gevraagd heeft de nieuwe notebooks voor de technici te leveren. De telecomsector in de Benelux is een sector waarin wij reeds vanaf het prille begin actief zijn en waarin we een solide klantenbasis hebben uitgebouwd. Dit vernieuwde contract is het bewijs dat we met onze innovaties blijven inspelen op de behoeftes van de sector.”