• News and events

    News and events

Panasonic verstevigt marktaandeel als grootste fabrikant van robuuste mobiele computers in Europa

 

Panasonic realiseert een groei van 176% op de markt voor robuuste handhelds

 

Panasonic verstevigt zijn positie als grootste fabrikant van robuuste mobiele computers in Europa. Dat blijkt uit de laatste marktanalyse van VDC Research. Met het Toughbook-assortiment heeft Panasonic het marktaandeel op de Europese markt voor robuuste notebooks in 2016 uitgebreid tot een aandeel van 67%. Met een aandeel van 56% blijft Panasonic ook marktleider in het segment van robuuste tablets. Het merk kende de sterkste groei op de markt van robuuste handhelds, waar Panasonic in één jaar tijd een groei van 176% realiseerde. 

“Ondanks de krimpende markt voor zakelijke notebooks, is de markt voor robuuste notebooks stabiel gebleken. Dat is volgens ons vooral te danken aan het feit, dat dergelijke toestellen nog steeds een belangrijk hulpmiddel zijn voor veel mobiele medewerkers in sectoren, waar nog met een toetsenbord gewerkt wordt”, aldus Kevin Jones, Managing Director Panasonic Computer Products Solutions Europe. “Dankzij het updaten en vernieuwen van onze meest succesvolle robuuste notebookmodellen en de introductie van nieuwe robuuste 2-in-1 notebooks met afneembare tablet, hebben we ons marktaandeel nog verder weten uit te breiden.”

De uitbreiding van het marktaandeel van Panasonic in afgelopen twaalf maanden op de notebookmarkt is vooral te danken aan enkele aanpassingen en uitbreidingen in het assortiment. Zo heeft Panasonic onlangs zijn toonaangevende Toughbook CF-54 semi-rugged notebook vernieuwd. Daarnaast lanceerde Panasonic met de CF-33 fully-rugged notebook en de FZ-Q2 semi-rugged notebook twee nieuwe 2-in-1 apparaten met afneembare tablet. Met deze twee devices speelt Panasonic in op de vraag van Europese bedrijven naar flexibele oplossingen. Volgens een recent onderzoek van IDC Europe neemt de vraag naar hybride mobiele apparaten met een schermgrootte van 12 tot 13,3 inch sterk toe.

Ook op de markt voor robuuste tablets heeft Panasonic een aandeel van 56%. Naast het vernieuwen van het assortiment robuuste Windows- en Android-tablets met 7- of 10-inch display, heeft Panasonic ook de Automotive Mobile Test Solution (AMTS) geïntroduceerd die ontworpen is in samenwerking met een van 's werelds grootste automobielfabrikanten voor inline testing.

De focus van Panasonic op de Europese markt voor robuuste handhelds leidt tot duidelijke resultaten. Panasonic groeit in deze sector met 176% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is mede te danken aan de nieuwe Panasonic Toughpad handheld tablets FZ-F1 en FZ-N1, die geleidelijk sectoren zoals transport en logistiek, retail en industrie veroveren. Deze handhelds met de gekantelde barcodelezer helpen bij het voorkomen van RSI en verhogen de scansnelheid en de productiviteit van de gebruiker.

“Met een marktaandeel in EMEA van meer dan 67% voor robuuste notebooks en meer dan 56% voor robuuste tablets blijft Panasonic de belangrijkste leverancier op de markt”, aldus David Krebs, EVP Enterprise Mobility en AIDC van VDC Research. “Bovendien blijft Panasonic innoveren met de introductie van 's werelds eerste fully-rugged 2-in-1 notebook met afneembare tablet en een uitgebreid assortiment robuuste handhelds om zo voor alle sectoren en situaties het juiste apparaat te kunnen bieden.”

Ga voor meer informatie naar: https://business.panasonic.nl/computeroplossingen/contacteer-ons