Phone number: 073-6402576
  • COMPASS

    Navigate AndroidTM with ease

Nieuwste Panasonic Compass 2.0 zorgt voor betere beveiliging en makkelijker beheer van robuuste Android tablets

Panasonic COMPASS 2.0 – Volledige Android-services en -beveiliging

COMPASS_Complete_Android_Services_and_Security

 

Panasonic, 's Hertogenbosch, 12 Maart 2019

Panasonic Toughbook heeft de nieuwe versie van Panasonic COMPASS aangekondigd, de toonaangevende suite van enterprise management tools voor robuuste Toughbook-tablets en handheld apparaten van Panasonic met het Android-besturingssysteem. De nieuwste toevoegingen aan het COMPASS-pakket (Complete Android Services and Security) omvatten een nieuwe configuratietool, verbeterde beveiligingsupdates voor maximaal 10 jaar na de implementatie van het apparaat, een Mobile Enterprise Application Platform en een portaal voor het indienen van apps zodat nieuwe apps voor Panasonic Android-apparaten kunnen worden gecertificeerd.

"Uit ons meest recente onderzoek[1] blijkt dat Android-tablets en -handhelds steeds meer zakelijk worden gebruikt, hoewel directe feedback van sommige klanten erop wijst dat zij zich zorgen maken over de beveiliging van Android-apparaten. Toch zegt 60% dat hun organisatie nog steeds bezig is met de integratie van Android, dus het aantal apparaten zal de komende drie jaar naar verwachting blijven stijgen", zegt Rob Blowers, General Manager of Engineering and Project Management bij Panasonic Computer Product Solutions Europe. "Panasonic COMPASS 2.0 heeft alles wat bedrijven nodig hebben voor het veilig configureren, implementeren en beheren van hun robuuste Android-tablets en -handhelds van Panasonic. Bedrijven kunnen vol vertrouwen gebruik maken van de flexibiliteit van een Android-besturingssysteem, want ze weten dat de apparaten van Panasonic klaar zijn voor zakelijke toepassingen, beheer en beveiliging."

Panasonic COMPASS bestaat uit vijf essentiële elementen voor ondernemingen die robuuste Android-apparaten van Panasonic gebruiken:

 

1.    COMPASS Custom

 

COMPASS Custom biedt aanpassing van het Android-besturingssysteem op meerdere niveaus, zodat gebruikers zodra ze het apparaat uit de verpakking halen een betere ervaring hebben. Ook kunnen de apparaten worden voorzien van de bedrijfsidentiteit. De mogelijkheden variëren van wijzigingen in de look & feel van het besturingssysteem tot een aangepaste kernel met specifieke drivers en zelfs volledige toegang tot de buildomgeving.

 

2.    COMPASS Air

FOTA-technologie (Firmware-Over-The-Air) kan worden gebruikt voor firmware-updates, beveiligingspatches, upgrades van systeemapplicaties en driverfixes met behulp van dataconnectiviteit. Twee keer per jaar worden updates standaard naar alle Panasonic Toughbook-apparaten verzonden als een gratis service.

Advanced FOTA is een betaaldienst voor organisaties die meer controle over updates willen. IT-beheerders bepalen wanneer ze welke policy implementeren op welke apparatuur. Advanced FOTA bevat ook toegang tot de Panasonic SCOMO-functie (Software Component Management Object), dat soortgelijke controle over softwarecomponenten mogelijk maakt.

 

3.    COMPASS Manager

COMPASS Manager biedt een aantal verschillende tools voor staging en extern apparaatbeheer, waaronder EMM- of MDM-licentiëring en -certificering van software (Enterprise Mobility Management of Mobile Device Management).

Initiële apparaatconfiguratie

Panasonic biedt uitgebreide opties voor configuratie en staging. Voorbeelden zijn Panasonic-staging in het Toughbook-configuratiecentrum, EMM- of MDM-staging (Enterprise Mobility Management of Mobile Device Management) via een QR-code (Quick Response) of NFC-bump (Near Field Communication) en staging via een USB-stick naar een speciale partitie.

Voor klanten zonder toegang tot deze toepassingen of een datanetwerk is er de nieuwe PARC-tool (Panasonic Rapid Configuration).  Klanten kunnen meer dan 40 instellingen configureren en zo veilige profielen maken in een configuratieconsole op een pc. Deze genereert vervolgens een QR-code die moet worden gescand met de te configureren apparatuur. Installeren via NFC is ook mogelijk met PARC.

Applicatiebeheer

Android-modellen van Panasonic worden gecertificeerd voor verschillende EMM-leveranciers (Enterprise Mobility Management). Voordelen van EMM-certificering zijn onder andere toepassingen die zijn geoptimaliseerd voor Panasonic-apparaten en de mogelijkheid om voor Panasonic exclusieve edities van EMM-toepassingen beschikbaar te maken via de Google Play Store. Panasonic-modellen kunnen ook worden geleverd met vooraf geïnstalleerde EMM-clients, waardoor een roll-out eenvoudiger wordt.

Portal voor het indienen van APK's

Upload een app naar het APK-portaal zodat Panasonic deze kan certificeren voor gebruik op Tougbook-apparaten. Zo wordt gegarandeerd dat de juiste versie van de app op apparaten draait en is er een betere bescherming tegen datalekken.

Mobile Enterprise Application Platform (MEAP)

Het MCL-mobiliteitsplatform is een uniek MEAP (Mobile Enterprise Application Platform) voor het bouwen, implementeren, uitvoeren en beheren van apps op meerdere besturingssystemen en hardware. Het MCL-mobiliteitsplatform verzorgt een centraal en virtueel beheer van de volledige infrastructuur van mobiele apparaten. Daarnaast maakt het ingewikkelde en tijdrovende ontwikkeling en testen overbodig. Dit leidt tot lagere kosten, een kortere time-to-market en toekomstbestendige toepassingen voor OS-migratie en hardwaretransitie.

4.    COMPASS Security

COMPASS Security is de oplossing voor het volledige lifecyclebeheer voor Toughbook Android-apparaten. Het beveiligt de mobiele apparatuur van een bedrijf en optimaliseert de prestaties van de apparaten. COMPASS Security laat IT-beheerders kiezen hoe zij updates willen implementeren – lokaal of op afstand via MDM, FOTA of Advanced FOTA – en gaat door tot ver na het einde van de levensduur van het product. De standaardservice heeft gemiddeld 2 updates per jaar en loopt door tot 1 jaar na het einde van de levensduur van het product. De premium service biedt ondersteuning tot 3 jaar na het einde van de levensduur van het product, wat kan worden verlengd tot maximaal 5 jaar, en heeft frequentere patches, inclusief ondersteuning via OS-transitie, indien van toepassing.

Beveiligings- en encryptieoplossingen van derden kunnen op verzoek ook worden gecertificeerd en vooraf worden geïnstalleerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van COMPASS Manager voor staging en implementatie.

5.    COMPASS for Enterprise

Een reeks tools om bedrijfsapparaten te vereenvoudigen en te optimaliseren voor zakelijk gebruik.

Enterprise Launcher

Deze kioskinterface zorgt ervoor dat COSU- en COPE-apparaten (Corporate Owned, Single Use en Corporate Owned, Personally Enabled) alleen voor werk worden gebruikt. Het apparaat kan bijvoorbeeld worden beperkt zodat alleen bepaalde apps en functies voor specifieke eindgebruikers beschikbaar zijn.

MCL Developer

MCL Developer is een low-code applicatieontwikkelingstool voor het maken en implementeren van aangepaste bedrijfsapplicaties op apparaten die gebruik maken van het MCL-platform. Toepassingen voor het MCL-platform kunnen worden gebruikt met diverse besturingssystemen, schermgroottes en apparaatmodellen. Panasonic biedt ook een applicatieontwikkelingsservice. Dit kan overleg gedurende de ontwikkeling omvatten, maar ook ideeën over hoe de dagelijkse werkzaamheden kunnen worden verbeterd.

Panasonic Android-apparaten

Panasonic Toughbook introduceerde in 2011 zijn eerste Android-apparaten in Europa en biedt er nu een hele reeks robuuste Android-tablets en -handhelds met verschillende schermgroottes voor alle toepassingen aan. Alle nieuwe Toughbook Android-apparaten worden door Google gecertificeerd als robuuste Android Enterprise Recommended-apparaten.

 

Contacteer ons voor bijkomende informatie