Medux verbetert leveringen van haar Medipoint filialen met de Toughpad FZ-N1

Vernieuwd platform op Toughpad FZ-N1 verbetert leveringen van Medux' Medipoint filialen

Medux, een van Nederland’s grootste welzijnsorganisaties, heeft haar logistieke platform vernieuwd voor haar verschillende chauffeurs om de dienstverlening voor levering van hulpmiddelen naar mensen thuis, voor zowel uitleen als langdurend gebruik,  te optimaliseren.
Dit platform bestaat uit 120 robuuste FZ-N1 handhelds van Panasonic in combinatie met software van Sigmax voor alle chauffeurs van Medipoint.

Bij de vernieuwing koos Medux de robuuste FZ-N1 handheld van Panasonic. Tijdens het keuzeproces werden verschillende toestellen getest op het terrein door de chauffeurs van Medux. Op basis van hun feedback werd uiteindelijk gekozen voor de Panasonic FZ-N1 aangezien deze het best aansloot op de eisen voor de nieuwe handheld. Zo beschikt deze over een ergonomisch gekantelde barcode- en QR-codescanner, camera, 4G en GPS. Daarnaast kan de handheld in de voertuigen ingebouwd worden aan de hand van een speciaal ontworpen voertuigdocking.

Voor de software werd beroep gedaan op de Field Mobility Suite van Sigmax. Freek van Bokhoven, Business Unit Manager bij Sigmax: “De Field Mobility Suite koppelt terug naar het ERP en plansysteem van Medux zodat informatie vanuit de chauffeurs direct verwerkt kan worden. Zo worden de chauffeurs realtime voorzien van informatie en beschikken ze onmiddellijk over de juiste volgorde van de orders en de optimale route. Hierdoor hoeft de klant bij afleveren alleen nog te tekenen om de order te bevestigen, waarna het rechtstreeks teruggekoppeld wordt naar de backoffice, zonder enig papierwerk. Met onze software heeft Medux gekozen voor een stabiele oplossing die perfect aansluit op haar organisatie en ICT systemen. “

Jeffrey Koomson, Key Account Manager bij Panasonic Computer Product Solutions: “We zijn verheugd dat we Medux kunnen helpen hebben om de dienstverlening naar haar klanten verder te verbeteren en te stroomlijnen. Met onze nieuwe FZ-N1 handhelds zetten we een nieuwe standaard die voortkomt uit onze jarenlange ervaring in de logistieke markt. Het vertrouwen dat we gekregen hebben van Medux toont aan dat dit het juiste product voor de taak is.”

Onno de Heij, Projectmanager bij Medux: “Dit vernieuwde logistieke platform helpt ons uitstekend met onze dienstverlening. Op deze manier is er minder administratie voor onze chauffeurs en beschikken ze over een platform dat hen alle middelen biedt voor een optimale dienstverlening. Zorg voor welzijn, in de breedste zin van het woord, is waar we bij Medux voor staan. Met het vernieuwde logistieke platform kunnen we ook verder anticiperen op nieuwe technologieën en de groeiende trend van de e-commerce.”