De Belgische thuiszorgorganisatie Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen rust thuisverpleegkundigen uit met robuuste tablets met geïntegreerde eID-lezer

Het Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen, een van de grootste thuiszorgorganisaties in België, heeft haar meer dan 1.400 verpleegkundigen voorbereid op de digitale transformatie van de gezondheidszorg. Hiervoor krijgen de verpleegkundigen als werkmiddel de nieuwe Panasonic FZ-A2 Toughpads en een nieuwe mobility oplossing waarmee ze alle administratieve taken, zoals hun dagplanning, verpleegkundige dossiers en informatie voor huisartsen volledig paperless en in realtime kunnen uitvoeren.

Wit-Gele Kruis plaatste enkele belangrijke eisen bij de nieuwe hardware die gebruikt moest worden. Zo was een Android toestel vereist om de applicaties van het Wit-Gele Kruis op te laten draaien en moest er een dedicated 4G module aanwezig zijn in het toestel zelf. Op deze manier kan er een realtime verbinding gemaakt worden met de back office.

Daarnaast werd ook specifiek gezocht naar een toestel met een dedicated eID-reader. Mede dankzij de dedicated eID-reader verliezen de thuisverpleegkundigen minder tijd door het connecteren van een externe eID-reader en wordt de administratieve takenlast tot een minimum herleid. De eID-reader wordt sinds eind 2015 al gebruikt binnen Wit-Gele Kruis, maar werd op 1 oktober 2017 verplicht door de overheid in het kader van het officieel registreren van patiëntenbezoeken. Enkel indien de eID of een gelijkgesteld document ingelezen is (met een maximum afwijking van 10% toegestane manuele invoering per verpleegkundige) zal het ziekenfonds van de patiënt instaan voor de terugbetaling via de derdebetalersregeling.

De verantwoordelijke IT Operations bij het Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen: “Voor ons was het belangrijk dat onze verpleegkundigen met dit nieuwe platform alle nodige tools in één toestel hadden. Op deze manier hoeft de verpleegkundige geen tijd te verliezen met het connecteren van een externe eID-reader en dankzij de geïntegreerde kaartlezer wordt er minder tijd besteed aan administratie. Zo kunnen onze thuisverpleegkundigen zich volledig concentreren op hun hoofdtaak: de beste zorg verlenen aan elke patiënt.”

Margot Lannoy, Country Manager Benelux bij Panasonic Computer Product Solutions: “We merken steeds meer dat bedrijven op de golf van digitale transformatie springen. Hiervoor gaan ze echter ook steeds vaker op zoek naar een hardwareoplossing die alle nodige aspecten van de oplossing, gaande van geïntegreerde 4G-modules tot eID-readers, samenbrengen in één zakelijk toestel. We zijn blij dat we Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen hebben kunnen helpen met hun nieuw zorgplatform.”