Damen Shipyards Gorinchem implementeert nieuwe scanoplossing voor logistieke operatie op Toughpad FZ-N1

Om bij te blijven met de ontwikkelingen op logistiek gebied, heeft scheepsbouwer Damen Shipyards Gorinchem een nieuwe scanapplicatie geïmplementeerd. Naast de applicatie is ook gekozen voor nieuwe hardware voor een deel van het logistieke proces. Op die manier kan de organisatie beter bediend worden.

De combinatie van nieuwe soft- en hardware moet ervoor zorgen dat de servicegraad verhoogd wordt en de productiviteit stijgt. Er is gekozen voor de Panasonic Toughpad FZ-N1 robuuste handheld. De hardware versterkt de mogelijkheden van de software-applicatie. Dit geeft een ultieme combinatie, die wereldwijd over verschillende werven uitgerold wordt en die de logistieke operatie gemakkelijker maakt.

In eerste instantie zaten er geen nieuwe handhelds in de planning, maar gedurende het project werd de behoefte aan nieuwe hardware steeds groter. Met name de behoefte om een device te hebben met het besturingssysteem Android dat ook mogelijkheden biedt om te bellen en andere applicaties te gebruiken werd groter. Ook de nieuwe applicatie die Damen kocht kan gebruik maken van de mogelijkheden van de device, zoals scannen en het maken van foto’s. Ook is het de bedoeling dat de handheld wordt gebruikt op externe locaties waar geen Wi-Fi verbinding beschikbaar is. Om een optimale connectiviteit te kunnen garanderen was het nodig dat de handheld ook over 3G- en 4G-mogelijkheden beschikte. De robuustheid van het device was daarnaast een belangrijke eis voor de eindgebruikers.

Damen was op zoek naar een all-in-one device waarbij de gebruikers in een compact design konden beschikken over een tablet en smartphone als barcodescanner, zonder concessies te doen aan gewicht, gebruiksgemak en ergonomie. Zo moest het voor de gebruikers mogelijk zijn om naast het scannen ook foto’s te kunnen maken en Office 365 op afstand ter beschikking te hebben. Daarnaast kan het device ook gebruikt worden voor onderling contact middels Skype for Business.

Arjan van Doorn, Solution Manager voor logistiek bij Damen Shipyards Gorinchem: “Onze keuze voor deze nieuwe oplossing was gericht op het verbeteren van de connectiviteit en mogelijkheden met handhelds. De voorgangers hadden geen 4G-mogelijkheden. Met de nieuwe handhelds kan alles ‘on the spot’ verwerkt worden zonder op zoek te moeten gaan naar een WiFi-spot met een stabiele verbinding. Daarnaast is de snelheid van het device zelf erg hoog en is de device in ergonomisch opzicht goed in de smaak gevallen dankzij de gekantelde barcodescanner. Het laatste voordeel is dat deze devices ook opgenomen kunnen worden in de Mobile Device Management tool die wij hebben”.