Belgische thuiszorgorganisatie Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen gekroond tot Toughbook Hero 2018

Panasonic Toughbook Benelux heeft tijdens haar jaarlijkse Toughbook Innovation Forum klantendag de Belgische thuiszorgorganisatie  Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen gekroond tot Toughbook Hero 2018. De Toughbook Hero Award is in het leven geroepen om unieke bedrijfsprojecten rond Toughbook en Toughpad en mooie samenwerkingen te bekronen.

Het Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen ontving de Toughbook Hero award voor haar project waarin meer dan 1.400 verpleeg- en zorgkundigen worden voorbereid op de digitale transformatie van de gezondheidszorg. Alle zorgmedewerkers kregen als werkmiddel de nieuwe Panasonic Toughpad FZ-A2 tablet en een nieuwe mobility oplossing waarmee ze alle administratieve taken, zoals hun dagplanning, verpleegdossiers en informatie voor huisartsen volledig paperless en in realtime kunnen uitvoeren. Het toestel is uitgerust met een geïntegreerde eID-reader zodat perfect aan de nieuwe wetgeving wordt voldaan. Sinds 1 oktober 2017 moet de eID worden ingelezen als voorwaarde voor  terugbetaling door het ziekenfonds via de derdebetalersregeling.

Panasonic Toughbook loofde het project van het Wit-Gele Kruis omwille van de constante drive die de organisatie kenmerkt. Wit-Gele Kruis  ontwikkelt en implementeert voortdurend oplossingen die bijdragen tot een kwalitatieve zorg- en dienstverlening voor de patiënt.

De Toughbook Hero werd door het Toughbook Beneluxteam geselecteerd aan de hand van de impact van het project op de samenleving, peer-reviews en een persoonlijke motivering. Net zoals in vorige edities kreeg de Hero, met een knipoog naar het karakter van de Toughbook producten, een gepersonaliseerde halter als trofee.