Nieuwe Panasonic Toughbook CF-H2 Field tablet speciaal voor de mobiele professionele medewerker

Panasonic Toughbook ontwerpt nieuwe CF-H2 Field tablet speciaal voor de mobiele professionele medewerker

Brussel, 12 Juli, 2011. - Vandaag introduceert Panasonic de nieuwe Toughbook CF-H2, een volledig robuuste tablet speciaal ontworpen voor mobiele professionele medewerkers. Zijn verhoogd gebruiksgemak, connectiviteit en productiviteit, maakt deze Toughbook tot één van de belangrijkste tools voor mobiele professionals die zelfs in de meest barre omgevingen continu toegang nodig hebben tot hun zakelijke applicaties en data. Deze lichte, doch volledig robuuste tablet is speciaal ontworpen voor mobiele medewerkers uit nutsbedrijven, logistiek, automobielsector, spoorweg- en luchtvaartindustrie, alsook voor verkopers en marktonderzoekers.

De nieuwe Intel Core i5-2557M (1.7GHz) Ultra Low Voltage-processor met vPro en de Intel HD 3000 graphics processoren zorgen voor optimale multimedia-prestaties. In vergelijking met de CF-H1, verbeterden deze prestaties met ongeveer 400%. Dit maakt de CF-H2 geschikt voor toepassingen die veel capaciteit vergen zoals GIS, CAD en krachtige diagnose tools. Het interne RAM geheugen is verhoogd tot 2 GB en kan optioneel worden uitgebouwd tot 8 GB. Het toestel wordt standaard geleverd met een 160 GB harde schijf die kan worden uitgebouwd tot 128 GB SSD.

Ergonomisch ontwerp
De CF-H2 is ontworpen voor mobiele professionals die moeten multi-tasken terwijl ze de tablet in de hand hebben. Deze lichte Toughbook (ongeveer 1.58 kg) heeft een speciaal ergonomisch handvat en warmteafvoersysteem, waardoor hij koelt zonder ventilator. De tablet is verkrijgbaar als dual touch (digitizer en touchscreen).

Schermleesbaarheid
De CF-H2 garandeert optimale schermleesbaarheid doordat het scherm, zowel bij binnen- als buitengebruik, automatisch de juiste helderheid aanneemt. Het scherm van de Toughbook is een 10.1 display met Panasonic Transflective Plus technologie. Dit staat garant voor zuinig energieverbruik. Er is immers geen extra tegenlicht nodig in een heldere omgeving. Dit resulteert in een verbetering tot 6000nit onder een 200K lx omgeving. De Toughbook CF-H2 bevat daarnaast een circulaire polarisator die reflectie vermindert.

Optimale functionaliteit
Voor een optimaal gebruik van deze Toughbook in diverse werkomgevingen, zijn verschillende opties voorzien. Zo kan de Toughbook CF-H2 bijvoorbeeld worden uitgerust met een barcode-scanner of een 2.0 megapixel camera met heldere LED verlichting.
Om informatie in te lezen voor diagnose, zijn interfaces om apparaten en randapparatuur aan te sluiten, essentieel. De CF-H2 is daarom voorzien van een USB 2.0, LAN en seriële poort. Optioneel kan worden gekozen voor een tweede USB 2.0 aansluiting in plaats van een LAN-poort.
De veiligheid van de Toughbook wordt gegarandeerd door technologieën als vingerafdrukidentificatie of smartcard/RFID-lezer die voldoet aan de ISO 14443 type A en type B norm. De smartcard kan worden vergrendeld en verzegeld voor extra bescherming en veiligheid. De nieuwste Intel ATP-technologie maakt het ook mogelijk de Toughbook uit te rusten met een anti-diefstal bescherming.


Connectiviteit
Om te zorgen dat medewerkers altijd in contact kunnen blijven, ook onderweg, is de Toughbook voorzien van WLAN, Bluetooth 3G en GPS (optioneel). Dit laat navigeren of het actief bijhouden van de planning toe. De Ericsson F5521gw HSPA+- module met Wireless Ready Connection Manager zorgt voor een snelle dataoverdracht tot 21Mbps.

Batterij die een hele werkdag meegaat
Een CF-H2 batterij gaat 6,5 uur lang mee (Mobile Mark 2007, 60nit). Hierdoor kunnen mobiele medewerkers de hele dag werken, zelfs wanneer er geen mogelijkheid is om de tablet op te laden. De tablet draait op Windows 7 en gebruikt twee hot-swappable batterijen, ontwikkeld door Panasonic. Beide batterijen kunnen gelijktijdig opgeladen worden, zodat in ongeveer 3 uur beide batterijen zijn opgeladen.
Alle Toughbooks maken gebruik van de Panasonic Power Management Utilities technologie die de energie verdeelt en beheert. Dit bespaart energie.

Verbeterde opstartmogelijkheden
De Panasonics Quick Boot Manager zorgt er voor dat deze Toughbook in ongeveer 15 seconden kan worden opgestart.

Betrouwbaarheid en robuustheid
De magnesium behuizing van de Toughbook en Panasonic's anti-kras coating zorgen voor een volledig robuust design, waardoor de CF-H2 optimaal bestand is tegen vallen of botsen.
"De Toughbook CF-H2 is een zeer robuuste tablet voor professionele mobiele medewerkers," vertelt Stephen Yeo, Panasonic Toughbook European Marketing Director. "Door goed naar de behoeften van onze klanten te luisteren, hebben we de tablet nog verder geperfectioneerd. De Toughbook is krachtiger, gebruiksvriendelijker, beschikt over meer functionaliteiten en is daarnaast even betrouwbaar als de andere Toughbooks."

CF-H2 voor de zorgsector
Naast het CF-H2 model voor de professionele mobiele medewerker, heeft Toughbook ook een speciale versie van de nieuwe Toughbook voor de gezondheidssector ontworpen. Deze versie van de CF-H2 is getest en gecertificeerd volgens de strenge hygiënische vereisten, waardoor het toestel goed ontsmet kan worden. Daarnaast is de tablet voorzien van een Barcode Medication Administration (BCMA) en biedt het de mogelijkheid om snel en gemakkelijk patiëntgegevens in te voeren en te bewerken.

Compatibiliteit
De nieuwe Toughbook is compatibel met bijna alle randapparatuur van de CF-H1, om ook op lange termijn stabiliteit en betrouwbaarheid te garanderen.

Beschikbaarheid
De CF-H2 is verkrijgbaar vanaf juli 2011. Voor meer informatie over prijzen kunt u ons bellen op 073-6402576 of mailen naar toughbook.benelux@eu.panasonic.com.