CF-F9 Persbericht

Panasonic onthult Toughbook CF-F9: de perfecte Business-Rugged partner voor mobiele kantoorprofessionals.

Hogere schermresolutie, grotere rekenkracht en betere connectiviteit.

GB. 14 juni 2010 - Vandaag lanceerde Panasonic zijn nieuwe Toughbook CF-F9, de perfecte Business-Rugged partner voor mobiele kantoorprofessionals. De CF-F9, met zijn productiviteitsverhogende technologie en gegarandeerde zakelijke ondersteuning, vervangt de CF-F8 - die voorheen het robuuste zakelijke notebook was dat de voorkeur genoot - met een hogere schermresolutie, grotere rekenkracht en verbeterde connectiviteit.

Verbeterde prestaties
De CF-F9 levert verbeterde CPU-prestaties vergeleken met de CF-F8 in een even groot, 14,1” notebook – het lichtste op de markt.  Zijn prestatie, vergelijkbaar met die van een desktop, wordt geleverd door de the Intel® Core i5®-520M met vPro technologie. Het apparaat is ontworpen om de Intel® Turbo Boost technologie en Intel® Multi-threading ten volle te benutten om zo de prestatie van de CPU te maximaliseren.

Verbeterde widescreen-resolutie

De CF-F9 heeft ook een widescreen scherm met hoge resolutie dat ideaal is voor het bekijken van kaarttoepassingen of meerdere toepassingen terwijl men onderweg is. Met zijn 14,1” WXGA+ type (TFT) scherm met 1440x900 pixelresolutie is de CF-F9 de marktleider voor robuuste zakelijke notebooks voor een visuele ervaring met hoog oplossend vermogen.

Gebouwd om verbonden te blijven terwijl men onderweg is

Mobiele arbeidskrachten moeten verbonden blijven terwijl ze onderweg zijn, en de CF-F9 bereikt dit moeiteloos met zijn ingebedde antenne die optimale radioprestatie levert over WWAN, WLAN en Bluetooth (en optioneel WIMAX).

De Toughbook CF-19 komt ook met Gobi™ 2000 mobiele breedbandtechnologie van Qualcomm. Gobi 2000 vereenvoudigt multi-carrier draadloze inzet voor IT-afdelingen en biedt verbeterde connectiviteitsopties voor het mobiele personeel van een bedrijf terwijl zij in binnen- of buitenland reizen.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid beter dan ooit
De CF-F9, de meest duurzame en lichtste 14,1” brede notebook PC op de markt, is ontworpen om zijn display, harde schijf en toetsenbord te beschermen – de componenten die het vaakst worden beschadigd in conventionele zakelijke notebooks.

De CF-F9 is getest op het weerstaan van een val van 76 cm hoogte zonder schade, zelfs als hij aan staat. De CF-F9 is ook getest op het per ongeluk morsen van dranken omdat zijn speciale drainagesysteem het toetsenbord, touchpad en andere gevoelige componenten betrouwbaar beschermt tegen spatten. Zelfs een vol glas van 200 ml dat rechtstreeks over het toetsenbord en touchpad wordt gemorst vloeit simpelweg door de drainagekanalen af, en alle elektronica in het notebook blijft droog en intact.

Dankzij de optimale drukverdeling kan de CF-F9 ook druk tot 100 kg/f weerstaan, en de uitgebreide 320GB grote harde schijf is omgeven door schokabsorberende pads van een high-tech materiaal om te beschermen tegen vibraties en schokken.

De kracht om vol te houden
Om er voor te zorgen dat mobiele professionals een apparaat hebben dat de hele dag door aan hun behoeften voldoet, kan de CF-F9 tot 7 uur lang werken onder Windows 7. Alle eenheden gebruiken ook de Panasonic Power Management Utilities technologie om de stroomefficiëntie te maximaliseren door het stroomverbruik te beheren van alle relevante bronnen die voor elke afzonderlijke taak door de CPU worden gevraagd. Hiernaast gebruikt de CF-F9 Panasonic's eigen hoogcapaciteit-accucellen die zijn ontworpen om maximum apparaatprestaties en -veiligheid te leveren.

Ontworpen voor gebruik onderweg of op kantoor

Om te verzekeren dat gebruikers het meeste kunnen halen uit de CF-F9, ongeacht of zij onderweg zijn of op kantoor, heeft Panasonic ook een nieuw docking station ontworpen voor de CF-F9, verkrijgbaar voor £207 (exclusief BTW).

Met uitmuntende ondersteuning

Elke Toughbook wordt geleverd met een garantie van 3 jaar op hardware voor systemen die worden gebruikt waarvoor ze zijn ontworpen; met een reparatieservice die reparaties binnen 96 uur uitvoert en 5 jaar garantie op onderdelen.

Beschikbaarheid en prijs

De CF-F9 is direct beschikbaar en kost £1742 (exclusief BTW).

Download het persbericht hier.