PANASONIC VOERT EEN UPGRADE UIT VAN DE TOUGHBOOK CF-U1, NIEUWE ZONLICHTSCHERM-TECHNOLOGIE EN EEN PRESTATIEVERHOGING VAN 70%

Transflective-plus schermtechnologie, 2GB geheugen en een krachtigere Intel Atom processor

GB. 24 september 2010 Panasonic heeft zijn volledig uitgeruste hand-held PC, de Toughbook CF-U1, ge-upgrade met een revolutionaire nieuwe zonlicht-schermtechnologie en een prestatieverhoging van 70%. De upgrades geven de CF-U1 een robuuste hand-held PC form factor die overal gebruikt kan worden en die hand-held computing praktisch opnieuw heeft uitgevonden, nog meer voordelen door robuuste kenmerken te integreren die eerder alleen beschikbaar waren in een full-size Toughbook.

De Mark 2 generatie van de CF-U1 gebruikt de Transflective Plus technologie van Panasonic om de ontspiegeling van zonlicht op het display-oppervlak radicaal te verbeteren, waardoor de duidelijkheid van het scherm dramatisch wordt verbeterd. Het apparaat heeft ook een ingebouwde sensor voor zichtbaar licht die de hoeveelheid zonlicht detecteert en de achtergrondverlichting van het scherm hier automatisch op aanpast, wat de zichtbaarheid en stroomefficiëntie van het apparaat nog verder verbetert.

De ge-upgrade CF-U1 heeft ook de verbeterde kracht van de Intel® Atom™ Z530 1,6 GHz processor (voorheen 1,33Ghz). De Atom, Intel's kleinste en stroomzuinigste processor, is specifiek ontworpen voor kleine apparaten en biedt ondersteuning voor meerdere threads voor betere prestaties en betere systeemresponsiviteit terwijl accustroom wordt bespaard.

Andere verbeteringen in de CF-U1 zijn meer geheugen, verhoogd van 1 GB naar 2 GB, de installatie van Gobi2000 voor de WANN optie en het besturingssysteem is Windows 7 als standaard, met een downgrade-optie naar Windows XP Pro service pack 3.

De CF-U1 is een uiterst draagbaar en duurzaam apparaat dat geïntegreerde kenmerken heeft zoals een LCD aanraakscherm, een SSD harde schijf en optioneel ook een vingerafdrukscanner voor gebruikersauthenticatie. Gegevensopname is mogelijk met optionele barcode scanners, RFID lezers en een 2-Megapixel digitale camera. De Toughbook CF-U1 biedt een 9-uur of meer meegaande, hot-swappable accu en naadloze connectiviteit met Wi-Fi, Bluetooth en optionele 3G mobiele breedbandinternetconnectiviteit, dit alles in een uiterst robuust geheel voor maximum betrouwbaarheid.

Ontworpen voor de lopende arbeidskracht
De Toughbook CF-U1 gedijt goed in mobiele omgevingen en wordt geleverd met een breed scala aan docking opties die de functionaliteit verder uitbreiden, ongeacht of dit nu in een voertuig, op een bureau of onderweg is. De CF-U1 heeft een duimvriendelijk en altijd toegankelijk toetsenbord met achtergrondverlichting dat gegevensinvoer snel en gemakkelijk maakt. Zijn ontwerp zonder ventilatoren, geschikt voor alle weertypen, vermindert ook geluid, gewicht en neemt mogelijke punten voor defecten weg; zijn dubbele, lang meegaande, hot-swappable accu's staan toe dat accu's worden gewisseld zonder werkte onderbreken; en zijn chassis van magnesiumlegering biedt bescherming tegen stoten of vallen vanaf wel 180 cm hoogte. De SSD harde schijf draagt bij aan betrouwbaarheid, terwijl ook de werkomgevingstemperatuur van de CF-U1 een groter bereik krijgt dmv een extra HDD verwarmer.

Draadloze opties bieden praktisch overal connectiviteit
Panasonic heeft meer ervaring met ingebedde draadloze oplossingen dan welke andere fabrikant ook, en geeft klanten superieure betrouwbaarheid, signaalsterkte en doorvoersnelheid. De Toughbook CF-U1 biedt draadloze connectiviteit met:
• Optionele geïntegreerde 3G mobiele breedbandverbinding voor overal toegang waar digitale dekking is
• Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) voor hogere snelheden en groter bereik
• Geïntegreerde Bluetooth radioverbinding voor eenvoudige verbinding met draadloze randapparatuur
• Optionele, next-generation GPS technologie voor verbeterde accuraatheid, snellere opvraging van satellietgegevens en lager stroomverbruik.

Panasonic kwaliteitstesten in de fabriek en door derden
De toewijding van Panasonic aan kwaliteit—zowel op component- als productniveau—resulteert in rigoureuze controles en testen vóór, tijdens en na productie van elke Toughbook® eenheid die wordt samengesteld. De Rugged Panasonic Toughbook CF-U1 is MIL-STD-810G getest en weerstaat schokken, vibratie, vochtigheid, hoogte, extreme temperaturen en thermische schok, en is IP65 gecertificeerd voor water-, regen- en stofbestendigheid.

Elk Toughbook wordt geleverd met een garantie van 3 jaar op hardware voor systemen die worden gebruikt waarvoor ze zijn ontworpen; met een reparatieservice die reparaties binnen 96 uur uitvoert en 5 jaar garantie op onderdelen.