Panasonic Toughbook ondersteunt de Gumpathon

Panasonic Toughbook helpt zes leden van de strijdkrachten terwijl zij door Amerika heen rennen om £3 miljoen te verzamelen voor goede doelen die gewonde soldaten ondersteunen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Het team zal twee robuuste Panasonic Toughbook CF-52's meenemen op hun achtweekse tocht om in contact te blijven met vrienden, familie, supporters en de media, via e-mail en bloggen. Heat team gaat van start op 10 september 2011.

De Gumpathon, geïnspireerd door de heldhaftige, Amerika-doorkruisende tocht van Forest Gump, is het geesteskind van Colour Sergeant Damian Todd die besloot dit idee door te zetten nadat een goede vriend ernstig gehandicapt was geraakt na een tour door Afghanistan. De Gumpathon route beslaat ruim 5600 km van New York naar LA, doorkruist drie woestijnen, vier tijdzones, en tien gebergtes die tot wel 3 km boven zeeniveau uitrijzen.

Al het geld dat met de Gumpathon wordt ingezameld zal worden gebruikt om gewonde soldaten te helpen door het werk van drie goede doelen: Help for Heroes (H4H), het Royal Marines Charitable Trust Fund en het US Injured Marine Semper Fi Fund. Alle drie zamelen geld in om gewonde en zieke leden van de strijdkrachten en hun families te helpen in hun herstelperiode.

Donaties van £5 kunnen worden gedaan aan de Gumpathon door GUMP te SMS-en naar 70800.