Panasonic Toughpad FZ-N1 scoort als beste in benchmarktest voor logistiek

Driekwart van de deelnemers geeft voorkeur aan FZ-N1 met barcodescanner omwille van scansnelheid, gebruiksgemak en ergonomie

Den Bosch, 16 augustus 2016. Onderzoeksbureau Opinion Matters voerde recentelijk een benchmark uit voor mobiele apparaten met barcodescanners. Acht logistiek-, warehousing- en distributiemedewerkers, die dagelijks mobiele scanapparaten gebruiken, werden uitgenodigd voor een benchmark met drie verschillende handheld tablets.

Naast de Panasonic Toughpad FZ-N1 werden nog twee andere apparaten getest. De deelnemers kregen elk een exemplaar van de verschillende handhelds, waarna hen gevraagd werd de apparaten in een aantal tests te beoordelen aan de hand van verschillende criteria, zoals gebruiksgemak, gewicht en scansnelheid. Daarnaast werd gevraagd het ergonomische ontwerp te beoordelen en te kijken naar de leesbaarheid van het scherm in verschillende (weers)omstandigheden en onder verschillende hoeken.

Tijdens de verschillende tests vond 75% van de deelnemers de Panasonic Toughpad FZ-N1 het gemakkelijkst in gebruik. Daarnaast vond 50% van de ondervraagden dat de Panasonic Toughpad FZ-N1 het best presteerde wat betreft scansnelheid, gebruiksgemak en scanafstand. 62,5% van de ondervraagden vond het toestel bovendien het meest ergonomisch door het lage gewicht en de gekantelde barcodelezer aan de achterkant van de FZ-N1.

Vooral de gekantelde barcodelezer aan de achterkant werd door de mobiele medewerkers zeer gewaardeerd. Bij alle drie de scantests (grote afstand, gemiddeld en dichtbij) scoorde de handheld van Panasonic beter dan de andere twee apparaten. Op de vraag hoe goed de gemaakte scan op het scherm te lezen was als het apparaat plat of onder een hoek wordt gehouden, vonden de ondervraagden unaniem dat het Panasonic-apparaat het gebruiksvriendelijkst was.

Fysiotherapeut en ergonomisch adviseur Bronwyn Clifford, medisch expert op het gebied van RSI, observeerde de benchmarktest en gaf haar mening over de handheld tablet van Panasonic: “Ik denk dat de handheld van Panasonic bijdraagt aan het voorkomen van RSI, omdat je niet voortdurend je pols hoeft te bewegen om te kunnen scannen en om te kunnen zien wat er op het scherm staat. Met de FZ-N1 kun je je armen in een neutrale stand houden, waardoor er geen ondersteuning nodig is van spieren in je schouder of je bovenarm. Zo kan de handheld op langere termijn helpen om RSI bij logistieke medewerkers te voorkomen.”

Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions, reageert op de resultaten: “Het is goed om te zien dat ons apparaat als beste uit de test gekomen is. Het belangrijkste is echter dat de resultaten en alle feedback die we gekregen hebben, afkomstig zijn van echte gebruikers. Ik was erg benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van het toestel bij intensief gebruik en ik was blij om te zien dat vijf van de acht ondervraagden dachten dat met ons apparaat het risico op RSI lager zou zijn.

Klik hier om een volledig exemplaar van het rapport te downloaden.