Current language: Nederlands
  • Communication Solutions

SUCCESVERHAAL: PANASONIC-SCANNERS

Stefadina Comserv in Roemenië biedt sinds kort in samenwerking met Omicron Service en Panasonic een complete en efficiënte scanservice aan.


Client – Stefadina Comserv
Location – Roemenië
Geleverde Producten – KV-S8147
Uitdaging

Grote hoeveelheden pagina's van allerlei typen documenten kunnen scannen, waaronder boeken, registers en A0-schema's.

Oplossing

De introductie van de A3-documentscanner voor grote volumes KV-S8147 van Panasonic voor meer betrouwbaarheid en efficiëntie.


Stefadina Comserv is een Roemeens bedrijf dat sinds 1996 actief is op de markt voor archiverings- en documentbeheerservices. Samen met Omicron Service - een bedrijf dat door Panasonic geautoriseerd is om onderhoudswerk en reparaties uit te voeren, alsmede business-class apparatuur te distribueren, heeft Stefadina Comserv haar scanservices verder weten te ontwikkelen en tegelijkertijd de algehele efficiëntie van het bedrijf te verbeteren.

De services die Stefadina aanbiedt, zijn de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Het begon met het gebruik van services voor het organiseren van het fysieke documentenarchief. Via een natuurlijke evolutie, gedreven door de noodzaak om zo snel mogelijk toegang te kunnen krijgen tot informatie, zijn de elektronische archiveringsservices ontwikkeld, waarbij de beste scan-, indexerings- en beeldverwerkingsoplossingen zijn geïmplementeerd.

Stefadina kwam in 2008 voor het eerst in contact met scanners van Panasonic. Op dat moment was het bedrijf op zoek naar een oplossing die maximale prestaties kon leveren: scansnelheid, automatische beeldverwerking, geïntegreerde software, afmetingen en geoptimaliseerde totale gebruikskosten, inclusief optimale onderhoudskosten.

Begin 2016 bracht Panasonic een bezoek aan Omicron Service om de nieuwe serie hogesnelheidsscanners te demonstreren, waarbij zowel de technische als prestatieverbeteringen werden getoond en het bedrijf de mogelijkheid kreeg om kennis te nemen van alle commerciële informatie aangaande de nieuwe functies. De mogelijkheid om archiveringsoplossingen aan te bieden die voldoen aan de behoeften van elke klant, is slechts een van de functies die beschikbaar zijn op deze nieuwe serie scanners.

Bij deze gelegenheid, wetende welke activiteiten door Stefadina werden uitgevoerd en dat een van de beschreven modellen met succes het volume en type documenten dat ze archiveren aankon, adviseerde en introduceerde Omicron het model KV-S8147. Er werd een demoscanner beschikbaar gesteld om te bepalen hoe het apparaat zich hield onder productieomstandigheden. Na een tijd van ononderbroken gebruik van deze eenheid, voerden de technici van Panasonic enkele firmwareverbeteringen door en optimaliseerden ze de manier waarop de scanner werkte. Dit leidde tot positieve feedback van Stefadina en de aanschaf van de eerste KV-S8147 in Europa.

Het personeel van het elektronisch archiveringsbedrijf Stefadina digitaliseert dagelijks tot wel 200.000 A4- enA3-pagina's. Het machinepark omvat scanners voor allerlei documenten, zowel gebruikelijke als minder gebruikelijke (boeken, registers), alsmede A0-schema's. Voor standaarddocumenten worden uitsluitend scanners van Panasonic gebruikt.


Er werden digitaliseringsprojecten gestart met de KV-S1045 (A4) serie, een oplossing voor kleinere volumes. Maar Stefadina groeide in de loop der tijd en kreeg grotere projecten, waardoor het aantal A4-apparaten werd uitgebreid, terwijl A3-scanners de logistiek voor volumedigitalisatie completeerden. Op dit moment gebruikt het bedrijf verscheidene scanners van Panasonic voor doorsnee A4/A3-documenten. Dankzij de hoge kwaliteit en geringe technische inspanningen biedt Panasonic de vrijheid om zo flexibel mogelijk te opereren - zo kan Stefadina zich concentreren op wat het goed in is: informatie digitaliseren. 

Sinds de scanners werden aangeschaft, hebben ze allemaal met maximale capaciteit gewerkt in de elektronische archiveringswerkplaats. Dit leidde onontkoombaar tot enkele technische problemen. Deze werden echter snel opgelost door het serviceteam, bijgestaan door het technische ondersteuningsteam van de leverancier. De makkelijk toegankelijkheid van onderhoudsonderdelen droeg bij aan een snelle vervangingsservice, bijvoorbeeld bij de vervanging van de scannerrollen.

De geïntegreerde beeldverwerkingsoplossing (Image Capture Plus) verdient een eervolle vermelding, omdat deze geavanceerde verwerkingsopties biedt, zoals procesautomatisering, bijvoorbeeld het scheiden van documenten door streepjescodes, het exporteren van beelden naar tekst (OCR), automatische indexering door het scannen en ophalen van informatie uit vooraf vastgestelde gebieden. Deze geavanceerde opties omvatten ook automatische beeldverwerking (automatische kleur, achtergrondverwijdering, automatische paginaomslag, geometriecorrectie en automatisch verwijderen van lege vellen). 

Dankzij Stefadina werd Roemenië het eerste land in Europa dat het model KV-S8147 kreeg, een aanzet tot de mogelijke expansie van de serie KV-S8147-scanners.

Hiermee heeft Omicron Service een brug geslagen tussen de behoeften van Stefadina en de complete archiveringsoplossing die Panasonic aanbiedt: een echt win-win-succesverhaal.