Current language: Nederlands
  • Communication Solutions

BOUWCENTER CONCORDIA ZORGT VOOR TOEKOMSTBESTENDIGE COMMUNICATIE

Bouwcenter Concordia is er met het Panasonic KX-NSX1000-platform in geslaagd om de communicatie tussen het groeiende aantal vestigingen aanzienlijk te verbeteren.

Met het KX-NSX1000-platform hebben we nu een naadloze en toekomstbestendige telefonie-omgeving met veel nuttige functionaliteit.

Ronald Hoefman - directeur van Bouwcenter Concordia

Client – Bouwcenter Concordia
Uitdaging

Het opzetten van een geïntegreerd en geavanceerd communicatiesysteem tussen alle vestigingen van Bouwcenter Concordia om zo de best mogelijke klantervaring te bereiken.

Oplossing

Installatie van het KX-NSX1000-platform om ervoor te zorgen dat de uitbreiding van Concordia geen negatieve gevolgen had voor de communicatie.


Bouwcenter Concordia is leverancier van hout en bouwmaterialen voor zowel particuliere als professionele klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in het noorden van Nederland, in Meppel. Na een recente overname van drie leveranciers van bouwmaterialen in Dronten, Elburg en Urk is het bedrijf uitgegroeid tot in totaal twaalf vestigingen. Door deze uitbreiding was er behoefte aan meer capaciteit voor het communicatieplatform. RSE telecom & ICT leverde samen met Panasonic een passende oplossing voor het probleem.

"Tot 2015 hadden al onze vestigingen een eigen telefonie-omgeving, met verschillende merken telefooncentrales, diverse systemen en een eigen infrastructuur", zegt Ronald Hoefman, directeur van Bouwcenter Concordia. “Dat veroorzaakte niet alleen hoge kosten, maar het was ook niet efficiënt. Daarom wilden we één communicatieplatform dat al onze vestigingen met elkaar zou verbinden.

Samen met RSE telecom & ICT hebben we zorgvuldig de voor- en nadelen van een aantal leveranciers onderzocht, waarna we voor al onze locaties hebben gekozen voor het KX-NS1000-platform van Panasonic. Dit telefonieplatform is heel goed geïntegreerd, maar door de uitbreiding liepen we tegen een aantal problemen aan. We moesten bijvoorbeeld kiezen of we onze bestaande KX-NS1000-hoofdeenheid zouden uitbreiden of zouden investeren in het nieuwe KX-NSX1000-platform van Panasonic", legt Ronald Hoefman uit. “Uiteindelijk werd gekozen voor de laatste optie, waarbij RSE, Vodafone en Panasonic allemaal een passend aanbod deden. In ruil daarvoor hebben wij een concessie gedaan door ons tweejarig contract te verlengen tot vijf jaar."

"Het telefonieplatform KX-NSX1000 is voorzien van alle benodigde moderne functionaliteit"

KX-NSX1000

Alle bestaande lijnen, contracten, centrales en toestellen werden vervangen door de nieuwste Panasonic-communicatieserver. "Als onderdeel van de nieuwe oplossing heeft Panasonic twee KX-NSX1000-eenheden geleverd. Eén op het hoofdkantoor in Meppel en een identieke, ‘extra’, volledig redundante versie in Hoogeveen", legt Johan de Vries, woordvoerder van RSE telecom & ICT, uit.

"Zo is een totale back-up gegarandeerd. Als de telefonie-omgeving in Meppel onverhoopt uitvalt door een technische storing in het netwerk of een stroomstoring, dan neemt de eenheid in Hoogeveen het naadloos over. De klant merkt daar helemaal niets van. Het systeem, dat is gekoppeld aan een speciaal circuit in het Vodafone-netwerk van Concordia, zorgt ervoor dat de bereikbaarheid van het bedrijf gegarandeerd is”, verzekert Johan de Vries, woordvoerder van RSE telecom & ICT.


"We zijn uiterst tevreden met het resultaat"

Bovendien heeft het KX-NSX1000-communicatieplatform alle gewenste en vereiste functies, zoals gratis interne gesprekken (ook tussen de vestigingen), eenvoudig doorschakelen en een overzicht van aanwezigheid en beschikbaarheid. Dat laatste is heel nuttig, omdat de medewerkers van Concordia elk hun eigen specialisme hebben. Als een klant belt met een specifieke vraag over bijvoorbeeld gipsplaten of bakstenen, kan hij of zij meteen worden verbonden met de juiste medewerker.

"Panasonic werkt samen met de 'Go Connect'-software. Met behulp van deze software ziet de Concordia-medewerker achter elke naam een groen of rood lampje. Zo is meteen te zien of de betreffende collega op dat moment telefonisch bereikbaar is en krijgt de klant de juiste medewerker aan de lijn om zijn of haar vraag te beantwoorden.

Uitbreidingscapaciteit

Door de omvang van de handel hebben alle vestigingen van Bouwcenter Concordia een groot oppervlak. Medewerkers verplaatsen zich de hele dag door over de werkvloer, waardoor de bereikbaarheid tussen collega's en klanten van groot belang is. Iedereen heeft een eigen mobiele telefoon die toegankelijk is via DECT-antennes.

"Verdubbeling van de capaciteit was een optie, maar Panasonic heeft het KX-NSX1000-platform ontwikkeld met diverse extra opties die beter aansluiten op de behoeften van Concordia”, legt De Vries uit. “Het nieuwe Panasonic-platform biedt ruimte voor tot wel duizend gebruikers, waarvan er momenteel 'slechts' driehonderd worden gebruikt. Het aantal beschikbare DECT-antennes is ook aanzienlijk vergroot, wat betekent dat de capaciteit voor Concordia toekomstbestendig is.

Als we hadden gekozen voor uitbreiding van de capaciteit van het oude platform, zouden alle draadloze toestellen uitvallen bij een stroomstoring. Met het KX-NSX-platform blijven zowel vaste kantoorapparaten als draadloze toestellen operationeel, en dat was een belangrijke overweging voor Concordia. Bovendien gebruikt het nieuwe platform maar één intern telefoonnummerplan, wat natuurlijk veel gebruiksvriendelijker is!", zegt De Vries.

Oplossing op maat voor de vestiging in Urk

"De uitbreiding naar een nieuwe locatie in Urk bracht een extra uitdaging met zich mee. De andere vestigingen van Concordia hebben de keuze uit koper, coax en glasvezel, maar op dit bedrijventerrein was alleen glasvezel beschikbaar.


“Het gebruik van dit netwerk zou voor deze relatief kleine Concordia-locatie aanzienlijke extra kosten met zich meebrengen. Daarom hebben we Concordia in overleg met onze vaste partner Vodafone een oplossing op maat aangeboden: een verlaagd tarief door de combinatie van het abonnement met de andere vestigingen, inclusief een upgrade van IP VPN 4G. Daarnaast hadden we Concordia eerder al de Vodafone Managed Network-oplossing geadviseerd, waarmee alle vestigingen kunnen samenwerken in één omgeving voor zowel data als telefonie (VoIP)", zegt De Vries. 

Een zeer tevreden klant

Met het KX-NSX1000-platform hebben we nu een probleemloze en toekomstbestendige telefonie-omgeving met veel nuttige functionaliteit", besluit Hoefman. "Het nieuwe telefoniesysteem verhoogt onze productiviteit en zorgt voor een grotere klanttevredenheid. We zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat."

Over Bouwcenter Concordia

Bouwcenter Concordia, opgericht in 1906, is leverancier van hout en bouwmaterialen. Het bedrijf heeft vestigingen in Meppel, Hoogeveen, Dedemsvaart, Dieverbrug, Steenwijk, Heerenveen, Roden, Genemuiden, Urk, Dronten, Elburg en Grijpskerk en heeft circa 300 medewerkers.

Over RSE Telecom

RSE Telecom, opgericht in 1989, is een totaalleverancier van communicatie voor kleine, middelgrote en grote bedrijven.  Het bedrijf biedt installatie, levering, onderhoud, beheer en reparatie en heeft momenteel drie vestigingen verspreid over Nederland.